Mijn pop-uprestaurant is in 2016 gewonnen door de twee zusjes uit Kortrijk. Strombowli won het van Jalapeño Loco, nochtans koos Sergio Herman voor die laatste. Wie was er naast Sergio en Gertje het derde jurylid? We zoeken enkel haar voornaam?
381 resultaten
Mijn pop-uprestaurant is in 2016 gewonnen door de twee zusjes uit Kortrijk. Strombowli won het van Jalapeño Loco, nochtans koos Sergio Herman voor die laatste. Wie was er naast Sergio en Gertje het derde jurylid? We zoeken enkel haar voornaam?
Welke noten worden gebruikt in marsepein?
We zoeken een woord van 13 letters. Het gaat om een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevig voedsel vernietigt door het kort te verhitten zonder het product zelf te beschadigen. Het proces is naar zijn uitvinder genoemd, wat zoeken we?
Hoe noemt het feest ter ere van de Griekse God van de extase en de wijn?
Welke culinaire tweeling dook vorig jaar voor het eerst op in het VTM-programma "Mijn pop-uprestaurant" als anonieme recensenten? Ze runden jarenlang een sterrenrestaurant in Kortrijk. Sinds 1997 baten ze hun eigen traiteur uit.
We zoeken een pastasoort in de vorm van langwerpige buisjes die meestal schuin zijn afgesneden onder een hoek van 30 of 45 graden. Deze pastasoort wordt normaliter met een tomaten/vleessaus gegeten. De naam van deze soort pasta is de meervoudsvorm van een Italiaanse woord dat in het Latijn "veer" betekent.
Het paradepaardje van brouwerij Bockor uit Bellegem is een traditioneel blond bier. De naam van het bier verwijst naar de stichter van de brouwerij, iedere eerstgeboren zoon van de volgende generatie krijgt de voornaam.
Daphne Aers was finaliste in het tweede seizoen van de beste hobbykok van Vlaanderen. Ondertussen is zij met haar bedrijf TNS uitgeroepen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar. Welk voedingsproduct maakt ze in haar bedrijf?
We zoeken een culinaire vakterm voor het in blokjes snijden van alles wat eetbaar is. Vaak worden de blokjes even in boter, vet of olie bruin gebraden, als onderdeel van garnituur.
In april 2014 lanceerden Christophe Demeyer en Tim Veys een zeer uitzonderlijke gin op de Belgische markt. Voor het eerst werd de kiwibes als hoofdingrediënt in een Belgische gin gebruikt. Over welke gin hebben we het hier?
Hoe heet deze Italiaanse pastavorm? In het Nederlands noemen we ze strikjes.
Deze eenjarige plant komt van nature voor in India en het Midden-Oosten. In Iran wordt deze groente al meer dan 2000 jaar gegeten. De laatste jaren kom je deze meer tegen bij ons op restaurant. Hoe heet deze eenjarige plant?
Piet Huysentruyt wou de drukte in Vlaanderen ontvluchten en trok in 2003 na Les Vans in de Ardèche om een restaurant te openen. In 2013 kreeg het restaurant Le Lutin Gourmand een opknapbeurt en een nieuwe naam. Wat is de huidige naam?
Het recept van Coca Cola is een van ’s werelds best bewaarde geheimen. In Coca-Cola zitten enkele essentiële oliën en het is de manier waarop je die mengt die voor de unieke smaak van de drank zorgt. Die mix heeft een specifieke naam met daarin een cijfer en een letter. Wat zoeken we?
Wat is de naam van het blond bier dat gebrouwen wordt door Brouwerij Bockor in Bellegem, een deelgemeente van Kortrijk? Het is genoemd naar de stichter van de brouwerij, meneer Vander Ghinste, en won de laatste jaren verschillende prestigieuze prijzen.