Pubquizvragen media

150 resultaten

Pubquiz vraag Media 5512

Dit jaar (2019) verscheen de veelbesproken documentaire Leaving Neverland. Deze documentaire draait rond het vermeende kindermisbruik door zanger Michael Jackson. Centraal hierin staan de getuigenissen van 2 mannen. De naam van James Safechuck krijg je cadeau, kan je mij de andere geven? Je zou hem ook kunnen kennen van de Amerikaanse seizoenen van het programma So You Think You Can Dance waar hij optreedt als choreograaf.

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 5406
© Olivier Strecker

Niet enkel mannen werden beschuldigd. In het najaar van 2017 was dit een van de vrouwen die zelf vertelde te zijn verkracht door de producent uit vraag A, maar in 2018 werd ze echter zelf beschuldigd vanwege seksueel misbruik door collega-acteur Jimmy Bennett. Dit misbruik zou in 2013 hebben plaatsgevonden toen hij 17 - dus minderjarig - en zij 37 was. In eerste instantie ontkende ze alle aantijgingen, maar in september 2018 gaf de actrice aan dat ze wel degelijk seks met hem had gehad.

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 5404
© David Shankbone

Begin oktober 2017 startte het hele MeToo-verhaal met beschuldigingen van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten door verschillende vrouwen aan het adres van de filmproducent die we zoeken.

Goed zo !

De kracht van social media: Nadat fans massaal via Facebook en Twitter oproepen lanceerden voor extra shows, organiseerde Studio 100 extra shows van Samson en Gert en K3. Ook in Nederland doen de sociale netwerken hun werk: Welk dier keerde op 30 januari, na 15 jaar afwezigheid, eenmalig terug naar NPO 1 na een online petitie die in recordtijd 20.000 handtekeningen verzamelde? (We vragen niet naar de naam van het dier, maar de diersoort)

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 5181
© JJ Duncan

Hoe hard verschoten we wel niet toen Miley Cyrus ineens haar, haar afschoor en op een bal zittend, halfnaakt de kamer in vloog? Na de uitkomst van het liedje 'Wrecking Ball' was de actrice te zien in extravagante outfits, volgde er een break-up met haar vaste vriend Liam Hemsworth en zette ze verschillende tattoos en piercings. Maar onder welke naam leerden we Miley Cyrus in 2006 kennen in de gelijknamige Disney serie waarbij ze een blonde pruik droeg?

Goed zo !

Kennen jullie de echte naam van Guga Baul die hier wordt afgebeeld?

Goed zo !

In een krantenartikel ziet u soms de afkorting “nvdr” staan. Schrijf deze afkorting voluit.

Goed zo !

We zoeken de titel van een programma dat Sacha Baron Cohen in 2018 maakte voor de zender Showtime. In deze zevendelige politieke satire gebruikt Baron Cohen zes verschillende typetjes om bekende en minder bekende Amerikanen te interviewen. Wat is de titel?

Goed zo !

En dan maken we een logisch sprongetje naar deze dames, die hier niet onvermeld konden blijven. Dit jaar (2018) verloor tv-kijkend Vlaanderen immers niet één maar twee tantes: ‘Tante Lieve’ (Simoens) en ‘Tante Terry’ (Van Ginderen), op nog geen twee maand tijd. Deze twee tantes zitten in het collectieve geheugen gegrift. En de rode draad doorheen een flink deel van hun carrière is het programma dat ze samen met ook nog Tante Ria (die 4 jaar geleden stierf) zo’n 23 jaar presenteerden. Hoe heette dit kinderprogramma?

Goed zo !
Pubquiz vraag HBO Documentaires Michael Jackson 4830
© Wikipedia

We zoeken de naam van een Amerikaanse documentaire uit 2019. In deze documentaire komt het verhaal van twee mannen, Wade Robson en James Safechuck, naar voren die, naar eigen zeggen, in 1993 door de wereldberoemde popartiest Michael Jackson op zijn landgoed Neverland Ranch zouden zijn misbruikt. Wat is de naam van de documentaire?

Goed zo !

7B. Een dubbele vraag: We zijn op zoek naar de gemeenschappelijke voor -en achternaam van twee bekende personen. De ene is een voormalig journalist van VRT en VTM. Bij VTM presenteerde hij tot 2004 het nieuws en groene vingers. Hij zetelde later ook in het Vlaams Parlement voor de partij NVA. Jullie kunnen dezelfde naam schrijven bij de opvolger van Katrien de Bolle als de commissaris generaal bij de Belgische federale politie. De opvolging vond plaats op 15 juni 2018. Hoe heten deze personen?

Goed zo !
Pubquiz vraag BBC 4655

C. Van 1994 tot 1997 liep op BBC de onovertroffen Fast Show, een geniale sketchesreeks. Een van de typetjes was de ouwe man die u zo dadelijk te zien krijgt, gespeel door Paul Whitehouse. Z’n leven wordt getekend door eeuwige brute pech, in al z’n vormen en op alle mogelijke momenten. Naam van deze figuur?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 4653

A. Deze mooie mansmens maakte voor het eerst z’n opwachting in ons Vlaams televisie-landschap onder de vleugels van Bart De Pauw in z’n serie de Bikerboys uit 2014. De brave man speelt hierin het schaamteloos uitgebuite hulpje van De Pauw. Metoo kwam net iets te laat voor hem. Wat is de naam van deze tv-figuur (dus niet z’n echte naam).

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 4642

Wim Lybaert gebruikt zijn bus om samen met een bekende gast vier dagen op reis te gaan naar een vooraf gekozen bestemming, maar vooral ook om te genieten van de reis op zich en het onverwachte dat ze tegenkomen, waarbij ‘of ze de bestemming halen’ steeds minder belangrijk wordt. De gast draait met een euro muntstuk een balletje uit een sjiekenbak en daarin geeft een vlagje aan welk land hun rijrichting bepaalt. Het programma propageert de reis boven de bestemming, en de waarde van onthaasten en genieten.

Geef de naam van het programma, tevens de naam van de bus.

Goed zo !

Mr Bean kan ook ernstige rollen aan, zo schittert hij momenteel als Inspecteur Maigret maar kennen jullie nog zijn eerste tv-succes ?

Ons fragment komt uit deze sketch show, die op de BBC te zien was van 1979 tot 1982 direct ook de grote doorbraak voor Rowan Atkinson, Griff Jones en de betreurde Mel Smith.

Goed zo !