Pubquizvragen 2017

87 resultaten

In Gent vond recent een grootse stoelendans plaats n.a.v. een aantal schandalen die werden gelekt in het kader van intercommunales. Zo verdween Siegfried Bracke als mogelijke lijsttrekker ten voordele van Elke Sleurs en werd binnen de SPA Tom Balthazar als mogelijke kandidaat burgemeester vervangen door Rudy Coddens maar wat was nu eigenlijk de aanleiding van deze stoelendans, met name door welk schandaal diende Tom Balthazar af te treden? We zoeken de naam van een Vlaamse naamloze vennootschap?

Goed zo !
Pubquiz vraag Economie 3639

Wat was de naam van deze ondernemer? Als eigenaresse van L'Oréal was ze de rijkste vrouw van Frankrijk en Europa en een van de rijkste mensen ter wereld. Ze overleed in september 2017.

Goed zo !

We zoeken de naam van deze Amerikaanse zwemmer. Hij vertegenwoordigde zijn vaderland op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro. Tijdens de wereldkampioenschappen zwemmen 2017 in Boedapest werd hij 7 keer wereldkampioen. Hij werd hiermee de tweede zwemmer in de geschiedenis die zeven keer wereldkampioen werd op een toernooi, na Michael Phelps in 2007.

Goed zo !

Wat is de naam van deze formule 1 coureur? Hij is de vicewereldkampioen van 2008, toen hij voor Ferrari uitkwam. Sinds 2014 rijdt hij bij Williams. Begin november 2017 kondigde hij zijn afscheid aan.

Goed zo !

Beyoncé heeft de wereld in juli 2017 verblijd met de eerste foto van haar kersverse tweeling. Wat zijn de namen van deze twee Carters?

Goed zo !

In 2017 werd er een gloednieuwe verbindingsweg tussen de haven van Zeebrugge en het binnenland geopend. Geef de letter + het volggetal van deze snelweg.

Goed zo !

Op 7 december maakte Thomas Vanderveken zijn muzikale droom waar. In zijn programma ‘Thomas speelt het hard’, speelde hij het pianoconcerto. Van wiens hand is dit werk origineel?

Goed zo !

Schrijnende toestanden over deze grotendeels islamitische etnische minderheid in Myanmar komen dagelijks in de media. Zij worden zo systematisch en veelvuldig aangevallen, dat de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN zelfs gewag maakte van een “schoolvoorbeeld van etnische zuivering.” Welk volk zoeken wij?

Goed zo !

Reeks 7, voor 2 punten: Deze 2 heren stonden enkele weken geleden in de finale van het wereldkampioenschap driebanden in het Boliviaanse Santa Cruz. We vragen hier niet wie de winnaar werd, maar spelen het anders: Wie is de man met het baardje, dus voor jullie de man rechts op de foto?

Goed zo !

In heel de provincie Oost-Vlaanderen liep in het voorjaar van 2017 een uniek project waarbij via duizenden plantjes de luchtkwaliteit in kaart werd gebracht. De Universiteit van Antwerpen is met de bladstalen aan de slag gegaan en binnenkort worden de resultaten aan het ruime publiek voorgesteld. Welke plantjes waren dit?

Goed zo !