5de Rakkersveld Quiz

Quizronde 4: Rode draad 2

Organisatie quiz: Kriko-Bea Tienen

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 121

Moeilijkheid: 90.24 %

Wie na 8 mei 2008 een wedstrijd van Club Brugge meemaakte in het Jan Breydelstadion, weet dat er tijdens de 23ste minuut een applaus door het stadion weerklinkt. Aan wie is dit gebaar al bijna 10 jaar een eerbetoon?

Goed zo !
Pubquiz vraag Gemeenten 5589

We zijn op zoek naar de eerste landelijke Vlaamse gemeente vanaf Brussel in de richting van Leuven, het is een deelgemeente van Zaventem. De buurdeelgemeenten ervan zijn Kortenberg, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Zaventem en Tervuren.

Goed zo !

Willie Wartaal, Vieze Fur en P. Fabergé brachten met hun groep eind 2010 deze hit uit. Het nummer is gebaseerd op de Beatles-hit "Lucy in the Sky with Diamonds".

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 5591

We zijn op zoek naar de codenaam van een vermoedelijke amerikaanse seriemoordenaar in 1968 en 69. We zeggen vermoedelijk omdat deze moorden nooit opgelost zijn en er nooit een moordenaar met zekerheid is aangeduid. Hij nam een loopje met de politie door ze allerlei codes en cryptogrammen op te sturen. Hij ondertekende zijn brieven steevast met een kruis door een cirkel. In 2007 verscheen een prijswinnende film op het doek over deze moordenaar met onderandere Jake Gyllenhall en Robert Downey Jr. in de cast.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 5592

Van welk gerecht zijn Belon, Creuses blanches de Normandie, Fines de claire en Gillardeau bekende soorten?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kruiden 5593
© Sanjay Acharya

We zoeken een bestanddeel van het Chinese vijfkruidenpoeder. Het wordt ook gebruikt voor de productie van het anti-griepmiddel Tamiflu. De vruchten worden gebruikt in hun geheel, of gemalen als specerij. De kruidige smaak zit in de schil van de vrucht. Het heeft een sterke geur aangezien de etherische olie grote hoeveelheden anethol bevat.

Goed zo !

Welke onderneming werd in 1979 opgericht door de Belgische familie Leroi? Sinds 1987 is de onderneming onderdeel van de Zuid-Afrikaanse groep Belron. Eind jaren negentig kwam het bedrijf weer in Belgische handen doordat de autogroep D'Ieteren een aandelen meerderheid overnam. De overige aandelen zijn in handen van de Belgische investeringsgroep Cobepa.

Goed zo !

We zoeken de naam van een showbizzmagazine tussen 2000 - 2011 uitgezonden op Eén, dat o.a. gepresenteerd werd door Yasmine. In het programma kwam allerlei nieuws uit de mode-, muziek- en filmwereld aan bod. Vele Belgische en buitenlandse bekendheden passeerden de revue. Hoe heette dat programma?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wetenschap 5596

Zwaveltetrafluoride heeft 1 vrij elektronenpaar en 4 bindingspartners. Met welke term wordt de som aangeduid van de vrije elektronenparen en de bindingspartners van het centrale atoom van een molecule?

Goed zo !
Pubquiz vraag  5597

Van dit bedrijf ging het eerste open in Amerika in het jaar 1971. Ondertussen bestaan er duizenden van. Over welke keten, die graag zijn vermeende fairtrade-engagement benadrukt, hebben we het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag  5598

Wat is de rode draad van deze ronde?

Goed zo !