Pubquizvragen films

438 resultaten

Pubquiz vraag Pixar Walt Disney 3555

Wat is de naam van deze Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2009, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. Het is de tiende lange speelfilm van Pixar.

Goed zo !

Deze Engelse acteur en toneelregisseur is voor kenners de beste acteur van de twintigste eeuw. Hij wordt tevens beschouwd als één van de beste Shakespearevertolkers die ooit heeft geleefd. Veel van zijn film- en theaterproducties waren bewerkingen van stukken van William Shakespeare. Ons is hij vooral bijgebleven als voormalige SS-er en tandarts in Marathon Man. Wie is deze acteur?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens 3478

Reeks 4, voor 3 punten: In de originele “Gone in 60 Seconds” van Halicki uit 1974 kreeg een gele Ford Mustang een meisjesnaam mee die u misschien bekend in de oren zal klinken. Ook de Shelby GT500 uit de remake uit 2000 met Nicolas Cage en Angelina Jolie in de hoofdrol, kreeg dezelfde naam mee. Het was de laatste van de 48 auto’s die Cage op 1 dag moest zien te stelen. Naar welke naam zijn wij op zoek?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens Pixar Walt Disney 3477

Reeks 4, voor 2 punten: Deze rode sportwagen speelt de hoofdrol in de Amerikaanse computeranimatiefilm “Cars” van Pixar, nu onderdeel van Disney. Wij zoeken de naam van dit wagentje, verwijzend naar de familienaam van een animator van Pixar die in 2002 de strijd tegen kanker verloor.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens Walt Disney 3476

Reeks 4, voor 1 punt: Deze legendarische Volkswagen kever met nummer 53 op de kap en zijkant speelt de hoofdrol in 5 films van Disney. De eerste film, getiteld “the Love Bug” verscheen in 1969. De voorlopig laatste film kwam 25 jaar later uit. Naam graag van dit wagentje.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 3466

Deze historische film uit 1975 van Stanley Kubrick is een verfilming van een roman van William Makepeace Thakeray uit 1844. Het gaat overeen jongeman die opgroeit in een bescheiden Iers milieu in de 18de eeuw en zich voordoet als edelman omdat hij weigert zijn lot te aanvaarden.. Zijn bedrog, leugens en bluf om hogerop de sociale ladder te geraken, maken hem echter nooit gelukkig. De film was destijds geen commercieel succes, maar werd door de jaren heen steeds meer gewaardeerd door de fans van Kubrick. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !

Eén van de klassiekers die Clint Eastwood heeft gemaakt is deze film uit 1992. In de Western gaat Eastwood, samen met twee kompanen op zoek naar wraak voor de verminking van een prostituee in het stadje Big Whiskey. De nominatie voor de oscar voor beste acteur kon hij niet verzilveren, maar de oscar voor beste film en beste regie nam hij wel mee naar huis. Hoe heet de film?

Goed zo !

Op veertienjarige leeftijd werd Jodie Foster voor het eerst voor een Oscar genomineerd voor haar bijrol in deze legendarische film uit 1976, geregisseerd door Martin Scorsese. We zien ze hier op de foto naast hoofdrolspeler Robert De Niro. Over welke film hebben wij het hier?

Goed zo !

We weten niet van waar u deze actrice het best zou moeten kennen. Vanwege haar oscar voor beste bijrol in “Chicago”, haar rollen in “Ocean’s Twelve”, “Entrapment” of “The Mask of Zorro”? Of toch maar vanwege haar huwelijk met Micheal Douglas. Wat is haar naam?

Goed zo !

Deze film van Josef von Sternberg uit 1930 is ongetwijfeld een van de meest tijdloze films ooit gemaakt. In de rol van revuezangeres Lola, kreeg Marlene Dietrich door deze film grote bekendheid vooral dankzij het lied “Ich bin von Kopf bis Fuss auf Liebe eingestellt, und sonst ... gar nichts.” Naam graag van deze film.

Goed zo !
Pubquiz vraag Regisseurs 3371
© David Shankbone

We zoeken de naam van de Amerikaanse filmproducent die onlangs in opspraak kwam voor seksuele intimidatie, ongewenste fysieke aanrakingen of seksuele aanrandingen. Onder meer Asia Argento, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow and Rosanna Arquette kregen ooit te maken met de ongewenste intimiteiten van deze man.

Goed zo !

In de film uit 1999, The Green Mile, werd deze reusachtige Afro-Amerikaan beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Deze John Coffey heeft als celgenoot een kleine muis. Wat is de naam van deze muis in The Green Mile?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wagens 3306

Reeks 4, vraag C: Voor alle quizzers die vroeger fan waren van de Ghostbusters, is dit misschien wel de gemakkelijkste vraag van de drie. Wat is de naam van het voertuig van deze spokenjagers?

Goed zo !

Momenteel loopt in onze bioscopen de 8e film uit de Saw reeks, Jigsaw genaamd. Kennen jullie ook de echte naam van de morbide hoofdrolspeler John Cramer hier op het scherm te zien?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 3266

De naam Mario Verstraete zegt jullie waarschijnlijk weinig. Hij was een MS patiënt die jarenlang vocht voor de euthanasiewetgeving in België. In 2012 maakt Nic Balthazar hier een film over waarin een fel vermagerd Koen De Graeve de rol van Mario op zich nam. Graag de naam van deze film.

Goed zo !