Pubquizvragen geschiedenis

473 resultaten

Pubquiz vraag Amerikaanse presidenten Presidenten 1687

In 1919 kreeg de Amerikaanse president een beroerte waardoor hij bijna niet meer instaat was zijn functie uit te oefenen. Zijn tweede vrouw, Edith Bolling Galt, bepaalde welke issues onder de aandacht mochten komen. Hoe heet de president die uiteindelijk pas in 1921 aftrad.

Goed zo !
Pubquiz vraag Humanist 1685

Welke Nederlandse humanist werd omwille van zijn vele Europese reizen de eerste Europeër genoemd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Nobelprijs 1681

Welke organisatie won in 1944 de nobelprijs voor de vrede?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika Presidenten Amerikaanse presidenten Moord 1677

Welke vier Amerikaanse presidenten werden vermoord tijdens hun ambt?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 1666

In 1974 werd in Ethiopië een skelet opgegraven van ongeveer 4 miljoen jaar oud, dit werd beschouwd als de eerste mens. Welke naam hebben de wetenschappers hem of haar gegeven?

Goed zo !
Pubquiz vraag Rampen Mexico 1586

De olieramp in de Golf van Mexico was een grote milieuramp voor de zuidkust van de Verenigde Staten in het Macondo-veld. De ramp ontstond toen op het half-afzinkbare platform Deepwater Horizon, eigendom van Transocea. Maar brits bedrijf leasede dit platform? Graag de volledige naam, dus niet de afkorting.

Goed zo !
Pubquiz vraag Werelderfgoed UNESCO 1567

Dit is UNESCO werelderfgoed bevindt zich tussen de berg Li en het hedendaags Xi'an. Onder welke naam kennen we deze vondst?

Goed zo !
Pubquiz vraag Moord Nobelprijs 1565

Dominee Martin Luther King kreeg precies 51 jaar geleden de Nobelprijs voor de Vrede. James Earl Ray, schoot hem dood in dit motel in de Amerikaanse staat Tennessee. Weten jullie de naam van de stad waar dit gebeurde? Nog twee tips: het is de grootste stad van de staat Tennessee en ook Elvis Presley is in deze stad overleden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Vliegtuigen Wereldoorlog 2 Oorlog 1562

Vliegtuigen worden er niet gebruikt in Risk, maar weten jullie de naam van dit Brits jachtvliegtuig? Het toestel werd gedurende de volledige tweede wereldoorlog gebruikt door de geallieerden, voor de RAF.

Goed zo !
Pubquiz vraag Schepen 1536

De mythe van de Vliegende Hollander een spookschip dat tijdens de vorige eeuw zou hebben rond gevaren rond kaap de goede hoop is bij de meesten onder ons misschien beter bekend geraakt door de film the pirates of the carabien waar het schip the flying dutchmen ook in opduikt. Maar weten jullie vanwaar dit schip afkomstig is of in welke Nederlandse havenstad dit standbeeld te bewonderen valt?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oorlog Vliegtuigen Atoombom Wereldoorlog 2 1524

We zien hier de Amerikaanse B-29 bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog op 6 augustus 1945 de eerste atoombom, met de naam Little Boy, boven Hiroshima afwierp. Hierdoor kwamen 78.000 mensen direct om. Door de na-effecten liep dit getal nog fors op. Wat is de naam van deze bommenwerper?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oorlog Wereldoorlog 2 1495

We zoeken de naam van een Duits erfbiologisch onderzoeker, legerarts en nationaalsocialist. Gedurende de twee laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog was hij werkzaam in het vernietigingskamp Auschwitz, waar hij medische experimenten uitvoerde, vaak met dodelijke afloop, en gevangenen selecteerde voor de gaskamers. Mengele kreeg de bijnaam "engel des doods".

Goed zo !

Aan welke ziekte overleed Alexander De Grote op 32-jarige leeftijd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aanslagen 1455

De aanslag op Koninginnedag 2009 was een gebeurtenis die plaatsvond op 30 april 2009, toen in Apeldoorn een auto inreed op een optocht waar ook de koninklijke familie deel van uit maakte, met acht doden tot gevolg. Tot welk monument kwam de auto tot stilstand?

Goed zo !
Pubquiz vraag Presidenten Amerikaanse presidenten Amerikaanse Geschiedenis 1420

Wie vermoordde Harvey Lee Oswald, de moordenaar van president Kennedy?

Goed zo !