Pubquizvragen algemeen

548 resultaten

Pubquiz vraag Moordenaars 3801

Op 19/11/2017 stierf de bekende moordenaar en sekteleider Charles Manson. De meest bekende moord gepleegd door de sekteleden van Manson gebeurde in 1969 op de zwangere vrouw van Roman Pola?ski. Hoe heette de vrouw van roman Polanski?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3779

Op 4 maart 2018 werd een voormalig medewerker van de Russische militaire inlichtingendienst en zijn dochter Joelia vergiftigd met het zenuwgas Novitsjok. Hij is tevens een voormalig dubbelspion. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3759

We zoeken een Duits bedrijf dat zich bezighoudt met de fabricage van vrachtauto's, autobussen, dieselmotoren, turbines en andere industriële machines. In juli 2016 ontliep het net een boete omdat het bedrijf vroegtijdig de Economische Inspectie informeerde in verband met prijsafspraken. Welk bedrijf zoeken we?

Goed zo !

De vraag kan je horen in het filmpje.

Goed zo !
Pubquiz vraag Dans 3716

We konden er evengoed een doe-vraag van maken, maar we zijn op onze stappen teruggekeerd. Voor de mensen die helemaal mee zijn met de link is dit een binnenkopper. We zijn op zoek naar een muziek- en dansstijl die evenals de Bachata afkomstig van de Dominicaanse Republiek. Het tempo ligt hoger dan dat van salsa en de basis-danspas is eenvoudiger (1,2,1,2 versus 1,2,3,(4),5,6,7,(8) in de salsa)

Goed zo !

Het World Wide Fund for Nature (WWF) – waarvan de Nederlandse tak Wereld Natuur Fonds (WNF) heet en de Amerikaanse World Wildlife Fund – is een wereldwijd opererende organisatie voor bescherming van de natuur. Welk dier is het symbool van deze organisatie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3669

Hoe wordt iemand die in opleiding aan de militaire school volgt genoemd? Het is tevens ook de naam van de tweede kinderzender die de groep Medialaan lanceerde in december 2015.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3659

Links en rechts zijn aanduidingen om een richting aan te geven. De woorden links en rechts kunnen ook een positie aangeven, mits het duidelijk is ten opzichte waarvan dit wordt bedoeld. In het Franse en Belgische theaterjargon kijkt men vanuit de zaal: de rechterkant van het toneel heet cour. Hoe wordt de linkerkant van het toneel genoemd?

Goed zo !

We zoeken de naam van de organisatie achter verschillende projecten rond wonen en leven in de toekomst. Het is in 1991 in België opgericht. Het idee is om een platform op te richten waar verschillende innovatieve bedrijven en instellingen hun producten en diensten tonen, om zo een visie te ontwikkelen op wonen, leven en werken in de toekomst. Ook is het de bedoeling om met deze participanten actief na te denken over toekomstige ontwikkelingen en hoe daarop ingespeeld moet worden. Op 16 maart 1995 werd het eerste project, het Huis van de Toekomst in Vilvoorde, officieel geopend in aanwezigheid van Bill Gates,. Het platform is ondertussen uitgegroeid tot een symbool voor innovatie.

Door het grote succes heeft de organisatie ook internationaal uitgebreid: in Amsterdam stond van 2003 tot 2008 ook een Huis/Kantoor van de Toekomst.

Goed zo !
voormalige luchthaven in Berlijn

Tempelhof is een voormalige luchthaven in Berlijn . Ze werd gesloten in 2008. Twee luchthavens nemen de resterende taken over. Eén van die luchthavens heet Schönefeld. Wat is de naam van de tweede en tevens grootste luchthaven van Berlijn?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wapens 3641

Wat is de naam van deze Russisch militair en wapenontwerper? Hij ontwierp het aanvalsgeweer dat jullie op het scherm zien.

Goed zo !

Wat is de naam van dit Romeins torsie-artilleriewapen? Het belegeringswapen is net als alle andere artilleriewapens uit de oudheid een katapult; een wapen dat gebruikmaakt van mechanische energie om projectielen weg te schieten. Het dankt zijn naam aan de schoppende beweging van de machine bij het wegslingeren van het projectiel, gelijk aan die van deze wilde ezelssoort.

Goed zo !

We zoeken de naam van een groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Het wordt veelal georganiseerd via moderne communicatiemiddelen zoals het internet. Het aantal deelnemers staat niet van tevoren vast; hoe meer deelnemers, hoe succesvoller.

Goed zo !

Wat was de naam van deze wereldberoemde Russische clown? Zijn outfit bestond standaard uit een opvallend grote geblokte pet, een rode dopneus met witte rand, een strogele pruik, een zwart colbert, een te korte krijtstreepbroek en flapschoenen. In 2016 moesten we afscheid nemen van hem.

Goed zo !

DATS .. is een Belgisch bedrijf uit de Colruyt Group, met een onbemand tankstationnetwerk met stations verspreid over België en in Frankrijk. Welk getal komt er op de plaats van het vraagteken?

Goed zo !