Pubquizvragen eten en drinken

381 resultaten

De vraag kan je horen in het filmpje.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren 3736

Welk dier ontbreekt in dit logo?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3715

Als Belg kunnen we er niet meer om heen. Onze friet zijn het slachtoffer van vernieuwing à la Fusionkeuken. Nooit eerder zagen we zoveel verschillende soorten frieten verschijnen. Wedged fries, curled fries, frieten met zoveel exotische sausen dat het heiligschennis lijkt. Op de afbeeldingen zien we een frietsoort die meer en meer opkomt. Van welke groente/vrucht is hij gemaakt?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3702

Het broodje dat we geprojecteerd zien heeft twee verschillende namen. De eerste kunnen we jullie al cadeau doen: De semmel. Dit broodje, dat we in elke bakker zeker terugvinden, heeft ook een andere naam. Welke?

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren 3700

We verkopen het niet want dan zou het maar al te makkelijk zijn. De merknaam die we zoeken is een Mexicaans biermerk van brouwerij Grupo Modelo (eigendom van AB InBev). Het heeft een alcoholpercentage van 4,5% en heeft een lichte kleur. Door een beperkt gebruik van hop heeft het bier een neutrale smaak, iets wat in de Verenigde Staten, LatijnsAmerika, Canada en Europa wordt gecompenseerd door het te serveren met een stukje citroen of limoen in de flessenhals. Welk bier(merk) zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3699

Voor de minder begaafde koks onder ons klinkt dit recept waarschijnlijk heel herkenbaar. We geven jullie alvast de ingrediënten voor 2 personen (volgens Dagelijkse Kost op één).

  • 75 gram Parmezaanse kaas (blok)
  • ½ rode chilipeper
  • 1 teentje look
  • 1.5 deciliter tomatenpulp in blik of brik
  • 3 tomaten
  • 1.5 uien
  • 250 g penne
  • olijfolie
Welk gerecht zoeken we?

Goed zo !
snoepjes doos

We zoeken de merknaam van een reeks snoepjes in de vorm van bonbons. Het werd in 1936 gecreëerd door de firma Mackintosh's en vernoemd naar het gelijknamige toneelstuk van James Barrie, dat toen verfilmd werd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3638

Gault Millau is een Frans bedrijf dat in diverse landen gastronomiegidsen uitbrengt. Peter Goossens en zijn restaurant Hof van Cleve kreeg opnieuw een topscore van 19.5 op 20, een topplaats die hij ook dit jaar moet delen met het restaurant Bon Bon. De gids geldt als een concurrent van de Michelingids. In de Michelingids krijgen de restaurants één, twee of drie sterren. Waarmee worden restaurants, naast punten, beoordeeld in de Gault Millau?

Goed zo !
Pubquiz vraag Snoep 3635

Wat is de naam van dit oorspronkelijk Nederlandse, maar nu in België gefabriceerde snoep? De chocolade is verpakt in een karakteristieke Delfts-blauwe wikkel.

Goed zo !

We zoeken de naam van een Italiaans gerecht dat zijn oorsprong kent in Milaan met als basis kalfsschenkels met onder meer uien, wortel, bleekselder en tomatensaus.

Goed zo !

Wat is de naam van deze Franse chef-kok en auteur van tal van kookboeken? Hij verdiende in zijn meer dan veertigjarige carrière drie Michelinsterren voor zijn restaurant. Een gerecht van hem is truffelsoep die hij creëerde voor president Valéry Giscard d'Estaing. Van Giscard d'Estaing kreeg hij de grootste onderscheiding voor zijn gerecht. De beroemde driesterrenchef overleed in januari 2018.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3568

Wat is de naam van deze cocktail met wodka, cranberrysap, limoensap en triple sec, bv. Cointreau. In de jaren negentig werd deze bekend bij het grote publiek. Dit kwam onder andere doordat deze vaak gedronken werd door het personage Carrie Bradshaw uit de serie Sex and the City.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren Drank 3535

Anno 2016 zijn er 13 bieren die de naam trappist mogen dragen. Welk trappist wordt er, naast Zundert, ook in Nederland gebrouwen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oostenrijk 3510

Deze beroemde taart uit Wenen bestaat uit chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. De taart werd in 1832 bedacht door een leerling in de keuken van de Oostenrijkse politicus Klemens von Metternich. De naam van de bedenker leeft voort in de taart en is ook onlosmakelijk verbonden met een Weens vijfsterrenhotel. Naar welke taart zijn we op zoek?

Goed zo !
Pubquiz vraag Scheikunde 3483

Dit klein plastiek balletje, een “widget” genoemd, vind je terug in een blik Guinness en heeft als doel om de eigenschappen van getapt bier na te bootsen. De blikken worden onder druk gevuld. Door het drukverschil bij het openen van het blik wordt het gas via een klein gaatje uit de widget geperst zodat de schuimkraag wordt gevormd. Welk gas vinden we terug in de widget?

Goed zo !