Pubquizvragen sport

622 resultaten

Dat vader en zoon in dezelfde voetbalinterland speelden is uniek, deze twee zijn er toch in geslaagd om dit voor Ijsland te doen. Dit gebeurde in een vriendschappelijk duel tegen Estland waarin de vader (34 jaar) werd vervangen door zijn 17 jarige zoon. Wie waren dit?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 3025

De sport die we zoeken kan zowel in het enkelspel als in het dubbelspel worden beoefend. Het is een mix tussen tennis en squash. Dit werd uitgevonden door een rijke zakenman die te weinig plaats had om een tennisveld aan te leggen. In Argentinië is dit al uitgegroeid tot een nationale sport. Het is een van de snelstgroeiende sporten ter wereld. Het wordt gespeeld op een terrein van 6 op 20 meter (enkelspel) dat wordt gescheiden met een net. Elke helft is opgedeeld in 3 vakken en 3 meter hoge betonnen of glazen wanden. Welke sport zoeken we?

Goed zo !

We zoeken een American Football-ster die speelt voor de New England Patriots, hij behoort tot de beste om niet te zeggen DE beste quarterbacks van zijn land. In 2005 werd hij verkozen tot sportman van het jaar. Hij won maar liefst 5 keer de super bowl waarvan hij 4 keer werd uitgeroepen tot MVP van de super bowl. Hij is in 2009 getrouwd met Gisele Bünchen. Welke football-ster zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 3023
© Tennis-8.com

Welke voormalige Russische tennisspeler die we hier zien won gedurende zijn carrière twee grandslamtoernooien (US Open en Australian Open). In 2000 werd hij zelf even de nummer 1 van de wereld, 9 jaar later in 2009 zou ook zijn zus nummer 1 van de wereld worden in het tennis. Wie is deze tennisser?

Goed zo !

Op zondag 5 februari 2017 beleefde België een hoogtepunt, meerbepaald Hugo Broos door als eerste Belg in de geschiedenis de Africa Cup te winnen als trainer. Deze titel behaalde hij met Kameroen (overgens maar een halve A ploeg). Maar weten jullie tegen wie ze de finale wonnen met 1-2?

Goed zo !
Pubquiz vraag Basketbal 3005

Onze vrouwelijke basketbalploeg kreeg dit voorjaar meer aandacht dan gewoonlijk. Ze stuntten namelijk op het EK een kaapten er de bronzen medaille. Door deze prachtige prestatie werden ze voor het eerst in lange tijd gekwalificeerd voor het WK dat in 2018 plaatsvindt. Hoe heet deze ploeg?

Goed zo !
Pubquiz vraag Darts 2988
© Sandro Halank

Deze man, bijgenaamd 'Mighty Mike', is een Nederlands professioneel darter. Hij won op 1 januari 2014 als jongste speler ooit het PDC World Darts Championship, nadat hij daar een jaar eerder al de finale van haalde. Dit jaar (2017) won hij de finale voor de twee keer. Wat is zijn naam?

Goed zo !
wielterm

We zoeken een term uit het baanwielrennen. De term wordt gebruikt wanneer één renner vanuit het peloton naar de kop(groep) demarreert en halverwege blijft hangen. Indien deze zijn achtervolging volhoudt (of zelfs begint) – zonder uitzicht op aansluiting bij die kop(groep) – wordt die achtervolging met deze term benoemd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Stadion Brugge 2969

We zoeken de huidige naam van het stadion dat tot 1992 het Prater-stadion heette en in Wenen te vinden is. Behalve het Oostenrijkse nationale team speelt er geen voetbalploeg vast. Het stadion werd vernoemd naar een bekende voetballer/coach, die in 1992 stierf en die onder meer met Club Brugge 3 landstitels won.

Goed zo !

We zien op de foto de onovertroffen Michael Jordan. Algemeen beschouwd als de beste basketballer aller tijden. Hij stond erop om telkens met hetzelfde rugnummer te spelen, als een soort geluksbrenger. Weten jullie welk nummer dit is?

Goed zo !

De man die we hier zoeken maakte van zijn hobby, voetbal, zijn beroep. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en speelde er lange tijd om uiteindelijk de ploeg in 1988 te verlaten. Hij ging toen aan de slag bij Pisa. De Nederlander kwam ook 1 keer in actie bij de nationale ploeg Oranje in het jaar 1984, het jaar waarin hij ook ‘Nederlands Talent van het jaar’ werd. Na zijn eigen voetbalcarrière ging hij als trainer aan de slag, onder meer bij KRC Genk waar hij een contract tekende in 2011 en zo Franky Vercauteren opvolgde. In 2014 verliet hij de ploeg. Naar welke voetballer en trainer zijn we hier op zoek?

Goed zo !
Pubquiz vraag Golf 2936

De mensen die een polo aangetrokken hebben, hebben alvast geluk want de volgende vraag gaat over golf. Het balletje vertrekt vanop de ‘Tee’ en gaat hopelijk zo snel mogelijk in de ‘hole’. De hole is letterlijk het gaatje in de grond waarin het balletje moet eindigen. Dit wordt meestal aangeduid met een vlaggetje. De hole bevindt zich steeds in een zone met kort gras dat duidelijk afsteekt tegenover de rest van het terrein. Hoe heet deze zone?

Goed zo !

Snelle wagens zijn voor de eerste vraag van belang. We zijn namelijk op zoek naar een franse F1 autocoureur. Het belangrijkste deel van zijn carrière reed hij voor het russische ‘Marrusia F1 team’. Veel potten brak hij niet in de sportwereld. Hij kwam in de belangstelling door zijn fatale ongeval in 2014 in Japan. Na een zware crash overleed hij in het ziekenhuis. Hij was daarmee de eerste piloot na Ayerton Senna in ‘94 die overleed aan de gevolgen van een Grand prix crash in Formule 1. Wat was de achternaam van deze autocoureur?

Goed zo !

Voor wie zich de champions league finale van 2001/2002 kan herinneren weet vast nog dat alle nagels van zijn hand gebeten waren omdat het zo spannend was. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Real Madrid na een wereldgoal van niemand minder dan Zinidine Zidane. Maar welke Duitse ploeg verloor toen de finale?

Goed zo !

De sportvedette won ondermeer de vijfde etappe in de Tour van 2014 en maakte eind dat jaar de overstap naar de Kazachse ploeg Astana. Momenteel rijdt hij voor LottoNL-jumbo. Bekend bij het grote publiek is hij echter door zijn prestaties een kleine tien jaar geleden. In 2008 werd hij namelijk wereldkampioen veldrijden bij de elite en Nederlands kampioen op de weg en in de tijdrit. Wat is de naam van kampioen die we hier zoeken?

Goed zo !