Gemakkelijke pubquizvragen strips

117 resultaten

Pubquiz vraag Strips 5538

Supersterk, maar in tegenstelling tot Jerommeke ook slim, verstandig, en kwetsbaar. Hij zou de laatste afstammeling zijn van de Belgische verzetsheld “Jan Breydel”. We zijn op zoek naar de goeie vriend van Nero die een frietkot uitbaat dat zijn naam draagt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Jommeke 5515

Den dikke en den dunne, Peppie en Kokkie, Tom en Jerry.. Maar welk onafscheidelijk duo landlopers maakte het mooie weer in de stripreeks van Jommeke?

Goed zo !
Pubquiz vraag Urbanus 5505

We zijn op zoek naar de naam van de uitgeverij van de eerste urbanus-strips... het feit dat dit thema culinair is, zou je al aardig op weg moeten zetten. Ten tijde van de eerste strip was er nog geen sprake van frietchinezen, maar dat zou anders ook wel een goeie tip geweest zijn. Ter volledigheid ook nog even vermelden dat de uitgeverij in 1996 door de standaard uitgeverij is over genomen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 5479

De stripreeks die we zoeken is oorspronkelijk een Franstalige stripreeks die startte in 1959 in het Parijse stripblad Pilote. Ze werd geschreven door Jean-Michel Charlier en getekend door Victor Hubinon. Deze reeks speelt zich af in de 18e eeuw en verhaalt over de avonturen van een piraat en zijn aangenomen zoon Erik. De verhalen ademene een authentieke sfeer, mede door de werkelijk bestaande historische locaties en het realistische tekenwerk.

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 5372

U ziet hier een afbeelding van de trouwe metgezel van Snoopy, de hond. Wat is de naam van deze stuntelige vogel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 5336

In een strip van 9 augustus 1951 ging Snoopy op zijn achterpoten lopen en lag hij voor de eerste keer bovenop zijn hondenhok. Maar wie is het baasje van Snoopy?

Goed zo !
Pubquiz vraag Marvel Stripfiguren 5099

In de Marvel Comics verscheen in 1967 een nieuwe vijand voor Spiderman. Deze criminele leider van de New Yorkse maffia is herkenbaar door zijn enorme postuur, witte kostuum, de eeuwige sigaar en zijn met diamant bedekte wandelstok. Hij beschikt niet over superkrachten, maar vanwege zijn positie als crimineel meesterbrein is hij toch een vijand van menig superheld. Ook tegen Daredevil neemt hij het vaak op. Wat is de naam van deze schurk?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kuifje 5064

Welk woord hebben we weggelaten uit deze titel van een album van Kuifje. “De Krab met de …. Scharen?”

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 4936

Dit jaar (2018) is een Smurfenjaar. Dat blijkt onder meer uit een tentoonstelling in Brussels Expo, die wij eerlijk gezegd zijn smurf niet waard vonden. Maar goed, je leert er wel boeiende dingen over de blauwe mannetjes, zoals de herkomst van de naam ‘schtroumpf’ (kennelijk kwam tekenaar Peyo eventjes niet meer op het woord ‘zout’ en zei hij dan maar ‘schtroumpf’), Smurfin die niet de enige vrouwelijke smurf blijkt te zijn (er zijn er 3: Smurfin, Sassette en grootmoedersmurf) of de leeftijd van Grote Smurf (543). En ook: de eerste verschijning van de smurfen, zo’n 60 jaar geleden, in een album van ‘Johan en Pirrewiet’. Maar onder welke titel was dat?

Goed zo !
Pubquiz vraag Suske en Wiske 4762

In dit stripalbum van Suske en Wiske krijgt Lambik na werkzaamheden als loodgieter een zilveren drinkhoorn. Deze twaalfde-eeuwse drinkhoorn wil professor Fritz von Strohalm dan weer bemachtigen voor een onderzoek, omdat koning Siegmund - die in het jaar 1100 stierf - zijn stem zou verborgen hebben in de hoorn. Wat is de naam van dit stripalbum van Suske & Wiske?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kuifje 4712

9B. We zien op de projectie een album van kuifje. De originele titel was Les Aventures de Tintin, reporter, en Extrême-Orient. Maar wij kennen hem in Vlaanderen onder een andere titel. Welke?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 4643

Nog een jaartje en we gedenken dat Jef Nys 10 jaar geleden gestorven zal zijn Jommeke daarentegen blijft maar avonturen beleven.
In dit verhaal, officieel het eerste album, is nog geen sprake van Filiberke, papegaai flip en de Miekes . U ziet de eerste cover. Wat is de titel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kuifje 4461

Wat is de naam van dit 23ste album van Kuifje? Het is het laatste voltooide album uit de serie. Het 24ste album kuifje en de Alfa kunst werd nooit afgewerkt

Goed zo !

Ongeveer een maand geleden werd bekend dat Jommeke een eigen film krijgt. ‘De Wraak van Shennong’ zal de prent heten. U zag daarnet een fragment uit een eerdere Jommekesfilm. In 1968 immers werd het 37ste album uit de reeks verfilmd. Jef Nys verzorgde toen zowel het scenario als de regie, alsook de stem van papegaai Flip. Zijn zoon vertolkte Jommeke. Wat is de titel van album en film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Nero 4262

Eind 2017 kwam ‘De zeven vloeken‘ uit, een hedendaagse interpretatie van een klassiek Nero verhaal, geschreven en getekend door Kim Duchateau. Het was het eerste album van een nieuw stripfonds dat de Standaard Uitgeverij toen oprichtte. De naam van het fonds is een verwijzing naar de slechterik uit het eerste album van de Nero-stripreeks. Wat is de naam van het stripfonds?

Goed zo !