Pubquizvragen ontspanning

163 resultaten

Elke vier jaar komen de scouts in de leeftijd van 14 tot 17 jaar van over de gehele wereld samen op één plaats. Bij elke editie wijzigt de plaats van samenkomst. De eerste editie werd in 1920 gehouden in Londen. In 2015 was Kirara-hama in Japan aan de beurt. Hoe heet deze bijeenkomst?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kaartspellen 2817

De term ‘grand slam’ komt niet uit het tennis, maar wel uit het kaarten. De term verwijst immers naar het behalen van alle slagen door één speler, te vergelijken met een solo slim in het wiezen of kleurenwiezen. Wij willen graag weten van welk kaartspel de term grand slam afkomstig is.

Goed zo !
Pubquiz vraag Spellen 2747

Spelproducent Hasbro had een online stemming georganiseerd over de toekomst van de iconische pionnen in het vastgoedspel. Ruim vier miljoen Monopolyspelers wereldwijd hebben de toekomst van een pion beslecht. Welke pionnen zullen na meer dan 80 jaar verdwijnen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Speelgoed 2667

Met de boodschap ‘Schoonheid en Liefde’ kwam deze pop op de markt in 1974. Kennen jullie nog de naam van deze speelgoedlijn?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 2665

Lang leve de spelletjes uit de jaren 90. Via een luik in het plafond werden deze mannetjes in een 'level' gedropt. Het doel was om zoveel mogelijk van deze mannetjes naar de uitgang te brengen. Wat is de naam van dit spelletje?

Goed zo !
Pubquiz vraag Speelgoed 2659

Bot of metalen klompjes had je vroeger nodig op de speelplaats voor dit spel. De klompjes worden in de hand genomen, opgegooid en weer opgevangen. Welke naam gebruikten we voor deze klompjes?

Goed zo !
Pubquiz vraag Speelgoed 2618

We zoeken de naam van een Amerikaanse bouwer van modelauto's. Het is een onderdeel van het Mattel-concern en staat ook bekend om zijn speelgoedracebanen. Wat is de naam van dit speelgoed?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ontspanning 2477

In 2008 kwam deze hype uit de 90’s opnieuw op de markt. Het spelletje had de vorm van een plastic ei en bevatte een kleine computer met een lcd-schermpje

Goed zo !
Pubquiz vraag Spellen 2468

Wat is de naam van het spel dat bestaat uit een plankje op wieltjes en een speelvlak waarop letters en veelgebruikte woorden staan afgedrukt. Wanneer de deelnemers gezamenlijk het plankje over de letters bewegen kunnen antwoorden ontstaan op vooraf gestelde vragen. Wat is de naam van dit bord?

Goed zo !

We zoeken de naam voor het gebied op de grens tussen de gemeenten Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. Sinds 30 juni 2013 fungeert het als zesde toegangspoort en hoofdpoort van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het gebied omvat twee schachtbokken, drie begroeide mijnterrils, uitgestrekte waterplassen, moerasachtig gebied, kreken en bospercelen Hoe noemt dit gebied?

Goed zo !
Pubquiz vraag Nintendo Games Pokémon 2301

De rage van 2016 is ongetwijfeld Pokémon Go. Weten jullie de naam van deze Pokémon die zijn vijanden in slaap laten vallen door een bepaalde melodie te zingen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games Nintendo Mario Bross 2290

Wat is de naam van deze videospelpersonage uiit de videospelserie Mario van Nintendo, die vaak de "dame in nood"-rol speelt in de avonturenserie? Ze is de menselijke prinses uit het fictieve Mushroom Kingdom, waar de vele spellen plaatsvinden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 2242

Tom-Tom, een holbewoner, dient zijn vriendin Tanya te bevrijden uit het kasteel van een monster. Hiervoor dient hij 8 gebieden te passeren die elk bestaan uit 4 levels. Van welke computerspelserie van Sega zien we hier Tom-Tom?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ontspanning 2054

Wat is het hoogste cijfer op een roulette?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ontspanning 2004

Wat is de naam van deze activiteit waarbij een persoon in een kunststof bal van een helling rolt?

Goed zo !