Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quiz Eerste Groen Brugge Quiz

Quizronde 7: Subtiele boodschappen

R1: WelkomstrondeR2: RIP rondeR3: TiprondeR4: Rood zwart rondeR5: SuperrondeR6: TegenstellingenrondeR7: Subtiele boodschappenAndere quiz
   Organisatie quiz Groen Brugge
   Aantal ronden7
   Aantal vragen124
   Moeilijkheid32.57%
Uitleg ronde Subtiele boodschappen: Eindigen doen we met nog een handvol vraagjes, waarin we wat weinig subtiele boodschappen hebben verstopt richting antwoord. Spits uw oren, want het is tijd voor een korte round-up van de quiz.
Download antwoordblad


U hoeft niet te antwoorden met het aantal mensen die je ziet, maar wel wie je hier hoort?Quizvraag Geschiedenis 4961Het recht dat aan de Magna Carta werd toegevoegd. Een vrij fundamentele bepaling voor juristen, want het staat intussen ook in het VN-verdrag voor burger- en politieke rechten. Aan elke gearresteerde werd hierin verzekerd dat hij binnen een bepaalde termijn van zijn aanklacht in kennis zou worden gesteld, dat hij in levenden lijve voor de rechter zou verschijnen en dat gevangenneming slechts zou volgen op een rechterlijk bevel. Wat is de Latijnse naam, bestaande uit twee woorden, van dit rechtsbeginsel?

969 eilandjes, zoveel heeft men er geteld in deze baai; 980 hebben een naam. Die eilandjes zouden volgens de legende gemaakt zijn door draken om Vietnam (want daar ligt de baai) tegen vijandige legers te beschermen. De baai wordt dan ook de Baai van de Neerdalende Draak genoemd. Er is natuurlijk een wetenschappelijke verklaring, iets met erosie, kalk en zo, maar die is bijlange zo interessant niet. Hoe noemen we deze baai in de golf van Tonkin, nabij de grens met China, genoemd naar de stad in de buurt?Quizvraag Kunst 4963Een pittige kunstvraag over een Chileense schilder, die overleed in 2011, en waarvan u hier een schilderij ziet. Een prachtig vormgegeven bloem natuurlijk, van deze preciosista (ofte schilder met oog voor veel detail). En nog wat ander werk. Mocht dit te moeilijk zijn, mag u trouwens antwoorden met een voormalig doelman van FC Barcelona en huidig doelman van Manchester City die kr├Ęk dezelfde voor- en achternaam draagt. Applaus als u het weet.


We zoeken een Amerikaanse apocalyptische komediefilm uit 2013, geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Seth Rogen en Evan Goldberg. Hier het begin:

Jay Baruchel keert voor het eerst in een jaar terug naar Los Angeles en herenigt met zijn maat Seth Rogen. Rogen haalt hem over om naar een housewarming van James Franco te gaan. Eenmaal aangekomen heeft Baruchel moeite om zich te mengen met de bekendheden, die allemaal zijn gefocust op seks en drugs.R1: WelkomstrondeR2: RIP rondeR3: TiprondeR4: Rood zwart rondeR5: SuperrondeR6: TegenstellingenrondeR7: Subtiele boodschappenAndere quiz