Quiz KBO Ename 2019

Quizronde 6: Ronde 6

Organisatie quiz: KBO Ename

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 130

Moeilijkheid: 90.26 %

Pubquiz vraag Groenten Planten 4498

We zoeken de naam van deze plant die tot de slasoorten behoort en nauw verwant is aan witlof. In de handel vindt men twee soorten. De groente heeft een licht bittere smaak. De groente kan rauw of gekookt worden gegeten, apart of als stamppot

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 4499

We zoeken de Engelse term voor billenkoek. Het is de handeling waarbij iemand slaag krijgt op de al dan niet blote billen met een open hand. In de loop der jaren is de betekenis verbreed tot het slaan met attributen zoals gesels en riemen. De Engelse term wordt in andere talen meestal vooralsnog gebruikt voor slaan op de billen als erotische activiteit.

Goed zo !

We zoeken de naam van het grootste draslandgebied ter wereld. De regio bevindt zich in Zuid-Amerika, voor het overgrote deel in Brazilië maar het bestrijkt ook delen van Bolivia en Paraguay. In totaal bedraagt het gebied 150.000 km².

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 4501

Wat is de naam van deze voormalig omroepster?

Goed zo !
Pubquiz vraag Natuurkunde 4502

Hoe worden lijnen op een landkaart of in een diagram genoemd die punten van gelijke druk met elkaar verbinden?

Goed zo !
Pubquiz vraag Drank 4503

We zoeken de naam van een wodka die afkomstig is uit Georgië en voor het eerst werd gemaakt in 1806. Het logo - een huilende wolf bij een opgaande maan - is gebaseerd op de Perzische naam Virshan, wat zoveel betekent als "land van de wolf".

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 4504

Van welk land zien jullie de vlag ? De hoofdstad van het land die we zoeken is Kuala Lumpur.

Goed zo !

We zoeken de naam van een stad in het oosten van Australië. Het is de hoofdstad van de deelstaat Queensland. De stad is gelegen aan de oostkust van Australië aan de gelijknamige rivier, zo'n 20 kilometer verwijderd van Moreton Bay. Het is de derde stad van Australië, na Sydney en Melbourne. De stad is vooral bij jonge toeristen populair vanwege de twee grote uitgaansgebieden in de stad. In deze gebieden zijn veel clubs, bars, eet- en uitgaansgelegenheden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 4506

Wat is de naam van deze Amerikaanse televisieserie over een aantal mensen dat na een vliegtuigcrash strandt op een mysterieus tropisch eiland. In iedere aflevering wordt er daarnaast ingezoomd op het leven van één van de personages voorafgaand aan het vliegtuigongeluk, ofwel door middel van een flashback, of een vooruitblik op het leven na het eiland via een flashforward, of een flash sideways, waarin wordt weergegeven hoe het leven zou zijn verlopen als het vliegtuig nooit neer was gestort.

Goed zo !

Parijs Roubaix 2002 was de wedstrijd waarin Tom Boonen zijn visitekaartje als renner gaf. Boonen moest echter bij zijn kopman blijven die van moeite in de gracht reed. Boonen eindigde nog op de derde plaats na Wesemann en de winnaar Museeuw. Wat is echter de naam van zijn kopman die in de gracht reed?

Goed zo !

Deze man op de foto was voorzitter van de Belgische zwembond tot 2018. Hij werd in 1974 kampioen van België op de 100 m rugslag. Hij was tevens Belgisch recordhouder 200 meter rugslag. Hij is ook manager en technisch directeur bij KAA Gent. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Filosofie 4509

We zoeken de naam van een oude tak van de natuurfilosofie waarin geleerden op speculatieve wijze materie onderzochten. Het is de voorloper van de moderne scheikunde, waar het geleidelijk door werd vervangen rond het einde van de achttiende eeuw. Een belangrijk doel in de Arabische en westerse traditie was het vervaardigen van de Steen der wijzen, om gewone metalen zoals bijvoorbeeld lood in goud te veranderen, ziektes te genezen en langer te kunnen leven.

Goed zo !

Wie was de presentator van de Aaustralische documentaireserie the crocodile hunter? In het programma ging hij onder andere op zoek naar krokodillen. Hierbij pakte hij de beesten vaak op en vertelde hij op z'n eigen humoristische manier wat over het dier. Hij zelf kreeg vaak de bijnaam The Crocodile Hunter, hoewel hij ook andere programma's maakte over andere dieren. In 2006 overleed hij na een roggensteek op 44-jarige leeftijd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Ruimte 4511

Wat is de naam voor de buitenste laag van de dampkring die zich uitstrekt van zo'n 500 tot 1000km hoogte. De laag vormt de overgang met de ruimte.

Goed zo !