Pubquizvragen eten en drinken

381 resultaten

Pubquiz vraag Café HORECA 1546

Waar is de tijd dat men nog kon roken op restaurant ? Lang geleden, en maar goed ook! In welk jaar is het algemeen rookverbod op café dus van kracht gegaan?

Goed zo !
Pubquiz vraag Café 1544

In 2014 opende Vincent Kompany 2 sportbars eentje op de groenplaats in Antwerpen en de ander op de grote markt van Brussel. Ondertussen zijn beide bars alweer opgedoekt maar wat is de gemeenschappelijke naam van deze 2 drinkgelegenheden?

Goed zo !
Pubquiz vraag Koffie 1543

We zien hier een man een koffie omtoveren tot een waar kunstwerk. Onze landgenoot Peter Hernou blonk hier in 2009 uit door de wereldtitel in deze discipline weg te kapen. Wat is de correcte benaming voor deze vakman?

Goed zo !
Pubquiz vraag Cocktails Drank 1540

Volgens de legende werd deze cocktail geboren in een kroeg tijdens de Spaans-Amerikaanse Oorlog. Het werd een populaire drank die vanaf dat moment ter ere van de Amerikaanse bevrijding werd geschonken. De Amerikanen hadden het eiland immers van de Spaanse overheersing verlost. Hoe heet deze cocktail?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 1517

Chips, we eten het allemaal wel graag. Wij zijn op zoek naar de vorige naam van de aardappelchips- en zoutjesfabrikant met merken als SuperChips, Lay's Chips, Bugles en Dorito's.

Goed zo !
Pubquiz vraag Frisdranken 1512

We zijn op zoek naar een frisdrank met limoen smaak die gemaakt en gedistribueerd wordt door PepsiCo. En we zien hier een deskundig 'weggephotoshopte' afbeelding.

Goed zo !

Welk chocolademerk tot 2012 geproduceerd door Kraft Foods bevat naast melkchocolade, noga en amandel ook honing? De beer in het logo symboliseert die honingsmaak.

Goed zo !
Pubquiz vraag Zweden 1493

Hoe noemen de Zweedse balletjes op het menu van de winkel Ikea?

Goed zo !
Pubquiz vraag Restaurant 1484

Op 25 maart 2014 opende Herman samen met Nick Bril de deuren van hun restaurant, in Antwerpen. Wat is de naam van dit restaurant?

Goed zo !
Pubquiz vraag Fastfood Libië 1468

Hoe heet het Libanese fastfoodgerecht dat vooral bestaat uit gefrituurde kikkererwten?

Goed zo !

Hoe heet de pikante saus uit de Marokkaanse keuken die gebruikt wordt in soepen en stoofschotels en die als belangrijkste ingrediënten knoflook, olijfolie en Spaanse peper heeft?

Goed zo !
Pubquiz vraag Indianen 1466

We zoeken de naam van een geconcentreerd mengsel van vet en proteïnen dat gebruikt wordt als een compacte en volwaardige voeding. Het werd uitgevonden door de inheemse volkeren van Noord-Amerika. De specifiek gebruikte ingrediënten waren meestal datgene wat beschikbaar was: het vlees was vaak bizon, wapiti, eland of een ander hert. Fruit zoals veenbessen en Saskatoon bessen werd soms toegevoegd. Wat is de naam?

Goed zo !

Welke bekende witte wijn wordt in het midden van het Franse departement Yonne verbouwd, ten oosten van de stad Auxerre?

Goed zo !

Hoe heet het restaurant in Ganshoren dat, naast De Karmeliet in Brugge en Comme Chez Soi in Brussel, het enige restaurant in de Benelux was dat met drie sterren in de Michelin gids van 1999 mocht pronken?

Goed zo !
Pubquiz vraag Canvas 1463

In november 2017 kregen we het droevige nieuws dat deze Italiaan overleden is. Wat is de naam van deze Italiaan die voor de BBC een culinaire serie maakte die ook op Canvas te zien was en van Nederlands commentaar voorzien werd door Rocco Granata?

Goed zo !