Quiz KBO Ename 2019

Quizronde 3: Ronde 3

Organisatie quiz: KBO Ename

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 130

Moeilijkheid: 90.63 %

Uitleg ronde: Ronde 3: Een bezoekje aan het vijfde leerjaar, in de les metend rekenen.

Pubquiz vraag Wiskunde 4450

We zoeken een wiskundige constante waarvan de waarde de verhouding is tussen de omtrek en de diameter van een cirkel.

Goed zo !
Pubquiz vraag  4451

Wat is het beroep van Tom Mans uit Ieper? U dient het beroep te vormen met alle letters uit zijn naam en de gemeente waaruit de persoon afkomstig is.

Goed zo !

Intussen weten we het allemaal, je land per boot verlaten, is je leven riskeren. Ook in deze film vergaat de boot, maar als bij wonder overleeft één jongetje de ramp. Hij belandt wel op een vlot met een tijger, een zebra, een orang-oetang en een hyena. Uiteindelijk blijven enkel de jongen en de tijger over. In welke, op het gelijknamige boek gebaseerde, film konden we dit bizarre avontuur in 2012 mee beleven?

Goed zo !
Pubquiz vraag Snoep 4453

Wat is de merknaam van deze chips, te verkrijgen in de Aldi?

Goed zo !
Pubquiz vraag  4454

Van welk bedrijf is dit het logo?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 4455

Wat is de naam van deze felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché? De figuur van oorsprong niet uit Mexico, maar uit China en wordt gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. Oorspronkelijk werd dit gedaan om geesten te verjagen. De figuur wordt gevuld met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes, waarna ze wordt opgehangen.

Goed zo !

In de achtste finale van het afgelopen WK voetbal eindigde de wedstrijd Colombia Engeland op een 1-1 gelijkspel. Engeland stootte door na een ware penaltythriller. Geef de naam van de doelman van Colombia.

Goed zo !

Wat is de naam van deze Britse actrice? Ze won in 2003 de European Film Award voor beste nieuwkomer met haar rol als Miranda Frost in de Bondfilm Die Another Day en in 2005 een British Independent Film Award voor haar bijrol in The Libertine.

Goed zo !

We zoeken de naam van een Franse impressionistische kunstschilder, gestorven in 1903. Hij was altijd op zoek naar nieuwe vormen en werd zo één van de meest vernieuwende onder de impressionisten. Hij was één van de eersten die de kleuren ging opdelen, zoals in zijn werk De Tuin van de Mathurins bij Pontoise, Tijdens zijn verblijf in Parijs was hij de mentor van Vincent van Gogh,Op het scherm zien jullie ook een zelfportret.

Goed zo !
Pubquiz vraag Fruit 4459

We zoeken een andere naam voor appelmeloen of meloenpeer. Het is een ronde of ovale grote bes. De kleur van de dunne schil is geel of groenig met roodbruine vlekken of strepen. Het lichtgele, zachte, zeer sappige, zoete vruchtvlees smaakt naar meloen en peer. In het Spaans en Portugees is het de naam voor de komkommer en de augurk.

Goed zo !

Wat is de naam van dit model van Kia, een stadsauto die groot is in praktische bruikbaarheid en veiligheid?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kuifje 4461

Wat is de naam van dit 23ste album van Kuifje? Het is het laatste voltooide album uit de serie. Het 24ste album kuifje en de Alfa kunst werd nooit afgewerkt

Goed zo !

Wat is de naam van deze VRT –nieuwsanker met Turkse achtergrond die vanaf september 2018 afwisselend met Xavier Taverne het journaal laat presenteert.

Goed zo !
Pubquiz vraag Banken 4463

Wat is de naam van de voormalige topman van de Optima bank?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis Sporttermen 4464

Wat is de Engelstalige benaming voor een scheidsrechter in het tennis?

Goed zo !
Pubquiz vraag Latijn 4465

Wat is de medische term voor het consumeren van niet-eetbare dingen zoals aarde, haar, stenen of munten. Ook het eten van grote hoeveelheden onbewerkt, ongekookt of rauw voedsel valt onder die term, bijvoorbeeld rauwe eieren, rauwe aardappelen, ijs, ongekookte rijst, meel, zout, suiker enz. De patiënten vertonen geen afkeer van gewoon voedsel. De naam die we zoeken komt van de Latijnse naam voor ekster,een vogel die ook bijna alles eet.

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs 4466

We zoeken de naam van een Vlaams schrijver? In 2018 won hij de Hercule Poirotprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de strijd om euthanasie van zijn eigen moeder in verwerkte

Goed zo !

De naam van deze wielrenner die in 2018 de ronde van Lombardije won is fonetisch dezelfde als de voornaam van een fictieve blauwe vogel. Wat is de naam van deze wielrenner.

Goed zo !
Pubquiz vraag Chili 4468

Wat is de naam van deze Chileens generaal en politicus. Hij was dictator vanaf zijn staatsgreep met hulp van de Verenigde Staten op 11 september 1973, waarbij president Salvador Allende om het leven kwam, tot aan 1990.

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 4469

Welk getal in het decimale stelsel representeert het getal 00100 in het binaire stelsel?

Goed zo !