Pubquizvragen sport

622 resultaten

Pubquiz vraag Autosport 6953
© Morio

Stoffel Vandoorne is na twee, niet zo succesvolle, jaren F1 actief in een autosportklasse georganiseerd door de FIA die enkel elektrische auto's bevat. En zoals je kon zien wel iets meer spektakel dan in de F1. Het eerste kampioenschap werd gehouden in het seizoen 2014-2015. In deze klasse zitten tien teams met elke twee coureurs en vier auto's. De races, genaamd 'ePrix', worden gehouden in tien steden over de hele wereld. Graag de naam van deze autosportklasse.

Goed zo !

Van u vernemen we graag de naam van een in Roeselare geboren Belgische atleet. Hij heeft zich toegelegd op de lange afstanden. In de winter doet hij aan veldlopen en in het zomerseizoen concentreert hij zich vooral op de 5000 m en de 10.000 m. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen op het onderdeel marathon. In 2018 werd hij Europees kampioen op die afstand.

Goed zo !

U zag net Seppe Smits (BE) en Laurie Blouin (CAN) aan het werk op hun favoriete snowboarddiscipline. In deze discipline moet een atleet op ski’s of een snowboard een parcours afleggen met diverse hindernissen: rails, jumps,… Punten krijgen ze voor hoogte, originaliteit, moeilijkheid en kwaliteit van de tricks die ze onderweg doen. Het komt oorspronkelijk uit het BMX en skateboarden maar heeft een succesvolle cross-over gedaan naar de wintersporten. Graag de naam van deze discipline.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 6890
© nuestrociclismo.com

Welke 26-jarige Ecuadoraanse wielrenner, uitkomende voor het Movistar team, kwam in 2016 prof en wist vorig jaar de Vuelta a Asturias te winnen en eindigde later in het jaar net naast het podium van de Giro d’Italia? Dit jaar kwam hij echter meer in het nieuws, doordat hij 2 ritzeges én de eindzege van de Giro d’Italia op zijn naam wist te schrijven?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 6885
© Dijk, Hans van

Voor de echte sportliefhebbers zal de carrière wellicht voldoende zijn. Voor de mindere sportgoden geven we graag nog een foto mee, zeggen we dat hij momenteel de jongerencoach is van Ajax en dat zijn nationaliteit Nederlands is. 1976 - 1980: Ajax, 1980 - 1984: Standard Luik, 1984 - 1987: Feyenoord, 1987 - 1990: Beerschot,1990 - 1996: Germinal Ekeren
We zoeken enkel zijn achternaam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 6849
© Late1

Welke Peruviaan maakte in het Champions League seizoen 2003/2004 het enige doelpunt tegen AC Milaan, zodat Club Brugge daar met de overwinning kon gaan lopen? Bijgenaamd Condor of Mozart was hij niet altijd even geliefd door het makkelijk weglachen van gemiste kansen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 6821
© Mogens Engelund

In het kletsnatte Yorkshire eindigden er op het afgelopen WK (2019) slechts 46 renners. Met Greg van Avermaet als beste Belg op een achtste plaats is dit een WK dat de Belgen snel zullen vergeten. Misschien zijn er ondertussen al een paar die dit WK verdrongen hebben, want we vragen jullie of jullie nog de winnaar kennen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 6792

In deze vraag gaan we op zoek naar een Engelse tennis-en tafeltennisspeler die tijdens zijn carrière 8 Grand Slams wist te winnen in het enkelspel, waaronder 3 opeenvolgende overwinningen op Wimbledon (van 1934-1936) en was de laatste Engelse Wimbledonwinnaar tot Andy Murray in 2013 er opnieuw in slaagde. Geen sportliefhebber? Dan kan je het antwoord misschien toch weten als je het logo herkent van de kledinglijn die na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht. We zoeken enkel de familienaam van de tennisser.

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 6748

We zijn op zoek naar de sport waarbij je met behulp van een speciale overall door de lucht vliegt. Het is tevens de naam de overall.

Goed zo !
Pubquiz vraag Darts 6703

U ziet een bekend Nederlands dartspeler. Al heel zijn leven moet hij flauwe mopjes aanhoren of hij ook gitaar kan spelen, al werd hij gewoon vernoemd naar zijn oom. Wat is zijn achternaam?

Goed zo !

Welke Oekraïnse voetbalclub is opgericht in 1927 in de toenmalige Sovjet-Unie en speelt haar thuiswedstrijden in het Valeri Lobanovskystadion? In de huidige selectie treffen we alvast ex-Anderlechtspeler Dieumerci Mbokani aan.

Goed zo !

We zoeken de courante naam van de wielerwedstrijd, ontstaan in 2005, die officieel Tour of Benelux heet, ook al heeft deze etappekoers Luxemburg nog nooit aangedaan. In 2014 Was Tim Wellens de eerste Belg die de eindzege behaalde. Geef de naam van deze wedstrijd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Snooker 6681

22 ballen, voor sommigen onder ons doet het denken aan de prijs die een brood ons ooit kostte, maar het is ook wat je nodig hebt om een spel snooker te spelen. Een speler komt aan beurt en maakt in die beurt 6 punten door 3 ballen te potten. De eerste bal die hij pot, is de laatste rode bal op tafel. Welke kleur heeft de tweede bal die hij pot?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 6619
© Roland Gerrits

We zoeken een oud top-tenisser die, ondanks zijn 11 grand slam titels, nooit zijn emoties liet zien op de baan en daardoor de bijnaam "Mr Cool" kreeg. Sinds 1987 kan iedereen zich Mr Cool wanen door ondergoed te dragen met zijn naam erop. Naam en voornaam

Goed zo !
Pubquiz vraag Olympische Winterspelen 6614
© Feddar

Welke olympische wintersport wordt al eens neerbuigend "bowlen voor poetsvrouwen" genoemd?

Goed zo !