Gemakkelijke pubquizvragen politiek

170 resultaten

Pubquiz vraag Australië 7380
© Kristy Robinson

Australië stond eind 2019, begin 2020, in brand. Door zijn aanpak in deze natuurramp, lag de premier van Australië onder vuur. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Iran 7329

Een premie van 80 miljoen werd er op het hoofd gezet van Donald Trump, nadat hij deze generaal van Iran om het leven bracht met een drone-aanval. Wat is de naam van deze Iraans generaal?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika Amerikaanse presidenten 7212

Een korte vraag: hoe heet de jaarlijkse toespraak van de Amerikaanse president tot de leden van het Amerikaanse congres waarin de toestand van het land geschetst wordt? Onder meer plannen en politieke doelstellingen voor het komende jaar worden hierin bekend gemaakt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 7193

De gezochte persoon was een Amerikaanse financier, veelvuldig miljonair en veroordeeld zedendelinquent. Op 10 augustus 2019 werd hij dood aangetroffen in zijn cel in het MCC New York. Of het moord of zelfmoord was is nog in onderzoek. In de nieuwe podcast ‘ ...: Devil in the Darkness’, gereleased in september, komt heel wat nieuwe informatie aan het licht. Heel wat getuigen deelden voor het eerst hun ervaringen met de van kindermisbruik verdachte miljardair delen. Hoe heet deze man?

Goed zo !

Welke ex-president van Amerika maakt hier reclame voor de sigaretten van Chesterfield?

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 7125
© Philafrenzy

In West-Europa kennen we sinds de Tweede wereldoorlog de langste periode van vrede sinds mensenheugenis. De Europese Unie slaat zichzelf (misschien wel terecht) op de borst als garantie voor vrede op het oude continent. Aan de overkant van het kanaal lijken de Brexiteers hier weinig van onder de indruk en willen zo snel mogelijk uit de Unie. De gemoederen tussen Brexiteers en Remainers laaien vaak hoog op en kende in 2006 in aanloop voor het referendum een dieptepunt toen een Labourparlementslid vermoord werd omwille van haar pro-Europa campagne. We zoeken de naam van deze Britse politica.

Goed zo !
Pubquiz vraag Brazilië Presidenten 7094
© Wikipedia

Het Amazoneregenwoud werd ooit de longen van de wereld genoemd. Tegenwoordig teisteren enorme branden het gebied met alle gevolgen vandien. Vaak zijn deze branden veroorzaakt door de boeren die opgehitst worden om meer in te zetten op landbouw en ontginning van natuurlijke grondstoffen in het regenwoud. De huidige Braziliaanse president wil hiermee de economie in zijn land terug doen heropleven. Niet iedereen is het hiermee eens waardoor hij de laatste weken vaak de wind van voren kreeg vanwege zijn milieubeleid en lakse aanpak van deze branden. Geef ons de naam van deze Braziliaanse president.

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 7083
© UK Parliament

Er is de afgelopen maanden veel spektakel te zien geweest in het Brits parlement. Vooral dan in het Lagerhuis waren er bitsige debatten. Hoe noemen de Britten hun Lagerhuis, wat is dus de Engelse naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerikaanse presidenten 7060

We zoeken de 41e president van de Verenigde Staten. Hij stierf bijna een jaar geleden in Texas op 30 november 2018. Hij was de president die Koeweit bevrijdde van de Irakezen van Sadam Hussein tijdens de Golfoorlog 1990-1991

Goed zo !
Pubquiz vraag China 7050
© Erin A. Kirk-Cuomo

Deze man lijkt misschien wat op Winnie De Poeh. Door dit te vertellen zou ik in China nu al opgepakt zijn door de geheime politie. Het is namelijk verboden om de president te vergelijken met de populaire beer. Wat is de naam van de huidige Chinese president (familie- en voornaam)?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika 7043
© Tim Travers Hawkins

De persoon die we zoeken lekte een video-opname van een Amerikaanse helikopteraanval in Bagdad naar WikiLeaks. In 2013 kreeg deze klokkenluider hiervoor 35 jaar gevangenisstraf. President Obama besloot in 2017 tot verkorting van de straf waardoor de klokkenluider reeds op 17 mei 2017 vrijkwam in plaats van in 2045. Hoe heet deze Amerikaanse klokkenluider?

Goed zo !
Pubquiz vraag Politiek 7038
© Chris McAndrew

Door de Brexit werd er zodanig veel over gepraat, dat je deze naam misschien al uit uw geheugen hebt verbannen. We zoeken niet Boris Johnson, de leider van de conservatieve partij in Groot-Britannie. Maar wel de leider van de grootste oppositiepartij, namelijk Labour.

Goed zo !

Op 6 oktober 2018 bevestigde de Senaat de man op de foto als rechter in het Hooggerechtshof, met 50 stemmen voor en 48 stemmen tegen. De weken voor de verkiezing was er heel wat tumult. Psychologe Christine Blasey Ford had hem namelijk beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens hun middelbare-schooltijd. In een interview voor de zender Fox News ontkende hij de beschuldigingen met klem. Graag zijn naam.

Goed zo !

We zijn op zoek naar een Russische marxistische revolutionair, theoreticus, Sovjet-politicus, stichter en eerste leider van het Rode Leger. Zijn echte naam was Lev Bronstein. Hij leefde van 1879 tot 1940 en maakte snel carrière binnen de Russische politiek maar zag zichzelf naar Mexico verbannen na een politieke nederlaag tegen Jozef Stalin. Twintig jaar later werd hij in hetzelfde Mexico dan ook met een ijsbijl gruwelijk om het leven gebracht. Hoe heette deze man?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika 6969

We zoeken de naam van een Amerikaanse belangenorganisatie die zich van oorsprong inzette voor scherpschutterskunst voor militairen en meer recentelijk voor het recht van burgers om vuurwapens te mogen bezitten. Als gevolg van haar grote ledenaantal en sterke lobby is de groep een invloedrijke en machtige organisatie in de Verenigde Staten. De afkorting is voldoende.

Goed zo !