Pubquizvragen politiek

189 resultaten

De democratische partij, de FBI, maar ook president Obama hebben flink geblunderd in de aanpak van de hackpraktijken van de Russen. Twee Russische hackgroepen namen het voortouw: Cosy Bear en ...?

Goed zo !

Op 6 oktober 2016 werd deze oud-politicus vrijgesproken van doodslag, omdat er te veel twijfel bleef over de schuldvraag. Welke oprichter van het Mouvement de Gauche zoeken we hier?

Goed zo !

We zoeken de naam van de dynastie die circa 300 jaar over Rusland geregeerd heeft. De familie stierf al vrij snel uit in mannelijke lijn, waarna een familielijn in vrouwelijke linie verder regeerde onder de naam ...-Holstein-Gottorp. Welke familie zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 2570

We zoeken het pseudoniem van een Nederlandse exotische danseres. Ze werd door de Fransen schuldig bevonden aan spionage en wegens hoogverraad gefusilleerd. Wat was haar naam?

Goed zo !

David Cameron heeft in juli 2016 het stokje overgedragen aan zijn opvolger als premier van het Verenigd Koninkrijk. Deze keer is het een vrouw. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Portugal 2508

Ban Ki-moon's tweede vijfjarige termijn als secretaris-generaal van de VN eindigde op 31 december 2016. Hij werd in 2017 opgevolgd door de Portugese minister-president van 1995 tot 2002. Wat is zijn naam?

Goed zo !

De ‘Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia’ is een communistische, revolutionaire en illegale organisatie die gekend staat om hun ontvoeringen. Onder welke afkorting kennen we deze strijders bij ons?

Goed zo !

We zoeken de naam van een juridisch schandaal dat rond 1900 grote gevolgen had in de Franse politiek. Het draaide om de onterechte veroordeling van de joods-Franse officier. Hij werd er valselijk van beschuldigd een spion voor Duitsland te zijn. De doorslaggevende rol in de openbaarmaking van het schandaal werd gespeeld door de schrijver Émile Zola. Welke affaire zoeken we?

Goed zo !

In 1990 werd door Dmitri Vroebel een graffitischildering op de Berlijnse Muur gezet getiteld Mein Gott, hilf mir, diese tödliche Liebe zu überleben. Welke staatslieden zien we hier elkaar de socialistische broederkus geven?

Goed zo !

In de jaren 1965 - 1967 kende Griekenland heel wat politieke problemen. In de vroege ochtend van 21 april 1967 pleegde een groep middelhoge officieren (merendeels kolonels) een staatsgreep. De junta verklaarde dat de nieuwe regering verregaande hervormingen zou doorvoeren die vooral de boeren en arbeiders ten goede zou komen. Wat is de populaire benaming van de militaire junta die van 21 april 1967 tot 24 juli 1974 de dienst uitmaakte in Griekenland?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerikaanse presidenten Presidenten Amerika 2067

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een Amerikaanse president. Deze charismatische figuur geboren in 1917 was van jongs af aan al bestemd om hoge toppen in de politiek te scheren. Hierbij koos hij voor de democratische kant en dit leidde hem tot 35ste president van Amerika. Deze ambtstermijn werd jammer genoeg te vroeg beëindigd. Welke president zoeken we hier?

Goed zo !

In februari van 2016 startte in Frankrijk het proces rond de 87 jarige politicus van extreem rechtse signatuur. De politicus heeft het sinds vorig jaar hard te verduren, zo werd hij door zijn eigen dochter uit het Front National geplaatst na controversiële uitspraken over de Holocaust. Welke controversiële fransman zoeken we?

Goed zo !

De weg naar het Amerikaanse huis heeft reeds voor het nodige tumult gezorgd. Presidentskandidaat Donald Trump was onlangs nog furieus nadat enkele tegenstanders van Trump deze foto posten. Maar hoe heet dit 46 jarig voormalig model en mogelijks toekomstige presidentsvrouw? haar voornaam is voldoende!

Goed zo !
Pubquiz vraag Ministers Amerika 2014

Wie was voor Hillary Clinton de minister van buitenlandse zaken in Amerika van 2005 tot en met 2009?

Goed zo !

Sinds maart staan nieuwe aan het observatie- en oriëntatiecentrum in Steenokkerzeel. Die dienen specifiek voor minderjarige asielzoekers die naar Europa zijn gekomen zonder begeleiding. Wat is de bijnaam van deze tenten?

Goed zo !