Quiz KBO Ename 2019

Quizronde 5: Ronde 5

Organisatie quiz: KBO Ename

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 130

Moeilijkheid: 90.63 %

koekjesfabriakant

Wat is de naam van deze koekjesproducent? De naam is samengesteld van de beginletters van een Frans echtpaar dat tot 1887 koekjes van dit merk verkocht. We zijn tevreden met de beginletters.

Goed zo !
Pubquiz vraag Spellen 4488

In het spel dat we zoeken gaan de spelers op jacht naar waardevolle schatten in een tempel . Ze beschikken over een groep avonturiers en haasten zich om de grafkamer van de farao te bereiken. Door middel van handkaarten kunnen de spelers hun avonturiers door de tempel bewegen. Op hun tocht komen ze talrijke schatten en scarabeeën tegen. Hoe dichter de spelers bij de grafkamer komen, hoe meer schatten ze kunnen verzamelen. Van zodra 2 avonturiers de grafkamer zijn binnengegaan, eindigt het spel. Wie de waardevolste buit heeft, wint het spel.

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilders 4489

Van welke schilder zijn de schilderijen ‘de vrolijke drinker’ en ‘Malle Babbe’?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eenheden 4490

Wat is de eenheid voor lichtstroom? De naam die we zoeken was tevens ook de vroegere benaming van het restaurant Pont Levis gevestigd aan de ophaalbrug te Oudenaarde.

Goed zo !

Wat is de naam van dit videospelpersonage? Hij draagt een groen uniform en een groen petje met de letter "L" daarop vermeld. Hij is de jongere broer van Mario.

Goed zo !
Pubquiz vraag Puzzel 4492

Vul de naam van dit spel verder aan: de torens van ????

Goed zo !
Pubquiz vraag Effecten 4493

Wat is de naam van dit elektrisch fenomeen dat een continue serie vonken laat omhoog rijzen? Een vonkbrug wordt gevormd tussen twee draden die bijna verticaal staan, maar met in de hoogte geleidelijk een steeds grotere afstand. De naam die we zoeken is ook een vorm van een lopende band die bedoeld is om stortgoederen omhoog te transporteren.

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren Woestijnen 4494

We zoeken de andere naam voor woestijnvos? Hij is de kleinste van alle vossen maar met de grootste oren van alle vossen. Het dier heeft een witte buik en een geelbruine rug. Het dier is erg schuw.

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 4495

Wat is de naam van deze tennisser die in 1989 wereldberoemd werd toen hij op 17-jarige leeftijd tijdens Roland Garros wereldtopper Ivan Lendl versloeg. Het was een lange wedstrijd die in de vijfde set werd beslist. Hij had geen ervaring met dit soort lange wedstrijden en kreeg last van kramp. Door het spel te vertragen wist hij Lendl dusdanig te intimideren dat deze fouten ging maken. Bekende beelden uit die wedstrijd zijn zijn onderhandse service en de door hem uitgelokte dubbele fout van Lendl op matchpoint. Hij won dat jaar Roland Garros door in de finale Stefan Edberg te verslaan.

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs 4496

Wat is de naam van de Vlaamse schrijver van de misdaadromans ‘Vergelding’, ‘ de kracht van het vuur’ en Medeschuldig?

Goed zo !

Wat is de naam van deze pootloze hagedis? Het is een bodembewoner die een verborgen leven leidt tussen de bladeren en takken in de strooisellaag. Het is doorgaans bruin van kleur en kan een lengte van ongeveer 45 centimeter bereiken. Het dier lijkt meer op een slang dan op een typische hagedis. Het dier is volkomen ongevaarlijk en bovendien erg schuw.

Goed zo !