Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quiz Quiz KBO Ename 2018

Quizronde 5: Ronde 5

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6 (alfabetronde)R7: Ronde 7R8: Ronde 8R8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz
   Organisatie quiz KBO Ename
   Datum: 2018-01-14
   Aantal ronden10
   Aantal vragen157
   Moeilijkheid53.51%We zoeken de naam van deze Amerikaanse biografische dramafilm uit 2008. Het verhaal is gebaseerd op het leven van een verkozen politicus uit Californië die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en later vermoord werd. De film werd genomineerd voor acht Oscars, waarvan zowel die voor het scenario als die voor hoofdrolspeler Sean Penn daadwerkelijk werden gewonnen.Quizvraag Geschiedenis 3591We zoeken de naam van de maîtresse van Karel VII van Frankrijk. Ze kwam in 1444 aan het Franse hof en voerde het decolleté met ontblote schouders in. Daarmee was ze een echte trendsetter, want vele dames van stand volgden haar voorbeeld.Wat is de naam van deze Vlaamse journaliste en gewezen nieuwsanker?

Wat is de naam van deze Britse rockmusicus en songwriter. Hij was in 1964 samen met Syd Barrett oprichter van wat door velen wordt beschouwd als één van de succesvolste rockbands ooit: Pink Floyd. In 1984 bracht hij zijn eerste soloplaat uit.


We zoeken de naam van een Vlaams schrijver. Hij publiceerde naast boeken en scripts ook verhalen en literaire bijdragen in diverse tijdschriften. Voor zijn boek ‘irish mist’ kreeg hij in 1975 de Louis Paul Boon prijs. Ook ‘de celbezoeker’ en ‘de bloedproever’ vielen in de prijzen.

We zoeken de naam van een dorp in de Belgische provincie Antwerpen en een deelgemeente van de stad Hoogstraten. Sinds 1822 was er een interneringskolonie voor landlopers gevestigd. Deze werd in 1993 omgevormd tot een strafinrichting.Quizvraag Eten en drinken 3596Hoe heten de restaurants van Jeroen Meus waar culinaire hotdogs worden verkocht? Er zijn er reeds in Leuven, Gent en Antwerpen.

Wat was de naam van deze Nederlandse zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur. Vier maanden voor zijn vijfenvijftigste verjaardag sprong hij met een afscheidsbriefje op zak de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel.


Wat staat er in bloei in een liedje van urbanus?

Poesje stoei, poesje stoei, kom hier dat ik je vermoei
Poesje stoei, poesje stoei, kom en haal me uit de knoei
Poesje stoei, poesje stoei, mijne …. staat in bloei
Poesje stoei, poesje stoei, alles mag en niks is foei

We zoeken een term uit het wielrennen op de weg die gebruikt wordt wanneer één renner vanuit het peloton naar de kopgroep demarreert en halverwege blijft hangen. Indien deze zijn achtervolging volhoudt zonder uitzicht op aansluiting bij die kopgroep wordt die achtervolging genoemd naar de term die we zoeken.. De renner levert een relatief grote inspanning om in zijn eentje voor het peloton uit te blijven, zonder de kans de uitslag van de wedstrijd nog te kunnen beïnvloeden en deze aldus uitputtende maar weinig renderende inspanning toch vol te houden.

Naam van deze vlinder?
Quizvraag Mode 3601We zoeken de term die gebruikt wordt om een huid of lichaamsvet van een man of vrouw te beschrijven die zichtbaar is boven de taille van broek of rokjes door middel van strakke kleding. De term is een verwijzing naar de manier waarop een soort gebak verschijnt wanneer het in een blik gebakken is, waarbij de bovenkant groter is dan de onderkant. Zwembandjes wordt als antwoord niet goed gerekend.

Wat is de naam van deze voormalig Nederlands voetbalkeeper en huidig keeperstrainer. Hij is ook keeperstrainer van Oranje geweest onder bondscoach Van Marwijk.. In 1997 vertrok hij naar FC Barcelona, waar Louis van Gaal trainer was geworden. Hier won hij de concurrentiestrijd met Vítor Baía en was 2 seizoenen eerste keeper van de topclub.

Wat is de naam van het Frans departement die op de kaart in het rood is aangeduid? Het grootste skigebied in het departement is Les Trois Vallées en de belangrijkste steden zijn Chambéry en Albertville.
Quizvraag Eten en drinken 3604Wat is de naam van deze Belgische chef-kok? Hij presenteerde meerdere kookprogramma's bij Vitaya en VTM, waaronder een optreden als gast jurylid in Mijn Restaurant. In 2013 was hij te zien als coach/jury in het kookprogramma The Taste.Quizvraag Kunst 3605Wat is de naam van de kunstenaar waarvan jullie een werk zien?

De Dioxinecrisis was een voedselschandaal dat losbrak in België in het voorjaar van 1999, waarbij bleek dat de giftige stof dioxine in de voedselketen was geraakt. De verantwoordelijke ministers hadden geprobeerd de omvang van het probleem stil te houden.Naast Karel Pinxten nam ook de minister van volksgezondheid ontslag. Wat was de naam van deze minister van volksgezondheid?

Wat is de naam van deze Amerikaanse filmacteur? Hij werd in 1995 genomineerd voor een Golden Globe voor zijn bijrol in The River Wild en in 2005 voor een Golden Satellite Award voor The Woodsman. In 1984 brak hij echt door in de Amerikaanse film Footloose.Een vraagje uit de puzzelronde van de slimste mens ter wereld. Wat is het verband tussen:

  • stad aan de Douro
  • havenstad
  • wit of rood
  • geboortestad Sa PintoQuizvraag Geneeskunde en lichaam 3610We zoeken de naam van een ontwikkelingsstoornis vernoemd naar een Weense kinderarts. Het syndroom kenmerkt zich door beperkingen in de sociale interacties en een beperkt repertoire aan interesses en activiteiten. Anders dan bij de klassieke autistische stoornis is er geen sprake van vertraging in de ontwikkeling van de taalvaardigheid op lage leeftijd. Er is een normale tot hoge intelligentie en een gemiddelde neiging tot het maken van contact.

De voornaam van Witse was, naar analogie met Inspector Morse, jarenlang een goed bewaard geheim. Pas in de achtste aflevering van het negende seizoen werd de ware identiteit van het personage op de kijkers losgelaten. Wat was die voornaam van Witse?

Wat is de naam van deze gewezen Belgische voetballer? Hij werd meestal uitgespeeld als rechtsachter. Hij verzamelde 11 caps voor de Belgische nationale ploeg.Volgende ronde

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6 (alfabetronde)R7: Ronde 7R8: Ronde 8R8: Ronde 8R9: Ronde 9Andere quiz