Pubquizvragen eten en drinken

381 resultaten

Pubquiz vraag Champagne 5081

Welke Benedictijnermonnik wordt ten onrechte beschouwd als de uitvinder van de ‘methode Champenoise’? Hij was eigenlijk niet de uitvinder, maar bracht wel enkele heel belangrijke verbeteringen aan in het fermentatieproces die heden ten dage nog steeds gebruikt worden in de Champagnestreek. Een kleine tip : Het huis Moët & Chandon brengt zijn beste champagne op de markt onder de naam die we zoeken.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 5080

Welk merk van ijs, opgericht in 1978 door 2 Amerikanen, staat bekend voor hun vreemde smaken zoals Coukie Dough, Karamel Sutra en Strawberry Cheescake?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 5054

Welk dessert hebt u in een restaurant besteld als u een pannenkoek met chocoladesaus en een bol ijs op uw bord krijgt?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 5046
© Renatus

We zoeken het zeer bekende synoniem voor Franse hamburger. Deze caloriebom is een van oorsprong Brusselse snack bestaand uit een half stokbrood met vlees, fritten & één of meerdere sauzen.

Goed zo !

Kook 70 gram suiker en een halve liter azijn op en blancheer hierin de bloemkoolroosjes. Zeef de azijn en breng opnieuw aan de kook. Voeg mosterd, kurkuma, gemberpoeder & curry toe. Bind met maïzena opgelost in een scheutje water en laat even inkoken. Voeg de bloemkoolroosjes toe bij de augurken en de zilveruitjes. Doe deze samen in een bokaal. Giet de ingekookte saus over de groentjes en sluit af. Wat maakten we klaar?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 5015

Scherp smakend kruid, oorspronkelijk door Marco Polo naar Europa gebracht. Wordt gebruikt voor onder andere het brouwen van bier & het maken van koek & gebak?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 5014

Hoe noemt het laatste scheutje wijn uit een wijnfles?

Goed zo !

Welk product zoeken wij als u van ons de volgende benamingen krijgt: kiddi, sushi, sport, elite, gourmet, Kingsize, royal & light?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 4969

We kennen Sergio Herman allemaal van het restaurant “The Jane” in Antwerpen of van “pure c” in het Nederlandse Cadzand-Bad. Beide hebben ze momenteel 2 Michelin sterren. Hoe heet echter de frituurketen die Sergio samen met 2 zakenpartners opende in 2016, waarvan 1 filiaal in het stadscentrum van Antwerpen? Op 1 maart opende hij trouwens zijn 6 de vestiging in Brussel.

Goed zo !

We zoeken een van oorsprong Zwitserse kaas die echter ook in Frankrijk en Duitsland wordt geproduceerd. Kenmerkend zijn de ogen in de kaas waardoor we ook wel spreken over gatenkaas. Wat is echter de officiële naam van deze kaassoort?

Goed zo !

De Canadezen kennen er ook wat van, met dit gerecht bestaande uit friet bedekt met verse kaas, gedrenkt in jus en wat men nog zoal vindt in de keuken. Heiligschennis in frietland België, maar vooral in Québec is het waanzinnig populair. Cultuurbarbaren dus. Bijna net zo erg als Russen in Brugge. Hoe heet dit ‘boeltje’, wat naar verluidt ook de vertaling is van het woord zelf in het Québecois?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 4911

We blijven even in hogere sferen met een andere God, Mars. Of nee, het is een snoepvraag. Deze Mars dus. Netjes verpakt in de gekende rood-zwarte kleuren. Maar in de VS, waar ook de hoofdzetel van het gelijknamige Mars Inc. ligt, was dit snoepgoed al een jaar of tien vóór wij het leerden kennen, geïntroduceerd. De naam is in de VS echter niet dezelfde. Het is echter wel de naam voor een snoepreep die wij hier ook kennen en die in de VS dan weer … 3 Musketeers heet. Dus: wat is in de VS de naam voor een Mars?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 4795

250 gram bloemsuiker en 4 eiwitten, meer heb je niet nodig om dit dessert te maken. Althans volgens Libelle Lekker. Bij Njam! doen ze het met suiker én poedersuiker. Piet Huysentruyt voegt er nog wat maïszetmeel aan toe. Welk dessert kan je met deze ingrediënten maken?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 4789
© Wikipedia

Op 18 april 1667 ruilden de Nederlanders Manhattan (New York) met de Engelsen tegen het onbeduidend kleine eilandje Run in de Molukken, omdat op dat eiland toen ‘s werelds duurste specerij werd verbouwd. De specerij, die als vrucht aan een boom groeit, wordt vooral in aardappel- en koolgerechten, soepen en vleesproducten gebruikt. Het vruchtvlies wordt gedroogd verkocht als foelie. Uit het geeloranje vruchtvlees worden gelei, boter en siroop gekookt. Voor welke - in oorsprong Indonesische specerij - gaf Nederland Manhattan op?

Goed zo !

100 g ongezouten boter op kamertemperatuur, 65 g kristalsuiker, 65 g bloemsuiker, 65 g amandelpoeder, 90 g bloem, 65 ml melk, 1 ei, 1 koffielepel amandelextract, 1 pakje bladerdeeg en 125 g confituur. Voor welk wiskundig verantwoord gerecht zijn dit de ingrediënten volgens Jeroen Meus?

Goed zo !