Pubquizvragen algemeen

546 resultaten

Voor deze vraag zijn we op zoek naar het het astrologische teken van mensen geboren tussen ca. 22 november en ca. 21 december. Het was oorspronkelijk verbonden met het gelijknamige sterrenbeeld en is het negende teken van de dierenriem. De kenmerken van personen besparen we jullie omdat die van alle tekens vrij gelijkaardig blijken te zijn. Welke astrologisch teken zoeken we?

Goed zo !

Wat is het eerste teken van de dierenriem?

Goed zo !

Deze orang-oetan is na 39 jaar gevangenschap gestorven in augustus 2017. Antropologe Lyn Miles neemt het baby’tje mee naar huis om het daar op te voeden als mensenkind, én hem alles te leren. Wat is de naam van deze orang-oetan?

Goed zo !

Op 14 juni 2017 brak er in de Londense wijk Kensington kort voor 1 uur 's nachts lokale tijd brand uit op een van de benedenverdiepingen van een appartement. Er kwamen 79 mensen om. Weten jullie de naam van deze toren?

Goed zo !

Zoals jullie op deze foto kunnen zien is reizen niet altijd een pretje. Welke vliegtuigmaatschappij kwam onlangs in discrediet nadat filmmateriaal aantoonde dat een passagier op hardhandige wijze uit het vliegtuig werd gezet. Welke vliegtuigmaatschap ging hier even de mist in?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 2830

Deze hoed met brede randen, die aan de achterkant ver doorlopen, werd en wordt door schippers en andere zeelieden gedragen. Door zijn vorm en de stof waaruit hij is vervaardigd, biedt de hoed bescherming tegen wind, neerslag, opspattend zeewater en koude. Graag de naam van dit hoofddeksel.

Goed zo !

De Verenigde Staten hebben in de strijd tegen terreurgroep Islamistische Staat voor het eerst de MOAB-bom ingezet. MOAB staat voor Massive Ordnance Air Blast. Het is de grootste (niet nucleaire) bom ter wereld. Wat is de meer bekendere naam voor deze bom?

Goed zo !

De omtrek van een rechthoek is 30 m. De lengte is 3 meter meer dan het dubbele van de breedte. Wat zijn de lengte en de breedte van die rechthoek?

Goed zo !

Een uiterst geheim gebied iets ten noorden van Las Vegas is volgens enkelen de plaats waar een paar buitenaardse wezens gevangen worden gehouden. Volgens de Amerikaanse overheid is het een militaire testbasis waar onder andere de stealth vliegtuigen zijn ontwikkeld. De officiële benaming van het gebied is Groom lake Test side, maar wij willen de meer bekende naam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Vliegtuigen 2795

We zoeken een eretitel voor gevechtspiloten die erin slagen om minstens vijf andere toestellen neer te halen. Twee piloten met deze titel, verdienen zeker een speciale vermelding. De Duitser Erich Hartmann haalde tijdens Wereldoorlog 2 maar liefst 352 toestellen neer en de Pakistaan Muhammad Mahmood Alam, die er een kleine minuut over deed om vijf Indische vliegtuigen uit de lucht te schieten. Welke eretitel kregen de succesvolle piloten?

Goed zo !

Net als de Bohemen is ons land bekend om haar uitstekend kristal. De kristal- en glasfabriek in de Belgische stad Seraing nabij Luik heeft daar zeker iets mee te maken. Hoe heet deze fabriek, gevestigd op de site van een vroegere cisterciënzerabdij, befaamd om haar glaswerk?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens 2774

Ook als u er warmpjes bijzit, kan u uw droom om ooit eigenaar te worden van de auto die u op de foto ziet, maar beter opbergen. Het is een van de duurste en allersnelste auto’s productieauto’s op dit ogenblik. De cijfergegevens van de motor zijn eveneens om van te duizelen: 1001 pk en een topsnelheid van 405 km/u. Welk automerk, dochter van de Volkswagengroep, heeft deze krachtpatser in 2005 op de markt gebracht?

Goed zo !

Voor sommigen onder jullie was deze handwerktechniek ongetwijfeld de ergste nachtmerrie op de lagere school. We kunnen zelf niet zeggen dat we erin uitblonken, maar wie wel de juiste vaardigheid en geduld had, kan van het fijnste garen tot dikker touw de mooiste handwerkjes maken. Hoe heet de handwerktechniek om dit soort werkjes te maken?

Goed zo !

Dit soort notitieboekjes worden in Italië ontworpen. Wat is de merknaam van dit soort notitieboekjes?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een bedrijf dat opgericht is in 1868. De oprichter is de uitvinder van het stiftcilinderslot, een slotmechanisme dat door middel van een aantal stiften voorkomt dat het slot geopend wordt zolang de bijpassende sleutel niet in het slot is gestoken. Welk bedrijf zoeken we?

Goed zo !