Quiz KBO Ename 2019

Quizronde 9: Ronde 9

Organisatie quiz: KBO Ename

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 130

Moeilijkheid: 90.63 %

Welk personage speelde wijlen acteur Heath Ledger op legendarische wijze in de Amerikaanse film The Dark Knight?

Goed zo !

Cryptogram: ( 12 letters) Een landbouwer natrappen die in de kaart wordt gespeeld.

Goed zo !

Wie werd er begin de jaren 90 als allereerste verkozen tot Miss Belgian Beauty? Nadat ze werd verkozen, startte haar mediacarrière bij de VRT, waar ze onder meer het televisieprogramma De Droomfabriek presenteerde aan de zijde van Bart Peeters en Sabine De Vos.

Goed zo !

Wat is de naam van deze staat in het noordoosten van Australië. Het is in oppervlakte op één na de grootste en in bevolking op twee na de grootste deelstaat van Australië.. De hoofdstad en grootste stad van de staat is Brisbane, gelegen in het zuidoosten van de staat. Het wordt de ‘sunshine state’ van Australië genoemd. Niet alleen hebben veel toeristen deze zonovergoten staat ontdekt, maar ook voor Australiërs zelf is dit een favoriete vakantiebestemming. Het antwoord op deze vraag zat reeds verscholen in een vraag bij de ronde vier op een rij.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren 4546

Wat is de naam van dit bier Belgisch bier van hoge gisting dat gebrouwen wordt door Brouwerij De Halve Maan?

Goed zo !

We zoeken de naam van een jaarlijkse veldrit die in het Belgische Loenhout wordt gehouden. Het wasbord in deze cross is een begrip in de veldritwereld. Vorig jaar (2018) ging deze cross door op 28 december en werd Mathieu van der Poel de winnaar.

Goed zo !

We zoeken de naam van deze vaste plant uit de schermbloemenfamilie. De plant groeit op beschaduwde plaatsen in heggen, tuinen, wegbermen en akkerranden . De plant heeft kruipende, ondergrondse uitlopers. De plant wordt beschouwd als een onkruid omdat de wortelstok makkelijk afbreekt en het zodoende moeilijk te verwijderen is. De plant is ook eetbaar. In de volksgeneeskunde gebruikte men de plant bij de behandeling van jicht en reuma. De plant wordt ook hanenpoot , tuinmansverdriet of heers genoemd.

Goed zo !

In welke stad wordt jaarlijks eind juli het Belgische muziekfestival Suikerrock georganiseerd?

Goed zo !

We zoeken de andere naam voor prikken of lampreien. Het zijn een familie van kaakloze vissen. Er zijn ongeveer 40 soorten waarvan de meeste in zoet water leven. De mond is rond en volwassen dieren hebben een rasptong met tandjes. Sommige soorten zuigen bloed bij andere vissen. In Nederland is het ook de naam van een type verkeerslicht bestemd voor lijnbussen en trams.

Goed zo !

We zoeken de naam van een Vlaams productiehuis dat in 2009 door Helen Perquy en Bart De Pauw werd opgericht. Quiz me quick en twee tot de zesde macht zijn enkele programma’s van het productiehuis.

Goed zo !