Quiz KBO Ename 2019

Quizronde 2: Ronde 2

Organisatie quiz: KBO Ename

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 130

Moeilijkheid: 90.63 %

Uitleg ronde: Ronde 2: Elk antwoord van deze ronde heeft op één of andere manier te maken met een gemeenschappelijke link die we zoeken. Het vinden van deze link levert jullie 1 extra punt op. Jullie schrijven die link bij antwoord 13. We zoeken een persoon

We zoeken een jaartal waar volgende gebeurtenissen plaatsvonden:

  • Vanaf ruimtevaartuig Voschod 2 voert kosmonaut Aleksei Leonov de eerste ruimtewandeling uit.
  • Churchill overlijdt
  • Gimondi wint de ronde van Frankrijk
  • De musicalfilm the sound of Music kwam uit

Goed zo !

We zoeken de naam van een stad in de provincie Antwerpen die ook wel bekend staat onder de eretitel ‘barmhartige stede’. De stad is vanouds wereldberoemd vanwege haar gezinsverpleging van psychiatrische patiënten. De Heilige Dimpna, die in de stad wordt vereerd, wordt aangeroepen bij krankzinnigheid.

Goed zo !
Pubquiz vraag Latijn 4443

Een korte medische vraag: Wat is de Latijnse benaming voor de knieschijf?

Goed zo !

We zoeken de naam van een meer in het zuidoosten van Zwitserland, aan de grens tussen Zwitserland en Italië. Het meer ligt tussen het Lago Maggiore en het Comomeer in. Het meer watert via de Tresa af op het Lago Maggiore. Het diepste punt, 288 meter, ligt iets voorbij Gandria in het Italiaanse deel van het meer. De oppervlakte bedraagt 48 km².

Goed zo !

Wat is de naam van deze Argentijns-Spaans voetballer. Hij wordt beschouwd als één van de beste voetballers ooit en als de grote man achter het succes van Real Madrid in de jaren vijftig. De club won vijf keer op rij de Europacup I en hij scoorde in alle finales. In het tijdschrift France Football eindigde hij vierde in de verkiezing Voetballer van de Eeuw.

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 4447

Van welke Belgische provincie zien jullie de vlag op het scherm?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 4448

Wat is de titel van de 109de strip uit de reeks van de Rode Ridder?

De Rode Ridder ontmoet een waarzegster, die een pact met de duivel gesloten heeft en hem een Vlaamse opstand tegen de Franse overheersing voorspelt. Het zal een rechtstreekse slag tegen het Kwade worden, waarin hogere goede krachten de Rode Ridder geheel aan zijn lot zullen overlaten. Een spannende historische avonturenstrip, waarin het goede toch weer overwint.

Goed zo !

Wat is de gemeenschappelijke link tussen vorige vragen?

Goed zo !