Quiz KBO Ename 2019

Quizronde 4: Ronde 4

Organisatie quiz: KBO Ename

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 130

Moeilijkheid: 90.26 %

Pubquiz vraag Acteurs Oscars 4470

Wat is de naam van deze Britse acteur die in 2018 een Oscar won voor beste acteur voor zijn rol als Sir Winston Churchill in Darkest Hour?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 4471
© Quirit

Bart Vertenten werd in oktober 2018 aangehouden en in verdenking gesteld van criminele organisatie en private corruptie in het onderzoek naar een criminele organisatie, witwaspraktijken en private corruptie in het Belgische voetbal. Wat was echter de naam van zijn advocaat die ervoor zorgde dat Raskin vervangen moest worden?

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek 4472
© Wikipedia

Op de Europese kampioenschappen atletiek te Berlijn in 2018 heeft de 4X400 m aflossingsploeg goud behaald. De Belgian Tornados bestonden in de finale uit de drie Borlees en de wereldkampioen 400 m bij de junioren. Wie is deze wereldkampioen of wie was de vierde loper in de finale?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 4473

Welke Amerikaanse architec en ontwerper maakte samen met zijn echtgenote Ray Kaiser ontwerpen voor speelgoed, maar is vooral bekend van zijn stoelontwerpen? De tweedelige olifant bleek de grootste technische uitdaging omwille van de sterke meervoudige krommingen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië 4474

Welke Noord-Italiaanse regio is op de kaart in het rood aangeduid? De regio strekt zich uit van de Centrale Alpen in het Noorden tot de rivier de Po in het zuiden. Het wordt door het lago Maggioro begrens in het westen en door het gardameer in het oosten. Milan en bergamo zijn 2 belangrijke steden in de regio.

Goed zo !
Pubquiz vraag Filosofie 4475

Wat was de naam van deze Duitse industrieel, sociaal wetenschapper, auteur, politiek theoreticus, filosoof en stichter van de marxistische theorie samen met Karl Marx. In 1845 publiceerde hij De Toestand van de Arbeidersklasse in Engeland, gebaseerd op persoonlijke waarnemingen en onderzoek. In 1848 was hij mede-auteur van Het Communistisch Manifest samen met Karl Marx, en later steunde hij Marx financieel om onderzoek te doen en Het Kapitaal te schrijven.

Goed zo !

Wat is de naam van dit model van Opel? In 2009 werd de auto verkozen tot auto van het jaar.

Goed zo !
Pubquiz vraag Mexico 4477

We zoeken een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken die zowel als hoofdgerecht als bij wijze van snack kan worden gegeten. Het gerecht bestaat uit tortillachips, bedekt met jalapeño en daar overheen kaas, soms vlees ,meestal gehakt. Er zijn ook andere ingrediënten mogelijk, zoals ui, olijven, chorizo, mais en bonen. Het gerecht wordt vervolgens in de pan of oven verwarmd.

Goed zo !

Wat is het Engelse woord voor kever? Het is tevens ook de benaming voor een fout in een computerprogramma of een website waardoor het zijn functie niet volgens specificaties vervult. Het is tevens ook de naam Amerikaanse psychologische thriller uit 2006 onder regie van William Friedkin.

Goed zo !
Pubquiz vraag Filosofie 4479

We zoeken een Grieks filosoof en schrijver. Hij was een leerling van Socrates en een leraar van Aristoteles. Hij is één van de invloedrijkste denkers in de westerse filosofie en was de stichter van de Atheense Akademeia, het eerste instituut voor hoger onderwijs in het Westen.

Goed zo !

We zoeken een andere naam voor de prairiewolf, een roofdier uit de famile der hondachtigen. Hij komt voor in een gebied dat zich uitstrekt van Alaska tot Midden-Amerika. Hij leeft in kleine groepen of solitair in de prairie en in niet te dichtbegroeide bossen. Hoewel hij hevig vervolgd is door de mens en door zijn eigen verwanten, de wolven, heeft hij zich toch sterk kunnen vermenigvuldigen.

Goed zo !

We zoeken de naam van een van oorsprong Griekse dans. De dans kreeg wereldwijd bekendheid door het gebruik ervan in de film Zorba de Griek uit 1964. De dans wordt altijd uitgevoerd door een groep van minimaal 2 mensen, die in een lijn naast elkaar of in een cirkel gaan staan met hun handen op de schouders van de personen naast hen. De lijnformatie is het bekendst. Daarna beweegt deze groep synchroon van links naar rechts, en worden de benen een voor een omhoog gegooid. De dans begint langzaam, maar het tempo wordt steeds verder opgevoerd.

Goed zo !

We zoeken de naam van deze single van David Guetta featuring Sia. Het is tevens de naam van een grijs metallisch overgangsmetaal, met atoomnummer 22.

Goed zo !
Pubquiz vraag Cocktails Drank 4483

Wat is de naam van deze cocktail waarbij cola, rum en limoensap in een longdrinkglas worden gemengd? Het is één van de populairste cocktails ter wereld.

Goed zo !
Pubquiz vraag Turnen 4484

We zoeken de naam van een Belgische turnster. In maart 2018 won ze goud op de Wereldbeker in Stuttgard met het Belgische team. In mei nam ze deel aan de Belgische kampioenschappen waar ze goud won op de grond en op de vloer en zilver op de all round. Op het Europees kamioenschap behaalde ze samen met Nina Derwael, Senna Deriks en Maellyse Brassart een derde plaats in de kwalificaties voor de team all round.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geneeskunde en lichaam 4485

Wat is een synoniem voor stofwisseling? Het woord komt uit het Grieks en betekent dus verandering of omzetting. Het is het geheel van biochemische processen dat plaatsvindt in de cellen van organismen. Enzymen spelen bij deze omzettingen een centrale rol.

Goed zo !

Wat is de naam van deze vrijevaltoren in het Belgische park Walibi, geopend in 1998? De 77 meter hoge toren bevindt zich in de themazone 'Lucky Luke City' en is als oriëntatiepunt over het hele park zichtbaar.

Goed zo !