Pubquizvragen 2016

90 resultaten

Pubquiz vraag LEGO 8299

In 2016 heeft Lego voor het eerst een figuurtje met een handicap opgenomen in het assortiment. Op de speelgoedbeurzen in onder meer Londen introduceerde het bedrijf een mannetje in een rolstoel met een hulphond. De introductie van het mindervalide poppetje is opmerkelijk: Lego werd immers nog beschuldigd van een gebrek aan diversiteit onder de figuurtjes. Hoe heet de campagne met als doel meer diversiteit te brengen in het speelgoed?

Goed zo !
Pubquiz vraag Nobelprijs 7810
© Gorupdebesanez

Wat is de naam van deze Italiaanse toneelregisseur, acteur en toneelschrijver die in 1997 de nobelprijs voor literatuur won? Hij werd de 'meest getalenteerde politieke clown van Europa' genoemd. Op de dag waarop de toekenning van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2016 werd bekendgemaakt, overleed hij in een ziekenhuis in Milaan.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 6546

In het voorjaar van 2001 volgde Jan Leyers per motor de route van de kruistocht naar Jeruzalem in 1096. Onderweg stopt Leyers diverse keren om wat meer over de culturen en geschiedenis van de streek te leren. Maar wie leidde die kruistocht in 1096?

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 5968

10) Van welke serie is dit een remake?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 5681
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

FightForStig. Onder die naam wordt Stig Broeckx gesteund door zijn fans. In de Ronde van België van 2016 kwam hij zwaar ten val en belandde in coma. Maar voor welke ploeg reed hij toen?

Goed zo !

De klimaatverandering heeft het laatste jaar meermaals de voorpagina van het nieuws gehaald, maar het is niet nieuw. Er worden al jaren films gemaakt over dit thema. An inconvenient truth met Al Gore was misschien wel de bekendste. Maar weten jullie ook wat de naam was van de film/documentaire die gepresenteerd en geproduceerd werd door Leonardo di Caprio?

Goed zo !

Deze dame werkte van 1984 tot eind 1989 als adviseur en woordvoerder op meerdere kabinetten. In 1990 maakte ze de overgang naar het bedrijfsleven en werkte ze onder meer voor Electrabel en Fluxys. Eind 2016 verliet ze haar zaak met Italiaanse delicatessen en werd ze door de federale regering geselecteerd als nieuwe CEO van de NMBS. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 4969

We kennen Sergio Herman allemaal van het restaurant “The Jane” in Antwerpen of van “pure c” in het Nederlandse Cadzand-Bad. Beide hebben ze momenteel 2 Michelin sterren. Hoe heet echter de frituurketen die Sergio samen met 2 zakenpartners opende in 2016, waarvan 1 filiaal in het stadscentrum van Antwerpen? Op 1 maart opende hij trouwens zijn 6 de vestiging in Brussel.

Goed zo !
Pubquiz vraag Marvel 4918

Tijd voor een origin story bij een comic. Deze ambigue Marvel Comics-superheld, die we ook wel eens zien opduiken als superschurk, is een product van het Weapon X-programma, met als doel om proefpersonen tegen hun wil in in levende wapens te veranderen (zie bv. het adamantium-skelet van X-Man Wolverine). Onze man, een voormalige huursoldaat die ook wel eens Dead Man Wade wordt genoemd, groeide van vijand van de New Mutants en X-Force uit tot een op zich staande superheld, met een eigen stripreeks vanaf 1997 tot gevolg. Handelsmerk: slapstickhumor en het doorbreken van de vierde wand, wat hij ook in de verfilmingen doet. Op dit moment werkt hij samen met Cable, nochtans de slechterik in de tweede verfilming van de comicreeks. Hoe heet deze quasi onsterfelijke, maar ook gruwelijk verminkte superheld?

Goed zo !

In 2016 scoorde Felix De Laet een monsterhit met 'Beautiful life' en 'What is love'. Onder welke artiestennaam is hij beter bekend?

Goed zo !