Gemakkelijke pubquizvragen sport

580 resultaten

Reeks 3, vraag C: Wie zien straks een fragment van een voormalig Italiaans wielrenner. Wat is de naam van deze man die uit het dak gaat na de overwinning van Matteo Trentin?

Goed zo !
Pubquiz vraag Snooker 3301

Reeks 3, vraag B: Deze Mark Shelby behaalde in mei 2017 zijn derde wk-titel in snooker. Het allereerste wereldkampioenschap snooker werd georganiseerd in 1969 in Londen althans in het moderne tijdperk . Sinds 1977 tot op heden wordt het echter altijd in dezelfde Britse stad georganiseerd. De welke?

Goed zo !

Europees hebben de Belgische ploegen er geen topjaar (2017) op zitten. Maar toch kon zulte Waregem bij onze noorderburen enkele puntjes sprokkelen. We zien hier de uitslag van de heenwedstrijd. Wie was de tegenstander?

Goed zo !

Op 2 mei 2016 gebeurde het onwaarschijnlijke: Leicester werd kampioen in de Engelse voetbalcompetitie. Daardoor moest voetballegende Gary Liniker zijn belofte nakomen en zijn voetbalprogramma presteren in zijn ondergoed. Maar wat is de naam van zijn TV show?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een term uit het schaken waarbij een pion een andere pion kan 'slaan'. Normaal kunnen 2 pionnen elkaar aanvallen wanneer ze diagonaal tegenover elkaar staan maar wanneer 1 van de 2 twee velden vooruit gaat vanuit de uitgangsstelling kan de andere hem aanvallen alsof hij maar 1 veld vooruit gegaan was.

Goed zo !
Pubquiz vraag Tour de France Wielrennen 3224

Welke wielrenner kwam door een aanrijding met een auto van de Franse televisie tijdens de tour van 2011 ongelukkig in de prikkeldraad terecht. Hij slaagde er nog in de rit uit te rijden en aan het eind van de dag samen me Flecha de prijs voor de strijdlust in ontvangst te nemen.

Goed zo !

In april 2017 werd de spelersbus van een Duitse voetbalploeg getroffen door drie explosieven op weg naar hun kwartfinale in de Champions League tegen A.S. Monaco. De wedstrijd werd hierdoor één dag uitgesteld. Over welke Duitse voetbalploeg hebben we het hier?

Goed zo !

De Neanderthalers blijken toch niet helemaal uitgestorven als we de capriolen van de moderne gladiatoren bekijken, de zo genoemde cage fighters. Fight of the century van dit jaar (2017) was het treffen tussen de gepensioneerde geldwolf ‘Floyd (Money) Mayweather en deze Ierse straatvechter, graag zijn naam.

Goed zo !

De Noorse kunstschaatser Paulsen voerde deze sprong als eerste uit in 1882. Het is de enige sprong waarbij voorwaarts wordt afgezet. Wij willen graag de voornaam van Paulsen, tevens de naam van de sprong. U ziet nu een voorbeeld van hoe het moet.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 3145

Wielrennen. We kijken er al lang niet meer van op dat een overwinning in een wielerwedstrijd geschrapt wordt na dopinggebruik. Als een rechtbank deze overwinning dan na zes jaar teruggeeft, moeten we wel nog de wenkbrauwen fronsen. Dit gebeurde voor een Spaanse berggeit met de eindoverwinning in de Vuelta van 2005. Wie mocht zich in 2005 al heel even en vanaf 24 juni 2011 voor altijd recordhouder noemen met vier Vuelta-eindzeges?

Goed zo !

Helemaal verrast was deze Chinese zwemster die na haar finale op de 100 meter rugslag bij de vrouwen ontdekte dat ze wel degelijk een bronzen medaille had gewonnen. Welke ongenaakbare Hongaarse ging op dat nummer naar goud?

Goed zo !

Het was voor haar een grote verrassing dat ze niet goud maar slechts zilver wegkaapte op de 200 meter sprint bij de vrouwen. Ze was dan ook bijzonder ontgoocheld en vluchtte na haar aankomst meteen de catacomben in. Wat is de naam van deze Nederlandse sprintbom, die – ook al verrassend - slechts vijfde werd op de 100 meter? (2016)

Goed zo !

Autosport. Met de term die we zoeken, duidt men een bocht aan, doorgaans in Svorm, bedoeld om de piloten trager te laten gaan. Op de foto ziet u een voorbeeld van dergelijke bocht uit het circuit Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, die werd aangelegd nadat Ayrton Senna daar het leven liet. Welke term, afkomstig van het Frans, zoeken wij?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 3100

Er gaat niks boven een goede derby in het voetbal. Ook bij ons is er nu (2016) wat aandacht voor de Merseyside derby aangezien Mirallas en Mignolet het tegen elkaar opnemen in de strijd om de titel van beste ploeg in het Merseyside graafschap. Welke twee ploegen nemen het in deze derby tegen elkaar op?

Goed zo !

In 2008 kroonde deze basketbalploeg zich na meer dan 20 jaar nog eens tot kampioen van de NBA. Opmerkelijk, want het is de ploeg die de meeste NBA-titels gewonnen heeft. Hoogdagen beleefde zij in de jaren zestig, toen ze acht titels op rij won. Ook in de jaren tachtig gooide de ploeg hoge ogen, want toen haalde ze onder aanvoering van de legendarische Larry Bird vijf NBA-finales en won er daar drie van. Volledige naam graag van deze ploeg.

Goed zo !