Quiz KBO Ename 2019

Quizronde 8: Ronde 8

Organisatie quiz: KBO Ename

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 130

Moeilijkheid: 90.63 %

Pubquiz vraag Geneeskunde en lichaam 4529

We zoeken de andere naam voor rectum, het laatste deel van de dikke darm. Hier verzamelt de ontlasting zich, om vervolgens via de anus het lichaam te verlaten. Het is bij mensen 15 à 20 cm lang en heeft een S-vorm.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 4530

We zoeken de naam van een Amerikaanse horrofilm uit 2000, geregisseerd door James Wong. De film is in wezen een tiener-slasher waarin tieners op een gruwelijke manier sterven door middel van bizarre ongelukken in plaats van door een materiële moordenaar. Het verhaal begint wanneer een groep Amerikaanse studenten op vlucht 180 richting Parijs zitten. Hoofdrolspeler Alex heeft in de aanloop van de vliegtuigrit een visioen waarbij het vliegtuig na opstijgen explodeert. Wanneer hij wakker wordt en merkt dat hij nog levend in het vliegtuig zit, besluit hij in een waanmoment het vliegtuig zo snel mogelijk te verlaten. Dit zorgt voor veel commotie en een paar andere studenten en leraren volgen hem. Als het vliegtuig na een kleine vertraging door dit geheel opstijgt, explodeert het ook daadwerkelijk, waarbij alle 257 inzittenden overlijden.

Goed zo !

Wat is de naam van deze Engelse bassist die vooral bekend is geworden als bassist van de Britse rockband The Who?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 4532

In september 2014 lanceerde Coca cola dit caloriearm drankje dat opvalt door zijn eigenschappen: een combinatie van verrassende sappen, fijne bubbels en bovendien laag in calorieën. Wat is de naam van dit drankje?

Goed zo !

We zoeken de naam van een Belgisch bedrijf in handen van de Vlaamse Milieuholding. Het is in Vlaanderen verantwoordelijk voor de prefinanciering, de uitbouw en het beheer van infrastructuur voor waterzuivering. Het zuivert rioolwater tot een waterkwaliteit die geen noemenswaardige belasting meer vormt voor de natuur. Verder werkt het bedrijf aan een leefomgeving in harmonie met water. Dat betekent onder meer proper water in stadskernen, duurzame omgang met regenwater, om droge bodems te helpen voorkomen en de gevolgen van zware buien te beperken. Ook in Oudenaarde is er zo’n bedrijf gevestigd.

Goed zo !

We zoeken de naam van een Belgisch wielrenner die in 2018 reed voor Lotto Soudal. In 2011 hielp hij zijn kopman Philippe Gilbert aan de overwinning in zowel de Amstel Gold race als Luik Bastenaken Luik. In 2011 won hij de koninginnerit van de Pyreneeën met aankomstjop plateau de Beille.

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilders 4535

We zoeken de naam van een Duits schilder en graficus waarvan jullie op het scherm twee werken ziet. Hij doorliep gedurende de periode 1910-1933 verschillende belangrijke moderne kunststromingen zoals het expressionisme, dadaïsme, Nieuwe Zakelijkheid en realisme.

Goed zo !

Wat is de naam van het Brussels metrostation die bij de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 werd getroffen?

Goed zo !

Wat is de naam van dit animatiefiguurtje?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dichters 4538

We zoeken de naam van deze Nederlandse dichter, voordrachtskunstenaar en schrijver. Hij heeft een opvallende presentatie en men noemt hem soms ook wel de "De nachtburgemeester van Rotterdam." Hij gaat onveranderd gekleed in een zwart maatpak, draagt zijn zwart geverfde haar achterovergekamd en hij heeft op zijn kin een smal sikje en op zijn neus vaak een kunstzinnige bril. Hij schreef over zijn dochter het gedicht "Voor Ari". De 16 regels zijn in 2002 afgebeeld over een lengte van 900 meter op de westwand van het fietspad in de Beneluxtunnel onder de Nieuwe Maas en is daarmee vermoedelijk het langste gedicht ter wereld.

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië 4539

Wat is de naam van dit ontzettend leuk stukje , gelegen aan de Italiaanse Rivièra en deel uitmaakt van het gelijknamige National Park. Het bestaat uit de pittoreske dorpjes Monterosso Al Mare, vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

Goed zo !
Pubquiz vraag Sporttermen Snooker 4540

Hoe wordt in het snooker een break van 100 punten genoemd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 4541

Wat is de naam van deze avonturenroman van de Franse schrijver Jules Verne. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1873. De held van het verhaal is Phileas Fogg, die een weddenschap aangaat . Vergezeld door zijn knecht Passepartout slaagt Phileas Fogg in zijn weddenschap. Het boek is meerdere keren verfilmd, waaronder een versie met Pierce Brosnan. We vragen de Nederlandstalige titel.

Goed zo !

We zoeken de naam van een Vlaams radioprogramma dat van 1990 tot 1996 op Radio 2 werd uitgezonden en gepresenteerd werd door Edwin Ysebaert. Het programma was aanvankelijk bedoeld als een soort datingshow. Het publiek mocht bellen en over hun ideale partner praten, waarna andere luisteraars konden reageren. Na hun gesprek mochten ze ook een plaatje kiezen. Geleidelijk aan evolueerde het programma echter naar een discussieprogramma/emotieprogramma. Mensen belden om hun hart te luchten of om over persoonlijke problemen te praten.

Goed zo !