Pubquizvragen algemeen

548 resultaten

Drone racing is ‘the sport of the future’, de modern variant van Zwerkbal van Harry Potter. Maar onze vraag luidt : waar komt die naam ‘drone’ vandaan? Het antwoord ‘uit het Engels’ zal de jury niet goedkeuren.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3370

Je ziet ze overal opduiken aan scholen of plaatsen waar er veel kinderen zijn. Dit verkeersmaatje is speciaal gemaakt voor de bescherming van spelende kinderen in gebieden waar hard gereden wordt. De felgroene verkeerspop met vlag is een opvallende verschijning, waardoor automobilisten aantoonbaar langzamer gaan rijden. Kennen jullie ook de naam van deze pop?

Goed zo !

Wat is de naam van de lijst waarop je je kan laten inschrijven als je geen gepersonaliseerde reclameboodschappen wenst te ontvangen. In België is deze lijst een initiatief van het Belgisch Direct Marketing Verbond (BDMV) dat ook instaat voor het beheer ervan.

Goed zo !

Dit oorspronkelijk Duits maar nu Amerikaans bedrijf ontwerpt en produceert al meer dan 110 jaar goed geïsoleerde voedsel- en drankcontainers. Vooral in de jaren 50 kende het bedrijf een explosieve groei met de slogan “taking Americans to lunch”. Het conceptidee bestaat erin dat een luchtledige ruimte tussen buiten- en binnenwand vloeistoffen tot 24u warm of koud houdt. Welk bedrijf zoeken we?

Goed zo !

De Vespa is tegenwoordig met voorsprong de meest populaire scooter. Maar wij zoeken de naam van andere, even legendarische scooter, als je het al zo kan noemen. Het tuig werd ontworpen door een Frans bedrijf in 1946 en had als voornaamste kenmerk een motorblok aan het stuur vanwaar het voorwiel werd aangedreven. Het bedrijf werd achtereenvolgens opgekocht door Renault, Motobécane en Yamaha en belandde uiteindelijk in Hongaarse handen, waar het nu nog altijd geproduceerd wordt. Naam van dit fijne tuig?

Goed zo !

Welke activiteit met weinig kleren om het lijf ziet u hier aanschouwelijk gemaakt worden?

Goed zo !

We zoeken de naam van een Franse jurist en diplomaat. Hij was prefect van Parijs einde 19e eeuw en kwam toen al tot een visionaire conclusie. Hij verordende de Parijzenaars om hun afval te sorteren in 3 bakken om zo de netheid van de stad te verbeteren. Niet dat het veel effect had want de Parijzenaars waren niet echt meewerkend en z’n verordening stierf een stille dood. Hijzelf werd niet zo beroemd maar elke fransman kent de naam van de uitvinder van de vuilbak. U ook?

Goed zo !
Pubquiz vraag Finland 3342

De animatiefilm Wall-E is speelt zich af in de verre toekomst. De aarde is overspoeld door afval en kleine robots zoals Wall-E moeten het afval samenpersen tot kubussen. Zover zijn we nog niet en er worden verwoede pogingen gedaan om het niet zover te laten komen. Sorteren en recycleren is de boodschap. Daarvoor kunnen dit type afvalcontainers handig van pas komen.. Het grootste gedeelte van de containers zit onder de grond, zodat we maar het topje van de afvalberg zien. Er bestaan intussen ook al types die enkel geopend kunnen worden met een chipkaart of zelfs identiteitskaart. Onder welke merknaam kennen we deze van oorsprong Finse containers.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3336

“Ro boldly go where no man has gone before” was het credo van de Star Trek bemanning. Voorlopig zijn verre ruimtereizen slechts voorbehouden voor sciencefiction en beperkt de mens zich tot uitstapjes naar de maan of het ISS, het internationaal ruimtestation. Als we Frank Deboosere mogen geloven dan kunnen we dat ISS ook af en toe zien voorbijvliegen met het blote ook. Je kan voor een betere waarneming natuurlijk ook altijd naar één van de volkssterrenwachten gaan in Vlaanderen. Wat is de naam van de oudste volkssterrenwacht, opgericht in 1967 en gelegen in Grimbergen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3320

Helaas is het nu reeds te koud om met waterballonnen te spelen, maar in Amerika kennen ze nog andere waterspelletjes. Geef de naam van deze veel besproken foltertechniek, vaak gebruikt in Guantanamo Bay.

Goed zo !

Reeks 4, vraag B: Tom Boonen liet enkele jaren geleden een sportwagen, van een exclusief merk van Nederlandse sportauto's, op maat maken: een D8 GTO. Van welk merk, waarvan hij nu ambassadeur is, zien we hier een model?

Goed zo !

Reeks 4, vraag A: We zien hier een foto van een Astra, bij ons bekend onder het merk Opel. Maar onder welk merk worden exact dezelfde auto's verdeeld in Groot-Brittannië? We zien hier nu het logo van.

Goed zo !

In december was het weer zover, Sinterklaas keerde terug naar Spanje, of was het nu Turkije? Het paard van sinterklaas zal het terug even rustig aan mogen doen. In dag Sinterklaas kreeg dit paard de naam 'slecht weer vandaag' maar zijn naam in Nederland is net een beetje anders? Dewelke?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3264

Hopelijk hebben jullie het VERBAND al door... Van welk bedrijf zien we hier het logo?

Goed zo !

We zoeken de naam van een feestdag die vlak voor Aswoensdag word gevierd. Al het eten moest dan op voor de periode van het vasten begon. In het Nederlands zeggen we vettige dinsdag, maar wat is de wereldwijde eerder Frans klinkende bekende naam van deze dag?

Goed zo !