Gemakkelijke pubquizvragen sport

580 resultaten

En begeer geen anders goed.

Jaloezie en afgunst kunnen een mens tot rare dingen drijven. Zo dadelijk horen we het mooie nummer Tonya Harding van Sufjan Stevens. Het nummer gaat over Tonya Harding die uit jaloezie haar concurrente Nancy Kerrigan tijdelijk uitschakelde. De ex-man van Harding huurde iemand in om Kerrigan op de knie te slaan, waardoor ze een belangrijke wedstrijd miste. Harding moest later toegeven dat ze geholpen had de bewijzen voor de aanslag te verbergen. Ondanks een schorsing kon ze via juridische weg haar deelname aan de Olympische Spelen in Lillehammer in 1994 afdwingen. Harding werd daar 8ste, Nancy Kerrigan haalde zilver. Welke sport beoefenden deze dames?

Goed zo !

We zoeken de naam van een discipline binnen de klimsport en het betekent het klimmen van een korte route op een vaak dicht bij de grond gelegen echte of kunstmatige rots zonder gebruik te maken van een touw of andere vorm van zekering, enkel een valmat.

Goed zo !

De Quick-Step formatie van manager Patrick Lefever kende dit jaar (2018) een boerejaar met een absoluut record van 73 overwinningen. Ze schrijven zelf dit succes toe aan de samenhorigheid in de groep, iedereen die voor iedereen opkomt. Zo hebben ze ook een bijnaam bedacht voor de groep om dit te illustreren. Hoe noemen de Quicksteppers zich?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 4574
© Granada

We blijven bij de sport. “Auf Wiedersehen!” dat waren de woorden van Michel Wuyts toen dit Belgisch toptalent na een fenomenale inhaalrace zijn laatste Duitse concurrent ter plaatse liet om zo naar de wereldtitel wielrennen te rijden bij de junioren op het WK in Oostenrijk (2018). Wat is zijn naam?

Goed zo !

We zoeken een voetbalploeg die uitkomt in de Spaanse Primera Division. Ze hebben als thuisbasis Sevilla en werden in 1907 opgericht door afvallige leden van FC Sevilla. Hoe heet deze ploeg waarvan U hier het logo ziet?

Goed zo !

We zien hier Stephen Curry, sterspeler van de Golden State Warriors in de Amerikaanse basketball competitie NBA. Maar welke stad gelegen aan de westkust van de VS aan de baai van San Francisco is de thuisbasis van de Golden State Warriors.

Goed zo !

Een sportvraag uit ons rijkgevulde archief en niet eens zo’n moeilijke. In 2012 vroegen we naar de Olympische Winterspelen van 2002. “In Salt Lake City!” roept u met z’n allen in koor. Helaas gaat onze vraag niet over 2002 maar wel over 2018. “In PeyongYang!” roepen jullie nu ongeduldig. Maar ook dit antwoord zoeken we niet. Wel de naam van de Belg die onze enige medaille daar, een zilveren, veroverde. Het was al geleden van in 1998 dat ons dat nog eens lukte. Niet zo moeilijk, zeker als we er als tip bijgeven dat het in de discipline snelschaatsen/massastart was.

Goed zo !

We zoeken de naam van een jaarlijkse veldrit die in het Belgische Loenhout wordt gehouden. Het wasbord in deze cross is een begrip in de veldritwereld. Vorig jaar (2018) ging deze cross door op 28 december en werd Mathieu van der Poel de winnaar.

Goed zo !
Pubquiz vraag Sporttermen Snooker 4540

Hoe wordt in het snooker een break van 100 punten genoemd?

Goed zo !

In het thema schoenen mag natuurlijk een vraag over de gouden schoen niet ontbreken. Wie won in 2000 de gouden schoen? Door haar opvallende verschijning ging zijn vrouw meer over de tongen dan de winnaar zelf.

Goed zo !

Parijs Roubaix 2002 was de wedstrijd waarin Tom Boonen zijn visitekaartje als renner gaf. Boonen moest echter bij zijn kopman blijven die van moeite in de gracht reed. Boonen eindigde nog op de derde plaats na Wesemann en de winnaar Museeuw. Wat is echter de naam van zijn kopman die in de gracht reed?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 4495

Wat is de naam van deze tennisser die in 1989 wereldberoemd werd toen hij op 17-jarige leeftijd tijdens Roland Garros wereldtopper Ivan Lendl versloeg. Het was een lange wedstrijd die in de vijfde set werd beslist. Hij had geen ervaring met dit soort lange wedstrijden en kreeg last van kramp. Door het spel te vertragen wist hij Lendl dusdanig te intimideren dat deze fouten ging maken. Bekende beelden uit die wedstrijd zijn zijn onderhandse service en de door hem uitgelokte dubbele fout van Lendl op matchpoint. Hij won dat jaar Roland Garros door in de finale Stefan Edberg te verslaan.

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek 4472
© Wikipedia

Op de Europese kampioenschappen atletiek te Berlijn in 2018 heeft de 4X400 m aflossingsploeg goud behaald. De Belgian Tornados bestonden in de finale uit de drie Borlees en de wereldkampioen 400 m bij de junioren. Wie is deze wereldkampioen of wie was de vierde loper in de finale?

Goed zo !

De naam van deze wielrenner die in 2018 de ronde van Lombardije won is fonetisch dezelfde als de voornaam van een fictieve blauwe vogel. Wat is de naam van deze wielrenner.

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis Sporttermen 4464

Wat is de Engelstalige benaming voor een scheidsrechter in het tennis?

Goed zo !