Pubquizvragen eten en drinken

381 resultaten

Pubquiz vraag Eten en drinken 8416

Het bedrijf in de voeding- en genotsmiddelenindustrie dat we zoeken, is opgericht in 1932 door de gebroeders Jan, Emiel en Henri Boone. Ondertussen is het een internationaal gerichte onderneming met productievestigingen in een viertal Europese landen waaronder Nederland. In 2006 nam het daar de ontbijtkoekproducent Peijnenburg over. Graag de naam van deze koekjes- en wafelfabrikant.

Goed zo !
Pubquiz vraag Drank 8403
© Akela

Een alcoholische cocktail samengesteld uit een glas bier, waarin een tot de rand gevuld glaasje jenever op zijn kop staat. Bij het drinken komt eerst het bier en bij het kantelen van het jeneverglaasje krijgt men een golf jenever aan. Hoe noemt men deze cocktail?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kooktermen Sausen 8393
© stu_spivack

Een sausbasis bestaande uit azijn, witte wijn, sjalotten, dragonstengels, bouquet garni en peperbolletjes en is uitgevonden door de Brusselaar Vedy. Hoe noemt deze basissaus welke gebruikt wordt voor veel botersausen?

Goed zo !

Tegenwoordig vind met tientallen soorten ham, meestal genoemd naar de streek waarvan ze afkomstig is of naar de voeding die de varkens krijgen. Er bestaat ook een Spaanse hamsoort waarvan de naam gelinkt is aan de poten van het varken. Hoe noemt deze ham?

Goed zo !
Pubquiz vraag Fruit 8376
© Dysmorodrepanis

De vrucht ziet eruit als een druif met een zeer bobbelige, onregelmatige dikke schil. Ze is zoet van smaak en valt uiteen in kleine partjes. Geef de naam van deze vrucht die een kruising is van druif en mandarijn.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 8347

Om deze crème te bereiden hebt u 1 deciliter volle room, 50 gram boter en 200 gram donkere chocolade nodig voor een standaard recept. Welke crème die gebruikt wordt als garnering van onder andere nagerechten, bedoelen we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 8338

Een gerecht van ossenhaas, ganzenleverpastei en fijngehakte paddenstoelen, in bladerdeeg verpakt en in de oven gegaard. Over welk gerecht, genoemd naar een Engelse hertog, hebben we het? Graag de volledige naam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 8322

De techniek die we zoeken om voedsel gedurende lange periode te conserveren, is uitgevonden door de Franse suikerbakker Nicolas Apert. Vlak voor zijn dood verkocht hij zijn methode aan een Zwitserse familie, die het op haar beurt doorverkocht in 1892. De koper stichtte op 1 januari 1900 samen met zijn compagnon een onderneming onder zijn naam. Geef de naam van de bekende flessen die nog steeds door dit bedrijf worden gemaakt?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kooktermen 8318

Hoe noemt men in keukentermen een met olie ingewreven stuk bakpapier of aluminiumfolie waarin kleine stukken vlees of vis, met eventueel toevoeging van groenten of fruit in de oven worden gegaard?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 8288

Voor deze vraag gaan we op zoek naar een klassiek vleesgerecht dat letterlijk ‘holle botten’ betekent. De basis van het gerecht zijn kalfsschenkels die met onder andere uien, wortels en bleekselderij worden gestoofd in witte wijn. Het gerecht wordt meestal geserveerd met risotto of pasta en wordt afgewerkt met gremolata, een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 8284
© Claude Truong-Ngoc

Deze zoete lekkernij is te vergelijken met crème brûlée of crème Catalana. Traditiegetrouw worden ze warm gegeten met kaneel en poedersuiker en een espresso. Hun karakteristieke kleurschakering krijgen ze door het bakken in de oven op een hoge temperatuur. Welke lekkernij zien we hier afgebeeld?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 8257

De bevallige jongedames op de foto zijn Raissa en Joyce De Haas. Toen de gin-tonichype zijn hoogtepunt bereikte vonden ze dat er te weinig inventieve tonics op de markt waren, dus besloten ze er zelf te lanceren. De 2 kregen bijval van Richard Branson en wonnen de Virgin StartUp Foodpreneur Festival, waardoor de wereld openging. Inmiddels hebben ze de voorbije jaren verschillende awards gewonnen. Aanvankelijk werden hun drankjes geserveerd in dure hotels en hippe bars in Londen, maar inmiddels zijn ze ook verkrijgbaar in NL, B, Ierland, Zwitserland, Australië en de VS. Momenteel zijn er 9 verschillende tonics te verkrijgen waaronder een mix van komkommer en watermeloen. Veelal neemt men enkel de tweeledige naam in de mond, maar wat is de volledige drieledige merknaam? Het feit dat ze Nederlandse roots hebben en tweelingen zijn kan een handje helpen, alsook als je ooit naar ex on the beach gekeken hebt of iets afweet van touwtjespringen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren 8250

Alliteratie wordt vaak in de reclamewereld gebruikt. Zo kennen we allemaal ongetwijfeld de slogan van het biermerk Maes: Maten, Makkers, Maes. Misschien iets minder bekend bij ons is dat de Nederlandse tegenhanger ook een allitererend drieluik heeft als slogan. Kennen jullie deze? We zetten jullie een klein beetje op weg via de foto.

Goed zo !
Pubquiz vraag Champagne 8149

We zoeken de Franse term voor de bewerking uit de méthode traditionnelle waarin van een stille wijn een bruisende champagne wordt gemaakt. Hierbij worden de flessen die met de hals in een pupitre staan met een korte handbeweging gedraaid, geschud en iets verticaler in de opening gebracht. Vandaag wordt dit werk soms al geautomatiseerd, maar doorgaans gebeurt dit nog met handenarbeid. Wat is de term voor deze bewerking?

Goed zo !
Pubquiz vraag Champagne 8148

Volgens de AOC (appellation origine controlée) -Champagne zijn er 6 druivensoorten die mogen gebruikt worden om Champagne te maken. De 3 minst gebruikte druiven zijn de pinot blanc, arbane en petit meslier. Zij vertegenwoordigen slechts 1% van de wijngaarden. Van de 3 meest gebruikte druivensoorten is er slechts 1 witte druivensoort. Er bestaan tientallen synoniemen voor deze druivensoort zoals aubaine, beaunois, weisser clevner of melon blanc. Wat is de authentieke naam van deze druivensoort?

Goed zo !