Pubquizvragen politiek

189 resultaten

Pubquiz vraag Amerika Amerikaanse presidenten Presidenten 1976

Hoe lang moet men in de VSA leven vooraleer men President kan worden?

Goed zo !
Pubquiz vraag Presidenten Japan Rampen 1951

Het staat momenteel nog niet in de geschiedenisboeken, maar krijgt binnenkort waarschijnlijk een plaatsje naast Tsjernobyl en Harrisburg. In de Japanse stad Fukushima vond een kernramp voor in 2011. In dat jaar sprak de Japanse keizer hoogst uitzonderlijk zijn onderdanen toe in een televisietoespraak. Normaal gebeurt dat enkel in oorlogstijd. Hoe heet de keizer van Japan?

Goed zo !

België telt –as we speak- twee grote gebieden, zijnde Vlaanderen en Wallonie. De Waalse tegenhanger van de CD&V is de CDH, die van Groen heet Ecolo en de Waalse liberalen staan bekend als de MR. Waarvoor staan die twee letters?

Goed zo !

Hij was vicepremier onder president Boris Jeltsin van 1997 tot 1998, waarbij hij zich kenmerkte door zijn hervormingsgezinde en marktgeoriënteerde benadering. Op 27 februari 2015 werd hij in Moskou op straat vermoord. Wat is de naam van deze Russische Liberaal?

Goed zo !

Wat is de naam van het Noors parlement? Het woord betekent in het Noors letterlijk de grote vergadering, al doet het ondergetekende eerder aan een spermabank denken.

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerikaanse presidenten Presidenten Amerika 1801

Tot op heden is de man in deze vraag de enige Amerikaanse president met een doctorsgraad die hij zelf echt behaalde. Hij won de verkiezingen voor de Democratische Partij in 1912 en werd zo de 28ste president van de USA. Enkele van zijn verwezenlijkingen zijn de oprichting van het Federal Reserve Systeem en het algemeen kiesrecht, dus ook voor vrouwen. Wie was deze president?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerikaanse presidenten Bergen Presidenten Amerika 1781

We zien hier het Amerikaans nationaal monument, Mount Rushmore, gelegen in de Black Hills in South Dakota. Van welke vier presidenten zijn dit de portretten?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerikaanse presidenten Amerika Presidenten 1688

George Walker Bush was de 43ste president van de Verenigde Staten. Van welke staat was hij gouverneur van 1995 tot 2000 voordat hij president werd?

Goed zo !

Wie was van 21 januari 2009 tot 1 februari 2013 de 67ste minister van buitenlandse zaken van de Verenigde Staten van Amerika?

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië Premier 1503

Welke Italiaanse politicus, benoemd tot senator voor het leven werd op 16 november 2011 premier van Italië? En werd op 28 april 2013 opgevolgd door Enrico Letta, doordat die zijn ontslag aanbood.

Goed zo !

Hoe heet het kasteel bij Aberdeen in de Schotse Hooglanden, gelegen aan de rivier de Dee dat we op onderstaande foto zien? Het kasteel is vooral bekend als zomerresidentie van de Britse koninklijke familie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Argentinië Presidenten 1446

Wat is de naam van de Argentijns oppositiekandidaat in de presidentsverkiezingen die met 51,4 procent van de stemmen won van zijn rivaal Scioli in november 2015?

Goed zo !

Wie was van 1932 tot 1968 minister president van Portugal en werd in 2007 benoemd tot grootste Portugees aller tijden?

Goed zo !

Voor hoeveel jaar wordt de Franse president verkozen?

Goed zo !

Welke kleur hebben de zetels van de Belgische senaat?

Goed zo !