Pubquizvragen eten en drinken

384 resultaten

Pubquiz vraag Groenten 5656

De groente die u hier ziet is een knol en familie van de zonnebloem. Ze is voedzaam en licht verteerbaar en erg gezond. Door de vele belangrijke bouwstoffen is het heilzaam bij verstopping, reuma en jicht. Ook voor mensen met diabetes, want bij de vertering komt geen glucose vrij. De groente wordt ook wel topinambour genoemd.

Goed zo !
Pubquiz vraag Kruiden 5593
© Sanjay Acharya

We zoeken een bestanddeel van het Chinese vijfkruidenpoeder. Het wordt ook gebruikt voor de productie van het anti-griepmiddel Tamiflu. De vruchten worden gebruikt in hun geheel, of gemalen als specerij. De kruidige smaak zit in de schil van de vrucht. Het heeft een sterke geur aangezien de etherische olie grote hoeveelheden anethol bevat.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 5592

Van welk gerecht zijn Belon, Creuses blanches de Normandie, Fines de claire en Gillardeau bekende soorten?

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren 5536

Om het label van “authentieke trappist” te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. 12 bieren voldoen hieraan. Waar van één buiten Europa. Wat is de naam van de in Massachusetts gebrouwen trappist?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kooktermen 5496

We zoeken een synoniem voor smoren of stoven. Het is een bereidingstechniek waarbij het voedsel eerst wordt aangebraden, waarna het onder het kookpunt verder wordt gegaard. Onder welke naam is deze techniek verder nog bekend?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 5477

We zijn op zoek naar de naam van een besje van een forse kruidachtige plant die tot wel 2 meter hoog kan worden. De bessen zijn omhuld door een licht vlies dat meestal verdroogd is als je de vrucht in de winkel koopt. Je vindt ze vaak op een kaasplank of als versiering op een taart. Op de foto herkent u waarschijnlijk waarover het gaat, maar weet u ook hoe deze besjes heten.

Goed zo !
Pubquiz vraag Snoep 5467

We kennen deze lekkernij allemaal: Snickers, een gevulde chocoladereep bestaande uit nougat, karamel en geroosterde pinda's omhuld met chocolade. De reep werd in 1929 ontwikkeld door Frank Mars en zijn echtgenote Ethel Mars van de firma Mars en werd in sommige landen tot 1990 verkocht onder een andere naam. Over welke naam hebben we het?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 5396

In een Long Island Iced Tea zit, ondanks de naam, geen Ice Tea maar Cola. Er zitten verder ook nog citroensap en maar liefst 5 alcoholische dranken in. Welke 3 dranken zijn dat nog buiten gin en witte rum?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kruiden 5338
© Simon A. Eugster

Kurkuma heeft een zeer duidelijk aroma. Het is een van de meest gebruikte ingrediënten in currygerechten en zorgt voor smaak en kleur. Onder welke naam is Kurkuma nog bekend? We zoeken dus een naam met een kleur erin.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 5292

Het keukenapparaat dat we zoeken is een rasp waarmee flinterdunne plakjes gemaakt kunnen worden door er een stuk groente of fruit overheen te bewegen. Welk culinair gereedschap is dit?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vietnam 5285
© David Monniaux

De pitaja (ook wel bekend als pitahaja) is de vrucht van verschillende cactussoorten en komt van nature voor in Mexico, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Ook worden ze gekweekt in Zuidoost-Azië in landen als Indonesië, Maleisië, Vietnam, Thailand en het zuidoosten van China en Taiwan. De vrucht kennen we het best door zijn witte vruchtvlees en rozerode schil. Bij ons is deze vooral gekend onder zijn alternatieve naam. Wat is een andere naam voor de vrucht Pitaja?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 5284

In onze hedendaagse keuken vinden we groenten en fruit uit verschillende uithoeken van de wereld. Denk maar aan quinoa, dadels, litchi. Maar ook soorten die we al langer gebruiken stammen af uit andere werelddelen, uit welk land komt de sinaasappel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kooktermen 5256

We zoeken een techniek waarbij men grote stukken vlees of gevogelte, op een bed van groenten en kruiden bij een temperatuur tussen de 140 en 160 ºC braad. Hete geklaarde boter wordt ruimschoots over het vlees uitgegoten, waarna een langdurig garingsproces in de oven volgt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 5209

We zoeken een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groenten of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken. Welke kooktechniek herkennen jullie hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië Drank 5157
© Geoff Peters

Hoe heet deze stevige Italiaanse cocktail waarvoor u het volgende dient te mengen: gelijke delen gin, rode vermouth en het bittere Campari over enkele ijsblokjes en als garnering een sinaasappelschil?

Goed zo !