Pubquizvragen algemeen

546 resultaten

Pubquiz vraag Wagens 3230

Voor wie zijn batterijen eens wil opladen kan aan dit mechanisme misschien een hulp hebben. Welk auto onderdeel doet dit bij een wagen en zien we hier op de foto?

Goed zo !

In december 2017 werden de “#metoo' vrouwen verkozen tot persoon van het jaar door Time magazine. Ook de Ijslandse zangeres Björk besloot in 2017 niet langer haar mond te houden. Welke bekende regisseur werd door haar beschuldigd van seksuele intimidatie?

Goed zo !

Een actua ronde kan helaas niet meer zonder een terroristische aanslag. Dit jaar was dit niet anders want op 22 maart 2017, precies 1 jaar na Brussel, slaan terroristen in Londen toe. Op welke Londense brug zetten terroristen hun dodelijke raid in waarbij ongeveer 40 gewonden vielen?

Goed zo !

In een ronde klassieke oudheid konden de soorten zuilen uiteraard niet onbreken maar ik zal U uit Uw lijden verlossen: u ziet van links naar rechts een Dorische, Ionische en een Korintische zuil. Wij zijn echter niet op zoek naar dit soort zuilen maar naar de nog steeds aanwezige verzuiling in onze maatschappij. Een exponent hiervan zijn de ziekenfondsen of mutualiteiten. We kennen de Christelijke Mutualiteit, de Liberale Mutualiteit, ja zelfs de Neutrale en Onafhankelijke ziekenfondsen maar natuurlijk ook de Socialistische Mutualiteit. In Limburg en Antwerpen is deze beter bekend als de Voorzorg maar onder welke naam is de Socialistische Mutualiteit gekend in Oost- en West-Vlaanderen?

Goed zo !

Op 29 november 2017 pleegde deze Slobodan Praljak zelfmoord door gif in te nemen. Hij deed dit nadat hij veroordeeld werd als oorlogsmisdadiger tot 20 jaar cel. Wat is de naam van de rechtbank waar dit gebeurde?

Goed zo !

In 2017 kwam er opnieuw een voedselschandaal aan het licht. Kippeneieren en afgeleide producten in 45 landen bleken een voor de mens schadelijke insecticide te bevatten. Wat is de naam van deze insecticide?

Goed zo !
Pubquiz vraag Moordenaars 3180

Op 19 november 2017 overleed deze Amerikaanse crimineel. Hij was een sekteleider en werd bekend en berucht vanwege de veroordeling tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanstichting daartoe, in wat bekend is geworden als de zaak Tate/La Bianca, die in 1969 veel aandacht trok. Eén van zijn slachtoffers was actrice Sharon Tate, de toenmalige vrouw van acteur & regisseur Roman Polanski. Welke moordenaar zoeken we?

Goed zo !

Welke hashtag op Twitter en andere sociale media ging in oktober 2017 viraal? De hashtag geeft aan wie te maken zou hebben gehad met seksuele intimidatie of aanranding. De hashtag kreeg grote populariteit nadat Hollywood-producent Harvey Weinstein van seksuele intimidatie was beticht door verschillende vrouwen.

Goed zo !

Naast casino’s vindt u in Las Vegas ook heel wat themahotels, waarin u zich in alle luxe kan uitleven. Het hotel dat wij zoeken, weerspiegelt de glorie van het oude Rome. Het heeft 3000 kamers en vijf torens, met als meest luxueuze de zogenaamde Forumtoren. In het hotel is er ook een kopie van het Colosseum, waar geregeld wereldsterren als Céline Dion, David Copperfield of Frank Sinatra optraden. Wat is de naam van dit hotel?

Goed zo !

Welk bestaand woord, dat zowel met het eerste als met het tweede woord een nieuw woord vormt, kunt u invullen? Het woord en de samenstellingen moeten als grondwoord terug te vinden zijn in “Het groene boekje”. U krijgt enkel een punt als u alle opgaven juist heeft. Het aantal puntjes verwijst naar het aantal letters van het woord dat we zoeken. In het kruiswoordraadsel moet u eerst het woord van opgave A invullen, na de spatie dat van opgave B.

A) LUXE . . . . PARTIJ (5 letters)
B) GOUDEN . . . . .DANS (5 letters)

Goed zo !

Dat ze in Korea de top van het ontwerpen van auto’s nog niet hebben bereikt, bewijst deze wagen. Wij vinden het eerder op een schip dan een auto gelijken, maar smaak is persoonlijk natuurlijk. Hoe heet het Koreaanse automerk dat verantwoordelijk is voor deze Rodius?

Goed zo !

Op de lijstjes van lelijkste auto’s aller tijden prijkt deze Italiaanse wagen steevast bovenaan. Nochtans werd hij door de handige indeling binnenin - drie plaatsen voorin en drie plaatsen achteraan - een hit in Italië bij zijn release in 1998. Echter de, zacht uitgedrukt, ietwat bijzondere styling zorgde ervoor dat de verkoop elders een stuk minder was. Welke wagen zoeken wij? U scoort enkel punten indien u het automerk én model neerpent.

Goed zo !

Hoewel het oorspronkelijk de bedoeling was dat deze auto, gelanceerd in 1957, slechts 10 jaar zou worden geproduceerd, bleef dit visuele gedrocht uit de voormalige DDR toch gedurende 33 jaar uit de fabrieken rollen. Wat is de naam van dit automerk? Op de foto ziet u de P601, de vaakst geproduceerde variant.

Goed zo !

Bij een koppel is de kans dat de vrouw tv kijkt 70%. De kans dat de man kijkt is 50%. De kans dat de man kijkt als zijn vrouw kijkt is 60%. Wat is de kans dat niemand tv kijkt?

Goed zo !

Op 1 oktober 2017 vond er in Las Vegas een schietpartij plaats tijdens het jaarlijkse countrymuziekfestival Route 91 Harvest plaats. Vanuit het hotel 'Mandala Bay' vuurde de dader in 9 à 11 minuten meer dan een dozijn salvo's af. Wat is de naam van de dader?

Goed zo !