5de Rakkersveld Quiz

Quizronde 6: Reis rond de wereld

Organisatie quiz: Kriko-Bea Tienen

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 121

Moeilijkheid: 90.65 %

Uitleg ronde: Reis rond de wereld: U krijgt 10 vragen. De antwoorden op deze vragen kan u telkens linken aan één van onderstaande elf vlaggen. één vlag zal overblijven; wij vragen u naar de hoofdstad van het land van de overblijvende vlag. Deze hoofdstad vult u op het antwoordformulier in bij antwoord 11.

Download extra blad

Pubquiz vraag Kunst 5610

De titel van deze popart is 'Crying Girl'. Van welke Amerikaanse popartkunstenaar is dit werk? Zijn werken zijn vooral bekend vanwege de aan cartoons herinnerende afbeeldingen met felle, veelal primaire kleuren omlijnd door vette zwarte contouren. Hij maakte schilderijen, litho's en beelden.

Goed zo !

In 2017 bracht Music For Life een recordbedrag van 10.846.566 euro op. Music For Life vond de eerste keer plaats in Leuven in 2006, naar Nederlands voorbeeld. Daar sloot radiozender 3FM in 2004 voor de eerste keer 3 dj's op in een glazen huis. Onder welke naam wordt de actie daar georganiseerd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 5612

Welke roman uit 1969 (van Jan Wolkers), verfilmd in 1973 zoeken we? Het verhaal vertelt het relaas van de ik-figuur, een jonge, eenzame kunstenaar en zijn grote liefde Olga. Hun relatie evolueert van hartstochtelijk passioneel tot ware liefde naar haat en uiteindelijk vriendschap wanneer Olga stervende is.

Goed zo !
Pubquiz vraag Spelletjes 5613

We zoeken een kaartspel voor 2, 3, 4 of 6 personen, verwant met het Nederlandse klaverjassen en vooral gespeeld in België in de provincie West-Vlaanderen, in Frankrijk en in Catalonië. In de tweede helft van de twintigste eeuw had ieder dorp in West-Vlaanderen minstens twee kaartersclubs die vrijwel uitsluitend rond dit spel draaiden. Er wordt gespeeld met 32 kaarten, de zogenaamde Piketkaarten. De 10 levert vijf punten op, de aas vier, de heer, koningin en boer respectievelijk nog drie, twee en één. Na afspraak wordt er gespeeld totdat een groep 61 (halve boom), 101 (boom), 121 of 151 punten bereikt.

Goed zo !
Pubquiz vraag  5614
© Dirk Annemans

Xander De Rycke had het in zijn eindejaarsconference "Houdt het voor bekeken", vooral op 1 media-figuur gemunt. "Het is een gehandicapt huisdier waarvan de hype uit de hand gelopen is. Hoe wist die het ooit tot BV te schoppen? Ik wist van niets, echt niet. Opeens was hij er. Niemand weet waar hij vandaan komt. Niemand die weet wat hij doet, maar iedereen weet wie hij is. In het begin heb je het niet goed door. Je kijkt dan naar je scherm en vraagt je af: wat is dat ambetante lawaai? Is mijn tv kapot? Wel, meestal is het ... die in een hoekje staat te kokhalzen." Over wie had Xander het?

Goed zo !
Pubquiz vraag Religie 5615

Als 2 honden vechten om een been, gaat de derde er mee heen. Als 2 vrouwen vechten om een baby, moet je als koning creatief zijn om te achterhalen wie de echte moeder is. Welke koning loste dit probleem op door de baby in twee te laden snijden?

Goed zo !

We zoeken een dier dat zo'n 3000 jaar geleden door de voorlopers van de Inca's gedomesticeerd werd. In Peru, Bolivia en Ecuador is het nog steeds een belangrijk voedseldier, dat vaak in huis wordt gehouden en gevoed wordt met de etensrestjes van het gezin. Geroosterd wordt het nog op markten verkocht onder de naam "cuy" (spreek uit koei) Toch is het dier heel wat kleiner dan onze koeien.

Goed zo !
Pubquiz vraag Natuurkunde 5617

Er zijn 2 soorten gas die vaak gebruikt worden in gasflessen. In blauwe en zwarte gasflessen zit een gas met een kookpunt van -42°C. Het gas dat wij zoeken, wordt bewaard in groene en grijze gasflessen en heeft een kookpunt rond -0,5°C, waardoor het niet bruikbaar is in koude omstandigheden voor bvb verwarming, maar eerder gebruikt wordt om te koken.

Goed zo !

Wie teveel durft drinken, heeft 's ochtends misschien al wel eens gedacht "met wat voor paardenkop lig ik nu in bed?" Het overkwam Jack Woltz ook echt in The Godfather. Wat was de naam van het paard, waarvan de afgesneden kop in zijn bed lag?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een belgische elektro-'acid-house'-dance act die het levenslicht zag in 1989. In 1999 sloten ze het hoofdpodium van Marktrock in Leuven af, in 2000 headliner op de eerste dag van Rock Werchter na o.a. Muse en Oasis. Een van de bezielers van de groep baatte tot enkele jaren geleden hier enkele tientallen meters verder nog café de Backstage uit.

Goed zo !

Wat is de hoofdstad van de overgebleven vlag?

Goed zo !