Pubquizvragen muziek

339 resultaten

Pubquiz vraag Muziek 6785

“Pluk de dag” kennen we misschien beter als het uit het Latijn geleende uitdrukking “Carpe Diem”. Ook de Amerikaanse rockband die we zoeken bracht in 2012 een song uit die deze titel draagt en die op hun album “Uno!” stond. Welke band, die in juni volgend jaar opnieuw in het sportpaleis staat voor hun co-headlining tour, zie je hier?

Goed zo !

We zoeken een nummer van Birdy, tevens de naam van de band rond Paul McCartney die ons onder andere "Band on the run" bracht.

Goed zo !
Pubquiz vraag The Beatles 6706
© Jean-Luc Ourlin

We zijn op zoek naar een Amerikaanse Blues-zanger. Hij is een van de meest invloedrijke artiesten in de moderne muziekgeschiedenis; The Rolling Stones noemden zich naar zijn nummer Rollin' Stone, artiesten als Eric Clapton, Led Zeppelin, AC/DC, The Beatles, enz coverden zijn nummers of vernoemden hem letterlijk in hun songs. Geef zijn naam.

Goed zo !

Onder welke naam bracht Mark Oliver Everett twee soloalbums uit voordat hij bekend werd met zijn band Eels?

Goed zo !

U hoort een fragment van Teardrop van Massive Attack. We zoeken de naam van het album waarop dit nummer verscheen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Opera 6622
© Jansroos

We zoeken een rockopera uit 1970 van Andrew Lloyd Webber waar religieuze groeperingen oorspronkelijk tegen protesteerden. Inmiddels wordt het stuk echter vooral opgevoerd door kerkelijke musicalgezelschappen.

Goed zo !
The Supremes

Welke Amerikaanse soulzangeres werd bekend met The Supremes voor ze in 1969 aan haar solocarrière begon? De bestverkopende single uit haar carrière was Endless Love, een duet met Lionel Richie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Zangeres 6603

Ze verscheen vaak bijna naakt op het podium en werd beroemd vanwege haar bananenrokje en haar erotische dansen. Vaak had ze dan een jachtluipaard bij zich, die zelfs een keer in de orkestbak sprong. We zoeken de volledige artiestennaam van deze Frans-Amerikaanse zangeres.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 6556
© Kristine Slipson

Welke Amerikaanse zanger, die op 1 oktober 2015 nog in de AB optrad, werd bekend door nummers in een polkajasje te gieten en te voorzien van een satirische tekst? Bekend zijn onder andere Eat It, Like A Surgeon en Amish Paradise.

Goed zo !

Ierland won reeds 7 keer het Eurovisiesongfestival, wat een record is. Het is al wel een tijdje geleden, de laatste keer was in 1996. Wie won toen met het nummer 'The voice'?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 6528
© Stefan Brending

Eén van de revelaties op Graspop Metal Meeting dit jaar: de Metal Dome bleek zelfs te klein voor alle fans en nieuwsgierigen. Deze Mongoolse band brengt een eigen uniek genre dat metal combineert met traditionele Mongoolse folkinstrumenten en keelzang. Welke band?

Goed zo !
Pubquiz vraag Festivals Hongarije 6514
© Derzsi Elekes Andor

Begin augustus wordt in Budapest jaarlijks een muziekfestival georganiseerd. Het is een zevendaags evenement waarbij zowel grote namen als onbekendere muzikanten op het podium staan, naast theater, circusacts en allerlei randanimatie. Dit jaar was het festival aan zijn 26 ste editie toe, met o.a. Foo Fighters, Florence + The Machine en Ed Sheeran. Omdat het op een eiland in het midden van de Donau plaatsvindt, wordt het ook wel The Island of Freedom genoemd. De naam betekent trouwens in het Hongaars gewoon ‘eiland’. Hoe heet dit jaarlijkse festival in Budapest?

Goed zo !

We zijn halfweg, tijd dus voor een muzikaal intermezzo met dit nummer uit het Eurovisie Songfestival van 2000. Wie hoort u hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 6458

Deze muziekvorm ontstond in het begin van de 20 ste eeuw onder de Creoolse bevolking van Zuidwest-Louisiana, onder invloed van Franssprekende Cajuns. De up-tempo muziek wordt gedomineerd door accordeon en wasbord, maar ook gitaar, drums en koperblazers maken er deel van uit. In de jaren '50 raakte de muziek wijder bekend, niet in de laatste plaats dankzij de "King" Clifton Chenier. Dankzij de jaren-'80-hit My Toot Toot van Rockin' Sidney kwam deze muziek weer even opnieuw in de belangstelling. Welke muziekvorm?

Goed zo !

De opera van Giuseppe Verdi werd voor het eerst opgevoerd in 1847 in het Teatro alla Pergola in Florence. Giuseppe Verdi schreef de muziek die het baseerde op het gelijknamige toneelstuk van William Shakespeare. Daarna onderging het werk een hele serie wijzigingen. Het werk is een van Verdi's meest expressieve en krachtige werken in muzikaal opzicht, maar erg onevenwichtig als dramatisch werk. Het stuk gaat over een Schotse veldheer die van heksen te horen krijgt dat hij de volgende koning zal worden en al de gevolgen die deze voorspelling met zich meebrengt. Hoe heet dit stuk en opera?

Goed zo !