Gemiddelde pubquizvragen aardrijkskunde

148 resultaten

Pubquiz vraag China Bergen 8422

Een bergketen uitroepen tot werelderfgoed wordt niet zo maar gedaan. Het is er zo mooi dat ze al honderden jaren een van de meest geschilderde plaatsen in de wereld is. De zonsondergangen, de 72 granieten bergtoppen en de prachtige uitzichten zijn een toeristische trekpleister voor miljoenen toeristen. Geef de naam van deze Chinese bergketen ten zuiden van de provincie Anhui.

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 8388

In het Nationaal Park Yellowstone in de Verenigde Staten bevindt zich een conische warmwaterbron welke korte en lange erupties heeft. De korte gaan tot 6 meter hoogte en de langere die tot een kwartier duren gaan tot 4,5 meter hoogte. Geef de volledige naam van deze bron met een roze gekleurde conus.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bergen 8371
© Technob105

Mogelijk bent u al eens op vakantie geweest in de buurt van de bergketen in het oosten van het Centraal Massief. De bergketen die we zoeken wordt in het oosten begrensd door de Rhône- vallei, in het zuiden door de Cevennen en in het westen door het Devès- massief. Deze bergketen wordt ook wel eens Monts d’Ardeche genoemd. Geef de volledige naam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Oostenrijk 8361

Van de Oostenrijkse gemeente die we zoeken is sinds 2012 in een pretpark in China een kopie in spiegelbeeld te bewonderen. De gemeente heeft 600 inwoners, is 60 km² groot en was tot in de jaren 60 enkel te bereiken via het meer, waaraan het gelegen is. Hoe noemt de gemeente welke jaarlijks door duizenden Chinezen wordt bezocht?

Goed zo !
Pubquiz vraag Bergen Oostenrijk 8352

Met zijn 3798 meter hoogte is dit de hoogste berg van Oostenrijk, gelegen in de Hohe Tauern. De berg is onder andere bereikbaar via een weg die vanaf Zell Am See richting Heiligenblut loopt. Geef de naam van de berg die voor de eerste keer bedwongen werd op 28 juli 1800.

Goed zo !
Pubquiz vraag Duitsland 8313

Duitsland is onderverdeeld in verschillende deelstaten, een beetje te vergelijken met onze provincies. De deelstaat welke wij zoeken is deze met een oppervlakte van bijna 36.000 km² en is qua grootte de derde van het land. Geef de naam van de deelstaat die in 1952 is ontstaan door een fusie van drie gebieden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eilanden 8285
© Nicolas PAYET

We bevinden ons op een eiland gelegen op het zuidelijk halfrond van de wereld. Toch maakt het deel uit van de Europese Unie. Het is een vulkanisch eiland en een geliefde locatie onder bergbeklimmers en natuurliefhebbers. Het hoogste punt op 3069 m draagt de naam Piton des Neiges en maakt deel uit van UNESCO Werelderfgoed. Een klein weetje: zowel Roland Garros als Michel Houllebecq werden op dit eiland geboren. Wat is de naam van dit eiland?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 8201

Deze zee-engte vormt al duizenden jaren een erg belangrijke speler in de handel over zee. Zo passeert ongeveer 35 procent van alle, over zee vervoerde, olie langs hier, wat overeenkomt met een vijfde van alle olie die wereldwijd vervoerd wordt. Ten noorden bevindt zich Iran, ten zuiden Oman. In de zomer van 2019 waren er problemen in deze regio. Zo werden 2 schepen aangevallen en in brand gestoken en werd er een Britse olietanker in beslag genomen, volgens sommigen een Iraanse vergelding voor het aan de ketting leggen van een Iraanse tanker in Gibraltar. Hoe heet deze smalle verbinding tussen de Perzische Golf met de Golf van Oman?

Goed zo !
Pubquiz vraag Rivieren Spanje 8108

Welke rivier ontspringt in Spanje, loopt door Portugal en mondt uit nabij Lissabon in de Atlantische Oceaan?

Goed zo !
Pubquiz vraag Australië 8095
© Nachoman-au

Hoe heet de open baai aan de zuidkust van Australië? Deze wordt gekenmerkt door hoge kliffen, kleine strandjes en rotsplaten.

Goed zo !
Pubquiz vraag Zuid-Afrika Rivieren 8072

Deze rivier is met zijn 2160 km de langste rivier van Zuid-Afrika. Deze ontspringt in Drakensbergen bij de grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho, vloeit westwaarts en vormt uiteindelijk de grens tussen Namibië en Zuid-Afrika alvorens uit te monden in de Atlantische Oceaan bij de Alexanderbaai. De rivier wordt soms ook Gariep of Groot Rivier genoemd. De rivier werd door de ontdekkingsreiziger Robert Jacob Gordon genoemd naar een zijtak van het Huis Nassau. Hoe heet de rivier die we zoeken?

Goed zo !
Pubquiz vraag Duitsland 7983

In de Duitse deelstaten Saksen en Brandenburg bestaat de bevolking nog uit een West- Slavische minderheidsgroep die volgens gegevens tussen de 10.000 en 40.000 inwoners zou bedragen. Ze leven in het gebied “Lausitz” tussen Berlijn en Dresden en spreken hun eigen Slavische taal. Over welke bevolkingsgroep hebben we het?

Goed zo !
Pubquiz vraag Rivieren Canada 7954

Deze rivier is de tweede grootste van Canada en loopt in het noordwesten van Canada. Over de bron van de rivier bestaat enige discussie: ofwel ontspringt ze in het Tagishmeer ofwel bij de Llewellin- gletsjer. Ze stroomt ook door Alaska en mondt in een wijde delta uit in de Beringzee. Wij zoeken de naam van deze rivier.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eilanden 7209

Als je isolatie opzoekt dan moet je vooral verhuizen naar dit eiland. Het is ongeveer 5 km² groot. Het eiland heeft geen vliegveld of haven en is alleen bereikbaar per schip via de rede van Bounty Bay. Dat kan alleen bij gunstige weersomstandigheden - bij slecht weer vaart het schip verder. Het eiland wordt wel beschouwd als een van de meest afgelegen plaatsen ter wereld. Het eiland, eens gesticht door muiters, telde in 2013, 49 personen. Ik kan nog meegeven dat de hoofdplaats Adamstown is en het ook wel eens de revue passeerde in een programma met Tom Waes.

Goed zo !
Pubquiz vraag Vlaggen 6598

Van welke regio ziet u hier de vlag?

Goed zo !