Pubquizvragen muziek

339 resultaten

Daarstraks hadden we al een meisje dat veranderd werd in een koe. Nu een herderin uit een pastorale van Vergilius die haar naam heeft geschonken aan een plantengeslacht uit de narcissenfamilie en eigenlijk als naam geldt voor elk jong plattelandsmeisje (al ken ik er toch andere). U ziet hier eigenlijk de enige echte soort van dit plantje: de belladonna. Al zijn er ook andere varianten gekend onder de gezochte naam, maar correcter is dan om ze Hippeastrum te noemen. Maar u kan de naam ook kennen als de tweede stem in dit nummer van Ozark Henry. Naar die laatste is dan weer een schelpje vernoemd. Het zaagje. Wie of wat?

Goed zo !

Muziek, met een band rond een sinds vorig jaar gehalveerd duo. Wie hoort u? En voor één keer is het niét fout om bij deze muziek aan een seksspeeltje te denken.

Goed zo !

De Canadese zanger die we zoeken is al van jongs af aan bezig met muziek spelen; op zijn 12e zong hij voor het eerst in het openbaar. Hij postte filmpjes van zijn deelname aan een lokale zangwedstrijd op Youtube en werd zo ontdekt. Al snel groeide hij uit tot tieneridool met vele bekende hits en ook samenwerkingen met bekende artiesten als Drake & Nicki Minaj zijn hem niet vreemd. Welke jongeman zoeken we? We vragen naar voor- en achternaam!

Goed zo !

... muziek. Ook in de muziekwereld is het schering en inslag om elders een ‘plaatje’ te pikken en te coveren. Hetzelfde gebeurde voor volgend nummer Frankfurt Oder van Duitse zanger Axel Bosse. Wat is de titel van de Nederlandstalige – succesvolle - cover?

Goed zo !

De frontzanger van de Britse dancegroep The Prodigy is overleden op 4 maart 2019. Wat was de naam van deze zanger?

Goed zo !

Welk transparant optisch element met vlakke gepolijste oppervlakken siert de cover van het album Dark side of the Moon van Pink Floyd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 4761
© Wikpedia

We zoeken de naam van een Nederlandse rockband die internationaal succes heeft gehad met hits als Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles. Hun albums droegen de namen Moontan en Cut.

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 4756
© Wikipedia

Deze Britse zanger beleefde in de jaren negentig een korte carrière in de popmuziek. Na een aantal succesvolle singles als Mysterious Girl (1995), All Night All Right (1998) en Kiss the Girl (1998) nam de populariteit van de zanger snel af. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Voor we naar het muziekfragment luisteren geef ik nog enkele tips over de band die we zoeken. Het betreft een Duits/Frans popduo met “zangers” Fab Morvan en Rob Pilatus. Ik plaatste zangers tussen aanhalingstekens want ze zijn berucht als de enige band ooit tot nu toe die hun Grammy Award weer moest inleveren, toen bekend werd dat ze zelf geen noot gezongen hadden van het album waarvoor ze de prijs hadden gewonnen. Bovendien bleek dat ze ook playbackten tijdens al hun live-concerten. Welke band horen we hier aan het werk?

Goed zo !

Het apekot kwam uit in 1974, maar wie was de illustere band hierachter?

Goed zo !

Wat is de naam van deze Britse band met de hit ‘forever lost’ uit 2005?

Goed zo !

2C. Een quiz is pas een quiz als er een Eurosongvraag wordt gesteld. Vandaar. Ook het feest der foute muziek heeft al eens een blooper. Zo gaan de puntengevers vaak de mist in of verschijnt er al eens een streaker. Maar ook bij het overhandigen van de trofee gaat het al eens mis. Wie valt hier op de grond? Ze won het festival in 1998. Volledige artiestennaam, uiteraard.

Goed zo !

Willy Willy, vooral bekend als gitarist van The Scabs, is overleden op 59 jarige leeftijd. Wat was zijn echte naam?

Goed zo !

We zien hier de hoes van een lied uit 1979. De titel is POP MUSIK. Maar wat was de naam van deze Britse New-wave band?

Goed zo !
Pubquiz vraag Instrumenten 4673

We zoeken de niet geheel correcte maar wel veelgebruikte naam voor de sopranino-dwarsfluit en wordt evenals de dwarsfluit bespeeld door dwars over het mondstuk te blazen.

Goed zo !