Pubquizvragen eten en drinken

384 resultaten

Pubquiz vraag Bieren Drank 3535

Anno 2016 zijn er 13 bieren die de naam trappist mogen dragen. Welk trappist wordt er, naast Zundert, ook in Nederland gebrouwen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oostenrijk 3510

Deze beroemde taart uit Wenen bestaat uit chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. De taart werd in 1832 bedacht door een leerling in de keuken van de Oostenrijkse politicus Klemens von Metternich. De naam van de bedenker leeft voort in de taart en is ook onlosmakelijk verbonden met een Weens vijfsterrenhotel. Naar welke taart zijn we op zoek?

Goed zo !
Pubquiz vraag Scheikunde 3483

Dit klein plastiek balletje, een “widget” genoemd, vind je terug in een blik Guinness en heeft als doel om de eigenschappen van getapt bier na te bootsen. De blikken worden onder druk gevuld. Door het drukverschil bij het openen van het blik wordt het gas via een klein gaatje uit de widget geperst zodat de schuimkraag wordt gevormd. Welk gas vinden we terug in de widget?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3475

Reeks 3, voor 3 punten: Volgens sommige juryleden is vlees van dit Spaans ras het beste dat u kan krijgen. Door de aard van het ras, de ouderdom van het dier en de specifieke voeding die deze runderen vandaag krijgen, is er een mooie vetdooradering, wat het vlees een spectaculaire smaak geeft. Wij willen graag de Spaanse naam van het ras. Die naam betekent letterlijk vertaald ‘Galicisch blond’.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3474

Reeks 3, voor 2 punten: Het kleinhoofd van een rund heeft niets te maken met de kop van het dier. Het bevindt zich in het achterkwartier boven het groothoofd en de kogel. Wat is de typische naam van een stuk vlees dat, net als de Tournedos, uit dit kleinhoofd wordt gesneden? Het is genoemd naar een Franse schrijver en politicus, wiens kok als eerste dit malse stukje vlees zou hebben bereid.

Goed zo !
Pubquiz vraag Sausen 3419

De saus die we zoeken wordt gemaakt van opgeklopte boter en eigeel met toevoeging van een gastrique, bestaande uit wijn, azijn, dragon, mignonettes, kervel, bouquet garni en sjalotten. Als je het bij voornoemde ingrediënten houdt, heb je een klassieke bearnaisesaus. Voeg je daaraan echter tomatenpuree toe, dan krijgt de saus een andere naam, welke?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3407

Reeks 6, voor 3 punten: Dit wijnbouwgebied ligt rondom Nantes aan de monding van de Loire in de oceaan. De witte wijnen die er gemaakt worden zijn droog tot zeer droog en worden vaak bij schelpdieren en vis geserveerd. Bij wet is geregeld dat de wijn niet meer dan 12% alcohol mag bevatten. Les vignerons du pays-nantais tellen 4 Appellation d’origine Controlée namelijk Appelation Générale, het bij ons bekende Sèvre et Maine, Coteaux de la Loire en sinds 94 ook Côtes de-Grandlieu. Welke appellation d'origine contrôlée zoeken we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3406

Reeks 6, voor 2 punten: Welk typisch Frans nagerecht maken we hier: topchef Auguste Escoffier serveerde het in 1893 in het Hotel Savoy in Londen ter ere van de een bekende operazangere . Benodigheden: Vanille-roomijs, Halve witte perziken in de schil gepocheerd in vanille suikerwater, vruchtencoulis , poedersuiker, enkele frambozen en een beetje citroensap, Geschaafde amandelen en dan als volgt aan de slag: 1 Snij de perziken in plakjes. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. 2 Verkruimel de meringue in een ijscoupe. Schep er drie bolletjes ijs bij. 3 Werk af met de perziken en frambozen, wat frambozencoulis en amandelschilfers erover, besprenkel met enkele druppels citroensap en een eventueel een koekje .. Smullen maar!

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren 3395

Reeks 2, voor 3 punten: Na het doorzuipen nog wat extra rekenwerk: als je heden ten dage anno 2017 de cijfers van de trappisten van Rochefort en Westvleteren zou samentellen, welk getal krijg je dan ? Opgelet hier we spreken dus enkel over deze die gekend onder een specifiek nummer, niet de percentages..

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren 3394

Reeks 2, voor 2 punten: Op pastis houdt een mens het niet lang uit dus gaan we over op Kronenbourg. Wees gerust, we hebben het zelfs niet overwogen om het op de kaart te zetten. Welk jaar staat er op hun flesje?

Goed zo !
Pubquiz vraag Drank 3393

Reeks 2, voor 1 punt: Om te starten een aperootje: Pernod is samen met Ricard reeds jaren de grootse producent van het lekkere pastis. Ergens in de vorige eeuw werd de drank tot tweemaal toe verboden. Het jaar waarin alles weer toegelaten werd door Pernod vereeuwigd op hun flessen. Voor alle duidelijkheid dus niet het cijfer 45, dat is het alcoholpercentage en ook niet de Tour van 55.. Het zit daar tussenin…

Goed zo !
Pubquiz vraag Snoep 3360

We zoeken de naam van een koekjesmerk van de Amerikaanse firma Nabisco, dat voor het eerst op de markt kwam in 1912. Het koekje, geïntroduceerd in 1952, bestaat uit twee ronde chocoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete, witte vulling van crème.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3350

Volgens Catalaanse bronnen zouden ze begin 19e eeuw voor het eerst op de Spaanse tafels verschenen zijn. Tegenwoordig vind je deze deegbeignets in elk oliebollenkraam op de kermis, ze zijn een echte dessertklassieker: het deeg wordt gebakken in frituurolie en daarna gedopt in warme chocoladesaus.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren Middeleeuwen 3344

In de Middeleeuwen was bier één van de meest genuttigde dranken in Europa. Vanwege het feit dat de drank tijdens het productieproces verhit moest worden, bevatte het gerstenat namelijk minder schadelijke bacteriën dan water, en was daarmee dus gezonder. Naar schatting dronk de gemiddelde Belg tegen het einde van de middeleeuwen dan ook maar liefst 275 tot 300 liter per jaar. Wel moet daarbij vermeld worden dat men in de middeleeuwen het bier vaak thuis brouwde, waardoor het slechts een zeer laag alcoholpercentage bevatte. Dit in tegenstelling met dit biertje gebrouwen in De Kluis te Hoegaarden. Het bier kent een hoge gisting en hergisting op fles en heeft een alcoholpercentage van 8,7%. Sinds 2012 heeft AB Inbev, gezien de toegenomen vraag naar zware blonde bieren, dit bier terug op de markt gebracht. Hoe heet dit bier waarvan we hier een fles met passende afbeelding zien.

Goed zo !
Pubquiz vraag Frisdranken 3290

De meeste onder jullie hebben wel eens een cola gedronken. Om de calorieën in een blikje cola te verlagen kwam Coca-Cola met een groene variant namelijk de Coca-Cola Life. In deze variant werd een deel van het suikergehalte veranderd door een andere zoetstof. Door welke natuurlijke zoetstof werd de suiker in Coca-Cola life vervangen?

Goed zo !