Pubquizvragen algemeen

546 resultaten

Reeks 5, voor 1 punt: Al sinds 1964 wordt deze exclusieve kalender jaarlijks uitgebracht. De kalender wordt niet verkocht, maar door het bedrijf dat de kalenders uitgeeft, verdeeld aan belangrijke klanten en beroemde mensen. De kalender maakt gebruik van topmodellen die variërend van uitdagend tot artistiek naakt op de kalender staan. Wat is de naam van het bedrijf dat deze kalenders uitgeeft?

Goed zo !

De Nobelprijzen worden sedert 1895 uitgereikt. Oorspronkelijk waren er prijzen voor belangrijke bijdragen in de natuurkunde, scheikunde, geneeskunde, literatuur en de vrede. In 1969 werd daar een 6de nobelprijs aan toegevoegd. Welke?

Goed zo !

Met de term die we zoeken, wordt in het belastingrecht het gemiddeld normaal netto-inkomen dat een onroerend goed tijdens één jaar aan zijn eigenaar opbrengt, aangeduid. Daarbij wordt rekening gehouden met de huurmarkt op het referentietijdstip, zijnde 1 januari 1975. Het bedrag vormt de basis voor de inning van de onroerende voorheffing en voor het bepalen van het in de personenbelasting aan te geven onroerend inkomen. Welke term zoeken wij?

Goed zo !

Als u uw muren laat isoleren dan wordt meestal de ruimte tussen uw buiten- en binnenmuur geïsoleerd. Deze open ruimte voorkomt vochtdoorslag van buiten naar binnen en heeft ook een isolerende functie. Hoe heet deze ruimte tussen de beide muren?

Goed zo !

Dit initiatief van Perry Chen, Yancey Strickler en Charles Adler maakte het concept “crowdfunding” bekend bij het grote publiek. We zoeken de naam van een Amerikaanse crowdfundingwebsite, opgericht op 28 april 2009, waarop projecten door derden gefinancierd kunnen worden. Welk platform zoeken wij?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een type vrachtschip waarvan de afmetingen, 39 meter lang en 5 meter breed, zijn afgeleid van de maten van de sluizen en kanalen in Frankrijk. In tegenstelling tot wat de naam van dit type schip doet vermoeden, heeft het een stompe voorsteven waardoor de vaarsnelheid laag is. Vandaag zijn deze schepen op de Vlaamse binnenwateren alsmaar minder te vinden omdat ze weggeconcurreerd worden door grotere schepen. Vaak kennen ze echter een tweede leven als woonboot. Hoe wordt dit type schip genoemd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens 3427

Deze wagen werd in 1987 verkozen tot auto van het jaar. Net zoals zijn voorganger de Rekord werd hij in Rüsselsheim in Duitsland geproduceerd. De wagen werd geproduceerd tot 2003, waarna hij werd opgevolgd door de Signum. Graag de naam van dit voormalig vlaggenschip.

Goed zo !

Schrijnende toestanden over deze grotendeels islamitische etnische minderheid in Myanmar komen dagelijks in de media. Zij worden zo systematisch en veelvuldig aangevallen, dat de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN zelfs gewag maakte van een “schoolvoorbeeld van etnische zuivering.” Welk volk zoeken wij?

Goed zo !

Reeks 5, voor 3 punten: Dit clubje werd opgericht in 1947 door Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, George Rodger en David Seymour. Deze coöperatie, de eerste in zijn soort, is eigendom van de leden-fotografen. Om toe te treden moet een men eerst genomineerd worden. Na twee jaar kan zij of hij vervolgens geassocieerd worden. Ten slotte nog eens twee jaar later kan volwaardig lidmaatschap verkregen worden. Slecht 5 Belgen zijn lid. Naam van dit fotocollectief?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens 3401

Reeks 4, voor 3 punten: Ons jaarlijks teambuilding bracht ons naar de Mahy autocollectie in Leuze, daar vonden we inspiratie voor volgende vraag: Dit luxekarretje is de Standard Swallow ofwel de SS-1 uit 1933.. Zoals u al voelt aankomen was logo en de merknaam SS in die periode geen lang leven beschoren.. De eigenaars kozen begrijpelijkerwijs nog voor de oorlog voor een andere naam. Er werden verder auto’s voor de hogere klasse gebouwd. Huidige modellen geven zou te makkelijk zijn. Ondertussen is het merk al een paar keer van eigenaar verwisseld en is het nu in oosterse handen.. Welk roemrijk merk zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens 3400

Reeks 4, voor 2 punten: Met dit merk gaat het niet goed, tegenvallende verkoopscijfers doen vrezen dat moederbedrijf Chrysler de verkoop in de Benelux zal stilleggen.. Welk model, btw het kleinste , uit de roemrijke Lancia stal zien we hier? Tipje: Lancia heeft al meer letters uit het Griekse of Latijnse alfabet gebruikt, denken we maar aan de Delta, Kappa, Gamma en de Beta.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens 3399

Reeks 4, voor 1 punt: Deze kleine bestel- en personenwagen van Citroën, is ontworpen in samenwerking met PSA-partner Peugeot. Zijn Peugeot tweelingbroer is de Partner maar hoe noemt het Citroen model?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3373

Gedaan met het fileleed als de hyperloop is een concept voor een toekomstig transportsysteem. Het is een luchtdrukbuis, enigszins vergelijkbaar met buizenpost, waardoor mensen en goederen getransporteerd worden. Een groot verschil met buizenpost is dat er niet met overdruk gewerkt wordt; de hyperloop vereist een middenvacuüm. Het traject Los Angeles - San Francisco (550 km) wordt genoemd als mogelijkheid, het zou in 30 minuten afgelegd dienen te worden. We zoeken de naam van de Amerikaanse bedenker van de Hyperloop.

Goed zo !

Drone racing is ‘the sport of the future’, de modern variant van Zwerkbal van Harry Potter. Maar onze vraag luidt : waar komt die naam ‘drone’ vandaan? Het antwoord ‘uit het Engels’ zal de jury niet goedkeuren.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3370

Je ziet ze overal opduiken aan scholen of plaatsen waar er veel kinderen zijn. Dit verkeersmaatje is speciaal gemaakt voor de bescherming van spelende kinderen in gebieden waar hard gereden wordt. De felgroene verkeerspop met vlag is een opvallende verschijning, waardoor automobilisten aantoonbaar langzamer gaan rijden. Kennen jullie ook de naam van deze pop?

Goed zo !