Makkelijke pubquizvragen

6400 resultaten

Pubquiz vraag Kunst 6865

Wat jullie zien is wellicht het bekendste werk van deze Deens/Frans impressionistische kunstschilder. Gekende werken van deze in 1903 overleden schilder zijn het afgebeelde “Boulevard Montmartre,soleil après-midi”, “Hay Harvest in Éragny” of “Pont Boieldieu in Rouen, Rainy Weather”.. De werken werden na zijn dood verdeeld over verschillende bekende musea. Zo kan je onder andere in het Louvre of in het Metropolitan Museum of Art in New York werken van deze kunstenaar bewonderen. (tip: ook voetballer)

Goed zo !
Pubquiz vraag Religie 6864
© Michel wal

Voor de b-vraag gaan we op zoek naar de benaming voor een afbeelding of uitbeelding van de dode Christus vergezeld door Maria of engelen. Het kan een beeld of een schilderij zijn. Een van de meest beroemde kunstwerken is het marmeren beeldhouwwerk van Michelangelo die zich in een kapel aan de rechterkant van het schip van de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad bevindt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Kunst 6863

Welke Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus wordt aanzien als één van de pioniers in de abstracte en non-figuratieve kunst? Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren, is wereldberoemd en dient als inspiratiebron voor vele architecten en ontwerpers van toegepaste kunst, maar ook het afgebeelde werk is van de hand van deze Nederlander, getiteld: “De Rode Boom”. We zoeken zowel voor- als familienaam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Japan 6862
© Sage Ross

Als afsluiter gaan we op zoek naar de Japanse term die gegeven wordt aan deze kleine, door natuurlijke elementen gevormde stenen, die in de Japanse traditie gewaardeerd worden om hun schoonheid. Sommige van deze stenen verbeelden een berg, klif of berg massief terwijl andere stenen, met soms enige fantasie, een figuur laten zien. Goed verbeeldende stenen zijn zeldzaam en kunnen erg kostbaar zijn.

Goed zo !
Pubquiz vraag Japan 6861
© Bunjin

Deze tweede Japanse kunst betekent letterlijk “levende bloemen” en is de kunst van het bloemstukken maken. Het is een manier om bloemen te schikken vlg eeuwenoude principes.Takken en bloemen worden onder specifieke hoeken geplaatst en vertegenwoordigen op die manier ten (hemel), chi (aarde) en jin (man).het is niet alleen een kunstvorm, maar ook een levensfilosofie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Japan 6860
© Ragesoss

Voor de eerste vraag houden we het simpel en geven we jullie de letterlijke vertaling van deze Japanse kunstvorm: “Plant in pot”. Voor zij die nog een extra tip nodig hebben: DJ’s zoals Thunderball, DJ Fly of Push zijn artiesten die voor het quasi gelijknamige Belgische label muziek van het hardere technogenre producen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Architectuur 6859

Het station van Luik staat op plaats 10 van meest gebruikte stations van België. De wijk Guillemins kreeg er met dit bouwwerk een ware architecturale trekpleister bij, hoewel het budget lichtelijk werd overschreden. Wie is de architect van dit bouwwerk?

Goed zo !

In België onderscheiden we verschillende soorten treinen. Zo hebben we de IC-trein of InterCity trein die een snelle verbinding verzorgt tussen twee grote nationale steden of de EC-trein (EuroCity trein) die hetzelfde principe hanteert tussen twee grote internationale steden. Weten ook jullie de (al dan niet) afgekorte term die gebruikt wordt om treinen aan te duiden die enkel tijdens de drukke momenten of de spits worden ingezet?

Goed zo !

Met vijf concertzalen, 38 leslokalen, negen bureauruimtes, drie repetitieruimtes, één opnamestudio en twee radiostudio's behoort dit muziekcentrum tot de grootste van Vlaanderen. Het is een huis van en voor muzikanten, muziekorganisaties en muziekliefhebbers. Als hotspot van Kortrijk Muziekstad ondersteunen, informeren en coacht men muzikanten en geeft men ruimte aan organisaties en creatieve bedrijfjes. Hoe heet dit muziekcentrum?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 6856

5 mei 1835, een hoogdag voor de Belgische treinliefhebber. 900 genodigden konden genieten van een testrit op onze eerste spoorwegverbinding. De trein vertrok met veel bombarie uit de hoofdstad Brussel en zou na 22 kilometer sporen aankomen op zijn eindbestemming. In welke stad vinden we tot op vandaag nog het ferroviaire nulpunt terug in het station?

Goed zo !
Pubquiz vraag Spellen 6855

Dit bordspel uitgegeven door Days of Wonder is een treinavontuur dat de speler dwars door Amerika voert. Spelers verzamelen kaarten met verschillende types treinwagons, die het mogelijk maken een claim te doen gelden op treinroutes tussen de steden van Noord-Amerika. Hoe langer de routes, hoe meer punten ze winnen. Bijkomende punten kunnen gescoord worden door twee verafgelegen steden op bestemmingskaarten met elkaar te verbinden, of door de langste routeverbinding aan te leggen.

Goed zo !

De Belgische pretparken tellen een aantal leuke attracties voor fans van achtbanen. Bij menig fans staat de Orca Ride van Boudewijn Sea Park wellicht op 1 in hun lijstje. Bellewaerde, een van de twee andere West-Vlaamse pretparken telt officieel 4 achtbanen. Ongetwijfeld is de Boomerang de bekendste onder de vier. We zijn op zoek naar de achtbaan die zowel een overdekte stalen familieachtbaan als een darkride is. Het is een op maat gemaakte achtbaan van het model Force Five, gebouwd door de Duitse attractiebouwer Zierer. De baan werd ondergebracht in de bestaande hal van de darkride Los Piratas, die in 2012 opgedoekt werd wegens te hoge onderhoudskosten. De attractie opende bij de start van het pretparkseizoen in 2013.

Goed zo !
Pubquiz vraag Natuurkunde 6853
© Tigerente

'Sporenplanten' of 'lagere planten' zijn organismen die tot de planten gerekend worden maar bloemen, vruchten, noch zaden vormen. Zij planten zich logischerwijs voort via sporen. Bekende groepen van deze planten zijn onder andere varens, paardenstaarten en wolfsklauwen. Onder welke wetenschappelijk naam zijn deze sporenplanten gekend?

Goed zo !
Pubquiz vraag Economie 6852

Deze groothandel opende in 2018 haar elfde winkel in België, meer bepaald in Middelkerke. Deze moest in augustus 2019 door een juridisch dispuut met concurrent Aronde onmiddellijk noodgedwongen de deuren sluiten. Als onderdeel van de Makro-groep wil deze groothandel de professionals in de horeca en voeding ondersteunen met een breed assortiment aan droge voeding, dagverse producten en horecabenodigdheden. We zoeken de volledige naam van deze keten.

Goed zo !

Deze locatie in het Centraal Station van Antwerpen werd gebouwd met de bedoeling om er het Thalysstation in onder te brengen. In 2013 werd echter op voorspraak van 3 medewerkers van Studio 100 beslist om er een pretpark uit te bouwen. In 2017 ging het pretpark met 60 attracties open voor het publiek. Ze zijn gebouwd rond 6 Belgische stripreeksen. In welk pretpark kan je terecht in de themazones rond Suske en Wiske, Urbanus, Lucky Luke, De Smurfen, Jommeke en De Kiekeboes?

Goed zo !
Pubquiz vraag Rivieren 6850
© Kiefer

We zoeken de rivier die op 735m hoogte ontspringt op de Col du Busang in de Vogezen en 544km later uitmondt in de Rijn nabij Koblenz.

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 6849
© Late1

Welke Peruviaan maakte in het Champions League seizoen 2003/2004 het enige doelpunt tegen AC Milaan, zodat Club Brugge daar met de overwinning kon gaan lopen? Bijgenaamd Condor of Mozart was hij niet altijd even geliefd door het makkelijk weglachen van gemiste kansen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Zuid-Afrika 6848
© Andres de Wet

Deze Zuid-Afrikaanse stad ook Eikestad genoemd, huisvest één van de belangrijkste Afrikaanse universiteiten. Na Kaapstad, dat op een 50-tal kilometer ligt, is deze stad de oudste Europese nederzetting. In 2007 werd een gelijknamige Nederlandse tv-serie uitgezonden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eilanden 6845
© Bourrichon - fr:Bourrichon

We zoeken een archipel die het hele jaar door door toeristen gefrequenteerd wordt vanwege zijn milde klimaat en die uit 8 eilanden bestaat. De archipel draagt dezelfde naam als het grootste eiland, dat als hoofdstad Funchal heeft. De coördinaten zijn 32°45'0"NB, 17°0'0"WL

Goed zo !
Pubquiz vraag Iran 6844
© Uwe Dedering

De hoofdstad van de provincie Färs in Iran telt 1,5 miljoen inwoners en wordt ook de stad van rozen en nachtegalen genoemd. Ze ligt aan de voet van het Zagrosgbebergte en is de geboortestad van Qutb al-Din al-Shirazi, de eerste geleerde die de regenboog verklaarde. Welke stad zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Bruggen 6843
© Ruialbuquerque

Nog eens een korte vraag: In welke stad ligt de Maria Pia-brug, ontworpen door Gustav Eiffel?

Goed zo !

Als ik namen als Fred De Bruyne of Germain Derycke zeg, dan moet je al een geoefende sportquizzer zijn om meteen de link te kennen tussen deze twee wielrenners. Deze twee Belgische wielrenners wisten namelijk als enige twee de volgende klassiekers op hun naam te schrijven: Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik. Welk 5de monument wisten beide heren nooit te winnen, waardoor ze niet in het illustere rijtje van Merckx, Van Looy en De Vlaeminck passen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 6841
© Gage Skidmore

Welke 51-jarige voormalig American football speler werd na zijn sportcarrière acteur (onder andere in de sitcom Brooklyn Nine-Nine) en presentator en presenteerde dit jaar de spin-off van de Got Talent series: AGT: The Champions en nadien ook het laatste seizoen van America’s Got Talent?

Goed zo !

Welke Amerikaanse actrice had de eer om de allereerste vrouwelijke superheld te vertolken in Captain Marvel en Avengers: Endgame? Marvel zelf omschreef de rol van Captain Marvel ofte Carol Danvers als de “de krachtigste superheld van het Marvel universum”, een uniqum in de hedendaagse filmgeschiedenis. De actrice, 30 jaar ondertussen, had vroeger ook al toprollen in “Room”, waarvoor ze een oscar kreeg.

Goed zo !

Welke Amerikaanse metalband, gevormd rond David Draiman, werd bij het grote publiek bekend met deze cover van Simon & Garfunkel’s “Sound of Silence”. Andere bekende nummers van de band zijn ongetwijfeld "Stupify" en "Down with the Sickness"

Goed zo !