Pubquizvragen aardrijkskunde

679 resultaten

Pubquiz vraag Azië 5207
© Dr.Jacob90

Het land dat we zoeken is een land in Zuidoost-Azië. Het ligt op het eiland Borneo aan de Zuid-Chinese Zee en wordt verder geheel omringd door Maleisië. Het sultanaat is sinds 1984 onafhankelijk. De sultan van dit land kreeg onlangs veel tegenwind voor zijn homofobe opstelling. (waardoor celebs niet meer naar zijn hotels gaan). Welk land zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika 5155

Deze staat van de Verenigde Staten met hoofdstad Pierre heeft als bijnaam de “Mount Rushmore State” gekregen omdat het bekende nationaal monument met de 4 in graniet uitgehouwen hoofden van 4 voormalige presidenten zich hier bevindt. Over welke staat van de Verenigde Staten hebben we het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 5112

Welk, aan Nederland grenzend, dorp in Limburg beschikt over zijn eigen zogenaamde Sahara. Er is een toren gebouwd van 30 meter waardoor het hele gebied beter zichtbaar wordt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Frankrijk 5106
© Jean-Pierre Remy

In het album Het Verloren Zwaard brengen Suske en Wiske een bezoekje aan een beroemd Normandisch schiereiland. Bezienswaardigheid op het eiland is een oude abdij, gebouwd tussen de 11 e en 16 e eeuw. Vroeger werd de landbrug overspoeld bij hoogwater, waardoor men het eiland niet meer kon verlaten, maar ondertussen is er een verhoogde weg gebouwd. Hoe heet dit pittoreske Franse schiereiland?

Goed zo !
Pubquiz vraag Afrika 5079

Swaziland veranderde zijn naam in 2018. Die aankondiging deed koning Mswati III op zijn vijftigste verjaardag tijdens de eveneens vijftigste onafhankelijkheidsviering van zijn land. Uiteraard vragen we jullie naar de actuele naam van het vroegere Swaziland.

Goed zo !

We zoeken de naam van een groep op rotspilaren gebouwde kloosters voor orthodoxe monniken en zusters in de Griekse streek Thessalië.

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 5077
© ChrisO

De denkbeeldige lijn die we zoeken liep door de sterrenwacht van een klein Brits voorstadje van Londen. Het verdeelde vanaf 1851 de wereld in 2 helften, het westelijk & het oostelijk halfrond. Welke lijn zoeken wij? Wees volledig in uw antwoord.

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië 5063
© TUBS

Regio in Italië die in het noorden grenst aan Emilia-Romagna en San Marino, in het westen aan Toscanië en Umbrië, in het zuidwesten aan Lazio en in het zuiden aan de Abruzzen. Belangrijke steden zijn ondermeer Ancona, Ascoli Piceno en Urbino. We vragen de Nederlandse benaming.

Goed zo !

Deze stad ligt aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het gebergte Sierra Morena. Met ongeveer 321.000 inwoners is het de derde stad van Andalusië. Tevens heeft ze de reputatie de warmste stad van Europa te zijn. In 1984 werd het historisch centrum als één geheel opgenomen in de Unesco-werelderfgoedlijst. Eén van de belangrijke bezienswaardigheden is de kathedraal Mezquita. Welke stad zoeken we?

Goed zo !

We zoeken de naam van tientallen mysterieuze tekeningen in Peru. Deze toeristische trekpleister bevindt zich een kleine 400 km ten zuidoosten van Lima en beslaat een oppervlakte van meer dan 500 vierkante kilometer. Je kan deze toeristische attractie best bewonderen vanuit de lucht. Onder welke benaming kennen we deze tekeningen of figuren?

Goed zo !

Hoofdstad van de Duitse deelstaat Brandenburg, onder andere het slot ‘Sanssouci’ valt er te bezichtigen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 5003

The Bronx, Manhattan, Brooklyn & Staten Island, zijn 4 van de 5 stadsdelen van New York. U mag voor deze vraag de naam van het ontbrekende 5 de en tevens grootste stadsdeel van New York noteren.

Goed zo !
Pubquiz vraag Rivieren 4974

Volgens biograaf Suetonius, sprak Julius Caesar de legendarische woorden: “Alea iacta est”, aan de oevers van een bekende rivier. Door deze over te steken, overtrad Caesar de toenmalig Romeinse wet, kwam het tot een breuk met de senaat en leidde het uiteindelijk tot een staatsgreep. Welke rivier zoeken we?

Goed zo !

De hoogste berg ter wereld is natuurlijk de Mount Everest. Net iets moeilijker is, met 5642 meter, de naam van de hoogste berg van Europa.

Goed zo !

969 eilandjes, zoveel heeft men er geteld in deze baai; 980 hebben een naam. Die eilandjes zouden volgens de legende gemaakt zijn door draken om Vietnam (want daar ligt de baai) tegen vijandige legers te beschermen. De baai wordt dan ook de Baai van de Neerdalende Draak genoemd. Er is natuurlijk een wetenschappelijke verklaring, iets met erosie, kalk en zo, maar die is bijlange zo interessant niet. Hoe noemen we deze baai in de golf van Tonkin, nabij de grens met China, genoemd naar de stad in de buurt?

Goed zo !