Pubquizvragen eten en drinken

381 resultaten

Pubquiz vraag Groenten 3237

Dit is een nieuwe knolgroente op de Vlaamse markt, met een gemengde smaak van appel, peer en watermeloen. Echt nieuw is de groente niet want ze groeit sinds mensenheugenis in het Andesgebergte. Na een eerste testjaar in 2016 is de oogst van 2017 helemaal klaar voor de markt. Welke groente zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 3198

Hoog tijd voor een gastronomie vraag: Onze vrijdagavondvrienden van Beckers, u weet wel die mannen van al dat lekkers, hebben er sinds enige tijd een extra large frikandel bij: Onder welke naam is deze minimum 25 cm lange vettige hap ook nog bekend? Kom nu niet met af berelul, curryworst of lange lummel: denk aan het thema …

Goed zo !
Pubquiz vraag Snoep 3171

Nutella, Kinder Suprise en Mon Chéri zijn allemaal lekkernijen die gemaakt worden door een Italiaans bedrijf dat werd genoemd naar de twee broers die het kort na de tweede wereldoorlog oprichtten. U kent de naam vast van een andere lekkernij die wordt gemaakt door deze onderneming van onder andere hazelnoten en chocolade. Hoe heet die onderneming?

Goed zo !
Pubquiz vraag Drank Bieren 3158

We zoeken de naam van een biersoort die zijn oorsprong vindt in de provincie Henegouwen. Dit bier werd oorspronkelijk door de boeren gebrouwen in de winter om gedronken te worden op het ogenblik van de oogst. Een van de oudste van deze bieren wordt nog steeds gebrouwen in Brouwerij Dupont te Tourpes. Naam graag van deze biersoort.

Goed zo !
Pubquiz vraag Drank 3153

Dit bekende cidermerk werd door Carlsberg in 2008 ontwikkeld voor de Deense markt, maar verovert inmiddels de hele wereld. De cider is te verkrijgen in appel-, peer- of braambessmaak. Wat is de naam van dit cidermerk?

Goed zo !
koffielikeur Jamaica

Deze koffielikeur wordt gemaakt in Jamaica en kan zuiver gedronken worden of gebruikt worden als ingrediënt voor cocktails, bij de koffie of in nagerechten. De gebruikelijke naam in de horeca voor een koffie met deze likeur erin, is Spaanse koffie. Hoe heet deze donkerbruine drank met een alcoholpercentage van 20%?

Goed zo !
Pubquiz vraag Uitvinders 3123

In 1898 waren twee broers ervan overtuigd dat een gezond dieet met granen dé manier was om seksuele driften te voorkomen en zo masturbatie te vermijden. Op een dag vergat William echter een pot tarwe van het vuur te halen, waardoor die hard werd. De broers probeerden de tarwe toch uit te rollen, met de bekende graanvlokken als resultaat. Wij willen graag de familienaam van beide broers.

Goed zo !
Pubquiz vraag Drank 3086

Deze sterke drank komt uit Scandinavië en is gemaakt op basis van karwij. Met een alcoholpercentage van rond de 40%, wordt deze lekkernij daar vooral bij speciale gelegenheden geschonken. Naam graag van deze slaapverwekker.

Goed zo !
Pubquiz vraag Groenten Frankrijk 3077

Wij willen graag weten welke groente altijd aanwezig is in een gerecht dat 'à l’Argenteuil' wordt bereidt. De naam verwijst naar een Franse stad en streek waar al eeuwenlang een naar het schijnt bijzondere soort van deze groente wordt gekweekt.

Goed zo !

Wat zijn Beurre hardy, Doyenne Comice, Guyot, Conference, Gieser Wildeman en Nashi?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sausen 3050

Hoe heet de saus die zijn naam dankt aan een Engels graafschap op basis van: moutazijn, geestrijkazijn, stroop, maissiroop,water, chilipepers, sojasaus, peper, tamarinde, ansjovis, uien, sjalotjes, kruidnagels en knoflook.

Goed zo !
Pubquiz vraag Kooktermen 3049

We zoeken een keukenterm waarbij we groenten (vooral tomaten) onderdompelen in kokend water, vervolgens verfrissen en dan gemakkelijk kunnen pellen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 2935

We gaan even richting de keuken. Welke kooktechniek kan omschreven worden als: voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd koken en erna in koud water leggen of door koud water laten afspoelen zodat het kookproces wordt onderbroken. Deze techniek gebeurt altijd zonder deksel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Drank 2925

Fijnproevers mogen hun borst natmaken want we hebben enkele ingrediënten voor een Amerikaanse Cocktail. Aan jullie om hem te identificeren. Cola, suikersiroop en citroensap zijn de non alcoholische ingrediënten. wodka, gin, tequila, triple sec en rum worden erna toegevoegd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren 2881

Van welke in 2007 overleden Brit is de biergids 'The Great Beers of Belgium'?

Goed zo !