Pubquizvragen media

150 resultaten

Pubquiz vraag Media 4599

Welk programma werd onder andere door Anita Witzier en Marcel Vanthilt gepresenteerd?

Goed zo !

Mensen, mensen: dit gaat uiteraard over de aalstenaar Timtation. Iedereen die de boekskes volgt weet wat de volledige naam is van Tim.

Goed zo !

Gedaan met imponeren met blitse sportauto’s, sneakers of Hilfigers, want zoals u kan zien blijven zelfs de Avion onderbroeken thuis. Welk programma zoeken we hier?

Goed zo !

We zoeken de naam van een Vlaams productiehuis dat in 2009 door Helen Perquy en Bart De Pauw werd opgericht. Quiz me quick en twee tot de zesde macht zijn enkele programma’s van het productiehuis.

Goed zo !

We zoeken de naam van een Vlaams radioprogramma dat van 1990 tot 1996 op Radio 2 werd uitgezonden en gepresenteerd werd door Edwin Ysebaert. Het programma was aanvankelijk bedoeld als een soort datingshow. Het publiek mocht bellen en over hun ideale partner praten, waarna andere luisteraars konden reageren. Na hun gesprek mochten ze ook een plaatje kiezen. Geleidelijk aan evolueerde het programma echter naar een discussieprogramma/emotieprogramma. Mensen belden om hun hart te luchten of om over persoonlijke problemen te praten.

Goed zo !

Wie was de presentator van de Aaustralische documentaireserie the crocodile hunter? In het programma ging hij onder andere op zoek naar krokodillen. Hierbij pakte hij de beesten vaak op en vertelde hij op z'n eigen humoristische manier wat over het dier. Hij zelf kreeg vaak de bijnaam The Crocodile Hunter, hoewel hij ook andere programma's maakte over andere dieren. In 2006 overleed hij na een roggensteek op 44-jarige leeftijd.

Goed zo !

Wat is de naam van deze VRT –nieuwsanker met Turkse achtergrond die vanaf september 2018 afwisselend met Xavier Taverne het journaal laat presenteert.

Goed zo !

Welke journalist werd in 2013 hoofdredacteur van het journaal op één, maar werd in 2017 na interne strubbelingen opzij gezet. Hij is tegenwoordig de VRT-correspondent in de Verenigde Staten en mag in die hoedanigheid vaak optreden als Trump weer stommiteiten heeft uitgehaald. Graag de naam van deze journalist.

Goed zo !

Kommil Foo is een Vlaams cabaret-duo, bestaande uit de broers. Wat zijn hun namen? (voor- en achternaam)

Goed zo !

In dit humaninterestprogramma, dat van 2000 tot 2003 te zien was op Canvas, gingen 40 Vlamingen hun dromen achterna. Makers Luc Haekens en Michel Vanhove brachten gedurende 3 seizoenen lang deze verhalen op het tv-scherm, terwijl Michiel de Vlieger zorgde voor de voice-over. Hoe heet dit tv-programma over grote en kleine dromen najagen?

Goed zo !

Welke Nederlander presenteerde in de jaren 80 en 90 het programma 'Doet-ie 't of doe-ie 't niet'?

Goed zo !

Hoe wordt het krantenformaat genoemd waarin onder andere 'De Morgen' en 'Het Laatste Nieuws' gedrukt worden?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 3957

Sinds 1953 hebben we op de Belgische publieke omroep een weerman. Wie was in dat jaar de eerste weerman op de openbare Vlaamse televisie?

Goed zo !

De grote baas van Playboy, Hugh Hefner, overleed in 2017. Voordat hij Playboy oprichtte, was hij copywriter voor een mannenblad. Welk blad zoeken we?

Goed zo !

Groot licht was een educatief wetenschappelijk kinderprogramma dat velen onder ons hebben gezien. Het werd gepresenteerd door de Vlaming Johan Terryn. Maar hoe heette zijn Nederlandse collega ook weer?

Goed zo !