Pubquizvragen ontspanning

163 resultaten

Pubquiz vraag Spellen 3525

Wat is de naam van dit spel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games Nintendo Mario Bross 3463

Dit computerspel uit 1981 is het eerste waarin de Nintendo-mascotte Mario voorkomt. Hij moet zich een weg naar boven banen om prinses Pauline, die is gevangen door zijn snode vijand, te bevrijden. Hoe heet dit computergame?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 3313

Reeks 6, vraag C: Voor de moeilijkste van drie zijn we op zoek naar een “Arcade-spel”, ontworpen in 1978 door ‘Toshihiro Nishikado’. Hoewel het naar moderne standaarden zeer simplistisch is, was het een van de eerste moderne computerspellen. De opzet van het spel gaat als volgt : De speler bestuurt een laserkanon dat links en rechts beweegt aan de onderkant van het scherm. Rijen “Aliens” bewegen heen en weer bovenaan het scherm en zakken langzaam van boven naar beneden. Het doel is zo veel mogelijk ‘Aliens’ te vernietigen. Wat is de naam van dit spel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Spellen 3312

Reeks 6, vraag B: Waar is Wally, een supergekende reeks boeken waar je lang kan zoeken naar één bepaald mannetje. Bij déze puzzels kan je nog heel wat langer naar alle soorten mannetjes zoeken. Wat is de naam van deze reeks puzzels?

Goed zo !

In maart 1993 organiseerde 4 studenten in van café het Tonneke in Gent voor het eerst een beurs voor liefhebbers van het sciencefiction genre. In geen tijd groeide dit uit tot de bekendste hobbyisten beurs in zijn genre. De laatste jaren heeft deze zijn intrek genomen in de Expohallen in Gent en lokte dit ruim 40 000 bezoekers. Naar welk jaarlijks evenement zijn we hier op zoek?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een voormalig kinderthemapark in het Nederlandse Drunen. Het park had als regel dat de kinderen er baas waren. Ondanks de vele pogingen om het park te redden werd het in 2007 toch failliet verklaard. Wel park zoeken we?

Goed zo !

In de VS worden de scholen eind februari begin maart 2 weken gesloten. In Canada staat dit bekend als Reading week. In de VS wordt deze periode door veel studente aangegrepen om eens goed te gaan feesten. Populaire bestemmingen dan zijn Cancun in Mexico, Miami Beach, Jamaica en Texa's. Wat is de meer bekende benaming voor deze Vakantieperiode

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 3243

Wie in zijn jeugd niet altijd kon rekenen op speelkameraadjes moest zich vaak behelpen met volgend speeltoestel. Het is simpelweg een zwaar gewicht waaraan een tennisbal met een rekker is verbonden. In het Engels wordt het ook wel peddle bal genoemd maar wat is de Nederlands, Franse en Duitse benaming? we zoeken dus 1 benaming!

Goed zo !
Pubquiz vraag Ontspanning 3228

We zijn op zoek naar de naam van een liftwedstrijd voor het eerst georganiseerd vanuit Gent in 2010 waarin deelnemers zo snel mogelijk verschillende etappes al liftend moeten afleggen. Na iedere etappe worden de deelnemers verrast met een optreden van verschillende artiesten.

Goed zo !

In veel computerprogramma’s van onder meer Google en Microsoft kunnen we een verborgen spel vinden. Door het uitvoeren van een aantal handelingen kan het zijn dat je plots in een vliegsimulator terecht komt of zoals bij Android het geval een spelletje Flappy Bird kan spelen. Maar hoe heten deze verborgen spelletjes?

Goed zo !
Pubquiz vraag Spellen 3217

Wat is de naam van dit gezelschapsspel van MB?

Goed zo !
Pubquiz vraag Spellen Speelgoed 3105

In dit Duitse bordspel is het de bedoeling om grondstoffen te kweken en met de opbrengsten straten, dorpen en steden te bouwen. Wie het eerst het nodige aantal overwinningspunten haalt, wint. Het spel is uitgebracht in 1995 en won meteen een aantal prestigieuze prijzen. Er bestaan inmiddels ook verschillende uitbreidingen. Welk bordspel zoeken wij?

Goed zo !
Pubquiz vraag Speelgoed 3059

We zoeken een Britse producent van modelauto's. Het was onderdeel van het Meccano-concern. Het bedrijf maakte auto's van zamak in ongeveer de schaal 1:43. Eind jaren 70 verloor het meer en meer terrein en ten slotte ging het bedrijf failliet. De merknaam werd in de jaren 80 gekocht door Matchbox. Ondertussen is het onderdeel van Mattel. Welk merk zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Speelgoed 2985

Kinderen zijn of waren er zot van en ook volwassenen durven er al eens hun tijd mee te verdrijven. Hoe heet het speeltje, dat jullie hier ‘in actie’ zien en plotseling razend populair werd?

Goed zo !

Een vraag voor de gamers onder jullie. We zijn op zoek naar de naam van deze blauwe egel met rode schoenen. Hij werd ontwikkelt als mascotte van Sega, een Japans bedrijf dat onder meer computerspellen ontwikkelt, als antwoord op Mario van Nintendo. Weten jullie hoe hij heet?

Goed zo !