Gemakkelijke pubquizvragen media

115 resultaten

Wat is de naam van deze VRT –nieuwsanker met Turkse achtergrond die vanaf september 2018 afwisselend met Xavier Taverne het journaal laat presenteert.

Goed zo !

Welke journalist werd in 2013 hoofdredacteur van het journaal op één, maar werd in 2017 na interne strubbelingen opzij gezet. Hij is tegenwoordig de VRT-correspondent in de Verenigde Staten en mag in die hoedanigheid vaak optreden als Trump weer stommiteiten heeft uitgehaald. Graag de naam van deze journalist.

Goed zo !

In dit humaninterestprogramma, dat van 2000 tot 2003 te zien was op Canvas, gingen 40 Vlamingen hun dromen achterna. Makers Luc Haekens en Michel Vanhove brachten gedurende 3 seizoenen lang deze verhalen op het tv-scherm, terwijl Michiel de Vlieger zorgde voor de voice-over. Hoe heet dit tv-programma over grote en kleine dromen najagen?

Goed zo !

Hoe wordt het krantenformaat genoemd waarin onder andere 'De Morgen' en 'Het Laatste Nieuws' gedrukt worden?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 3957

Sinds 1953 hebben we op de Belgische publieke omroep een weerman. Wie was in dat jaar de eerste weerman op de openbare Vlaamse televisie?

Goed zo !

De grote baas van Playboy, Hugh Hefner, overleed in 2017. Voordat hij Playboy oprichtte, was hij copywriter voor een mannenblad. Welk blad zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 3664
© DavidDjJohnson

Wat is de naam van deze Britse comedian en radio- en televisiepresentator, die bekendstaat om zijn campy gedrag.

Goed zo !
Nederlandse cabaretier

Wat is de naam van deze Nederlandse cabaretier?

Goed zo !

Op 26 februari 2018 moesten we afscheid nemen van deze televisielegende. Wat is de naam van deze "koningin van de Nederlandse televisie"?

Goed zo !

Dit Vlaamse kinderprogramma is sinds 1969 op de televisie te zien en werd toen verteld door Tante Terry. Ondertussen is het programma al aan haar derde stem toe, maar blijft het wel opgebouwd rond het hoofdpersonage en zijn vriendjes Meneer konijn, Mevrouw Schildpad, Egeltje en Meneer Hond. Hoe heten hoofdpersonage en programma?

Goed zo !

Reeks 5, voor 2 punten: Serena Williams was deze zomer één van de laatste, maar zeker niet de eerste zwangere dame die naakt poseerde voor Vanity Fair. Het was een ode aan een legendarische foto uit 1991 van Amerikaanse actrice die naakt en hoogzwanger op de cover van Vanity Fair prijkte. De cover stuitte op zo veel commoties dat verschillende winkelketens weigerden het blad te verkopen. Wie stond er in 1991 op de cover?

Goed zo !

In 2017 raakte bekend dat deze legendarische Britse zender legaal mag uitzenden via de AM-frequentie. En dat is best opmerkelijk, want het was de eerste zeezender voor de Britse kust, die tussen 1964 en 1990 uitzond vanaf verschillende schepen op de Noordzee. De zender was op een bepaald moment zo populair dat het meer luisteraars had dan BBC. Ook in Vlaanderen luisterden vroeger heel wat mensen naar de krakende piratenzender. Wat is de naam van deze historische zender?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 3430

Het uitgangspunt van dit TV-programma is simpel. Liefde in zijn puurste vorm. De kandidaten daten immers in ‘hunnen puren’. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst naakt op een onbewoond eiland, waarna de TV-camera’s alles registreren. Het zal u niet verbazen dat de originele versie van dit programma uit Nederland komt. Daar kwam dit jaar zelfs een versie met bekende Nederlanders. Onder andere Inge De Bruyn was poedelnaakt te bewonderen, maar vond niet de ware liefde. Naam graag van dit programma.

Goed zo !

Al bijna 25 jaar is dit de bekendste opa van het land. Luk Wyns zag het oorspronkelijk als parodie op de familie Backeljau, maar uiteindelijk groeide bompi uit tot een ster in de reclamewereld. Wij willen graag weten voor welke winkelketen bompi reclame maakt.

Goed zo !

Verleden, heden en toekomst maken weinig uit als we op het terrein komen van het buitenaardse, de extra terrestrials. Ver van mijn bed zou u denken? Think again zou ik zeggen als u dit filmpje heeft gezien. Uit welke TV reeks van eigen bodem komt dit fragment?

Goed zo !